"Wszystko o jedzeniu": jajko

Wszystko o jedzeniu
Wszystko o jedzeniu

Dzisiejszym bohaterem jest jajko. I to od kur z wolnego wybiegu i to przetworzone, wzbogacone minerałami i witaminami. To pierwsze jest prawdziwe – a drugie? Czy to jeszcze jajko? Czy witaminy i minerały „wprowadzone" do jajka poprzez paszę jedzoną przez kury – są wchłaniane przez nasz organizm? Ile jajek dziennie jeść, aby przyniosło to korzyści? Czy skorupka, która zawsze ląduje w koszu – kryje jakieś niespodzianki? Czym się różnią różne gatunki i rodzaje jajek? Ile jaj rocznie znosi kura? Ile zjada ich przeciętny konsument? Na te i wiele innych pytań odpowiemy w dzisiejszym odcinku!

PREMIERA 14. odcinka "Wszystko o jedzeniu" we wtorek 4 lipca o godz.

Powtórki odcinka:

czwartek, 6 lipca, 16:55

wtorek, 11 lipca, 6:55 i 14:25

podziel się:

Pozostałe wiadomości