Aktualności

"Pascal po polsku" o wołowinie
Hotel SPA - NoNameLuxuryHotel&Spa w Łapszach Niżnych 

ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >>>

Jeźdźcy na koniach przeganiający bydło przez górski potok. Brzmi jak opis sceny z filmu o dzikim zachodzie. To jednak Podkarpacie - miejsce, do którego wybrał się Pascal na poszukiwanie soczystej i aromatycznej wołowiny.

W tym odcinku na stole Pascala będzie królować wołowina. Pascal przygotuje duszoną wołowinę w piwie z piernikiem. Następnie zdradzi, jak przygotować klopsiki cielęce z przepyszną cukinią zapiekaną pod kruszonką. A na koniec przygotuje coś dla miłośników surowego mięsa, czyli carpaccio wołowe w towarzystwie gruszki, orzechów i świeżych ziół.

Razem z Pascalem odwiedzimy hodowlę krów simentalskich i zobaczymy, jak hoduje się bydło, by ich mięso było smaczne i zdrowe. W poszukiwaniu nowych smaków nasz kucharz dotarł też do nietypowej hodowli szkockich krów. Niezwykła sierść, długie rogi i szlachetne w smaku mięso to cechy rozpoznawcze tego bydła. Sami musicie to zobaczyć.

Wołowina to mięso trudne do przygotowania? Czy uważaliście tak do tej pory? Oglądajcie nasz program a szybko zmienicie zdanie. Pascal poradzi jak przygotować wołowinę, by była soczysta i miękka.

Razem z Pascalem wybierz się w kulinarną przygodę!

EMISJA szóstego odcinka programu "Pascal po polsku" w niedzielę 9 lutego o godz. 12:30.

Powtórki odcinka:

poniedziałek, 10 lutego, 11:35

czwartek, 13 lutego, 7:45 i 18:40

piątek, 14 lutego, 13:35

6. odcinek "Pascala po polsku"

Zakład Mięsny JASIOŁKA w Dukli
1 z 9
Zakład Mięsny JASIOŁKA w Dukli
Zakład Mięsny JASIOŁKA w Dukli
2 z 9
Zakład Mięsny JASIOŁKA w Dukli
Hodowla Bydła Highland Farm w Świątkowej Wielkiej
3 z 9
Hodowla Bydła Highland Farm w Świątkowej Wielkiej
Hodowla Bydła Highland Farm w Świątkowej Wielkiej
4 z 9
Hodowla Bydła Highland Farm w Świątkowej Wielkiej
Hotel SPA - NoNameLuxuryHotel&Spa w Łapszach Niżnych
5 z 9
Hotel SPA - NoNameLuxuryHotel&Spa w Łapszach Niżnych
Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB w Odrzechowej
6 z 9
Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB w Odrzechowej
Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB w Odrzechowej
7 z 9
Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB w Odrzechowej
Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB w Odrzechowej
8 z 9
Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB w Odrzechowej
Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB w Odrzechowej
9 z 9
Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB w Odrzechowej
Zakład Mięsny JASIOŁKA w DukliHodowla Bydła Highland Farm w Świątkowej Wielkiej
+7

Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy:

Hotelowi SPA - NoNameLuxuryHotel&Spa w Łapszach Niżnych

Zakładowi Doświadczalnemu Instytutu Zootechniki PIB w Odrzechowej

Hodowli Bydła Highland Farm w Świątkowej Wielkiej

Sklepowi Mięsno-Wędliniarskiemu Befsztyk.pl w Warszawie

Zakładowi Mięsnemu JASIOŁKA w Dukli

Firmie Regalia Polska Manufaktura

Firmie HK Living

Tomaszowi Jakubiakowi

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Mikk

Odcinek był bardzo fajny, warto obejrzeć i poznać jak przygotować dobrą wołowinę. Polecam ten sklepik befsztyk z puławskiej, znam i akurat jeśli chodzi o mięsa to program dobrze wybrał, mają rewelacyjny wybór.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      Bosacka o pełnym ziarnie i tuszach do rzęs
      Następny artykuł:

      Bosacka o pełnym ziarnie i tuszach do rzęs

      tvnpix