Niezwykłe zwykłe warzywa w "Pascalu po polsku"

Pascal po polsku
Pascal po polsku

Chcesz jeść zdrowo, smacznie i kolorowo? Pascal ma na to sposób! W tym odcinku przyrządzi kilka potraw z... polskich warzyw.

Pierwsza propozycja to krem z buraków z azjatyckim akcentem – mlekiem kokosowym oraz szaszłykami. Pascal przyrządzi dwie ich wersje – z kurczakiem i krewetkami.

Kolejny pomysł to delikatna terrina z marchewki. Pod tą nazwą kryje się oryginalna przekąska – rodzaj pasztetu warzywnego.

Na koniec propozycja zdrowego aperitifu, w trzech kolorowych odsłonach, czyli pasty warzywne – z groszku, z papryki oraz z pieczarek.

W tym odcinku poznacie również pełną witamin, niebanalną alternatywę dla sałatek. Pascal odwiedzi bowiem dwie specjalistki od warzywnych koktajli. Razem przygotują pyszne i zdrowe koktajle ze szpinaku, buraków i marchewki.

Żyjcie zdrowo i oglądajcie "Pascal po polsku"!

EMISJA drugiego odcinka "Pascala po polsku" w sobotę 10 stycznia o godz. 11:55.

Powtórki odcinka:

poniedziałek, 12 stycznia, 12:50

środa, 14 stycznia, 14:35

piątek, 16 stycznia, 11:30

Za pomoc w realizacji tego odcinka dziękujemy:

Hali Mirowskiej w Warszawie

Restauracji Der Elefant w Warszawie

Get GreenWiniarni i gospodzie „Nad Jeziorem" w Józefowie

Stodole Wszystkich Świętych zwanej Oczyszczalnią w Regowie

2. odcinek "Pascal po polsku"
"Pascal po polsku": Hala Mirowska
"Pascal po polsku": Hala Mirowska
"Pascal po polsku": restauracja Der Elefant w Warszawie
"Pascal po polsku": restauracja Der Elefant w Warszawie
+4
Zobacz galerię

2. odcinek "Pascal po polsku"

podziel się:

Pozostałe wiadomości