Aktualności

"Kulinarne podróże Magdy Gessler. Tradycyjny Meksyk"
Kulinarne podróże Magdy Gessler 

Magda Gessler była już w Mexico City, gdzie smakowała potraw w modnych restauracjach, próbowała jaj komarów, zachwycała się najdroższym owocem morza- percebes a nawet poddawała się elektrowstrząsom! Oczarowana Meksykiem, ruszyła dalej – do Oaxaca, gdzie jedzenie jest prawdziwie prekolumbijskie, a tradycja najważniejsza. Zarówno w kuchni jak i w życiu.

Magda odwiedzi Abigail, najsłynniejszą na świecie ambasadorkę kuchni indiańskiej, z którą przy ręcznym ucieraniu chili porozmawia o płomiennej pasji do gotowania i o... mężczyznach. Dla orzeźwienia posmakuje kaktusów a właściwie tostów z sałatką z kaktusa. Jednak Meksyk nie pozwoli ochłonąć Magdzie na długo – przechadzając się po polach agawy odkryje, że w produkcji meskalu, trunku produkowanego z różnych gatunków agawy, kluczową rolę pełnią robaki, co nie zniechęci jej jednak do degustacji. A na koniec Magda posmakuje prawdziwej czekolady a także porozmawia z mężczyzną, który dla pewnej Meksykanki i czekolady właśnie zrzucił habit!

PREMIERA 2. odc. "Kulinarnych podróży Magdy Gessler" - "Tradycyjny Meksyk" w poniedziałek 17 kwietnia o godz. 16:10.

Powtórki odcinka:

poniedziałek, 17 kwietnia, 23:40

wtorek, 18 kwietnia, 12:55

niedziela, 23 kwietnia, 23:15

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
"Kulinarne podróże Magdy Gessler. Pikantny Meksyk"
Następny artykuł:

"Kulinarne podróże Magdy Gessler. Pikantny Meksyk"

tvnpix