Aktualności

Coś dla amatorów kuchni dietetycznej i lekkostrawnej
Pyszne 25 

Kolejny odcinek programu „Pyszne 25“ Ania Starmach dedykuje wszystkim tym, którzy myślą o zrzuceniu kilku kilogramów oraz amatorom kuchni dietetycznej i lekkostrawnej.

Pierwsza zasada zdrowego żywienia brzmi „Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia”. W imię tej zasady Ania przedstawi przepis na pożywny omlet z szynką, pomidorkami i kiełkami. Do takiego omletu najlepiej pasują chrupiące grzanki z pieczywa razowego.

Po lekkim, kolorowym śniadaniu czas na niskokaloryczny, ale jednocześnie pełnowartościowy obiad. Kolejna z zasad dotyczących zdrowego odżywiania mówi, że najzdrowsze są warzywa sezonowe, dlatego Ania zdradzi Wam jak przygotować rozmarynowego kurczaka z pieczonymi warzywami korzeniowymi.

Na koniec propozycja dla amatorów ryb. Dowiecie się jak przyrządzić aromatycznego pstrąga. Nie będzie to jednak jeden z wielu klasycznych przepisów na pieczoną rybę.  Propozycja Ani jest nieco inna. Prowadząca upiecze pstrąga w soli. Ciekawi efektu końcowego? Zapraszamy do oglądania programu.

Powtórki:

sobota, 30 stycznia, 13:50
poniedziałek, 1 lutego, 7:45
środa, 3 lutego, 9:15
piątek, 5 lutego, 12:45

Zobacz ZWIASTUN:

PYSZNE 25 IV 1-5
PYSZNE 25 IV 1-5

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Gościem Magla będzie Dorota Wellman!
Następny artykuł:

Gościem Magla będzie Dorota Wellman!

tvnpix