Bosacka o jedzeniu w drodze i butach na zimę

Bosacka o jedzeniu w drodze i butach na zimę
Bosacka o jedzeniu w drodze i butach na zimę
Źródło: BARTOSZ KRUPA

Jedzenie w drodze – szybka, tania i smaczna nagroda za trudy podróży. Tymczasem kontrola Inspekcji Handlowej w Legnicy pokazała, ze trzy czwarte placówek gastronomicznych na stacjach paliw i przy drogach działało nieprawidłowo. Sprzedawcy oszukiwali na kawie, zawyżali rachunki, serwowali dania z przeterminowanych mrożonek. Czy hot-dog na stacji to parówka w bułce, czy mięsne odpady w tekturze z sodą? Co jeść i co pić, by zapewnić sobie wartościowe paliwo na drogę? Dowiecie się tego z dwunastego odcinka „Wiem, co jem”.A w „Wiem, co kupuję” podpowiemy, jak przejść zimę suchą i ciepłą stopą, czyli jak wybrać najlepsze buty na zimę. Grypa i przeziębienie to najczęstsze choroby Polaków – często powodowane brakiem dobrego obuwia na zimę. Skórzane czy z materiałów syntetycznych? Wełniane śniegowce, czy z tajemniczej membrany wodoodpornej? Przeprowadzimy dla Was test butów i sprawdzimy, w których będzie Wam ciepło i sucho. Zapraszamy!

EMISJA 12. odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 26 stycznia o godz. 11:00.

Powtórki odcinka:

niedziela, 26 stycznia, 20:30

wtorek, 28 stycznia, 18:45

środa, 29 stycznia, 21:55

sobota, 1 lutego, 10:30

Źródło zdjęcia głównego: BARTOSZ KRUPA

podziel się:

Pozostałe wiadomości