"Pascal po polsku": zdrowa i lekka kuchnia

Pascal po polsku
Pascal po polsku

Czas na kolejne kulinarne odkrycia w "Pascal po polsku". Pascal nie od dziś wyznaje zasadę - lekko na talerzu - lżej (i zdrowiej) w życiu. Tym razem kucharz zaproponuje trzy przepisy, które sprawią, że poczujecie się naprawdę dobrze. I lekko!

Na pierwszy ogień pójdzie makaron razowy z indykiem. Kolejną propozycją będzie sałatka z grillowanych warzyw z wędzoną makrelą. Po ten składnik Pascal wybierze się specjalnie nad Bałtyk, do ogromnej wędzarni ryb. Na koniec kucharz zrobi delikatny krem z pomidorów z serowymi "dachówkami". Ten przepis będzie pretekstem, by odwiedzić największą w Polsce mleczarnię produkującą ser dojrzewający.

EMISJA czwartego odcinka "Pascala po polsku" w sobotę 24 stycznia o godz. 11:50.

Powtórki odcinka:

poniedziałek, 26 stycznia, 11:50

środa, 28 stycznia, 14:25

piątek, 30 stycznia, 11:20

Za pomoc w realizacji tego odcinka programu dziękujemy:

Hotelowi Im Park w Jędrychowie

Spółdzielczej Mleczarni „Spomlek" w Radzyniu Podlaskim

przetwórni rybnej BMC we Władysławowie

4. odc. "Pascala po polsku"
Pascal po polsku
Pascal po polsku
Przetwórnia rybna BMC we Władysławowie
Przetwórnia rybna BMC we Władysławowie
+6
Zobacz galerię

4. odc. "Pascala po polsku"

podziel się:

Pozostałe wiadomości