Aktualności

"Wszystko o jedzeniu": kawa
Wszystko o jedzeniu 

Dziś „na tapecie" kawa – napój popularny na całym świcie, dający energię na cały dzień. Legendy o niej są równie apetyczne jak karmelowe late macchiato! Przyjrzymy się kawie począwszy od jej gatunków i ich specyfiki, przez hodowlę na plantacjach, sposoby zbierania i mielenia, po sztukę parzenia różnych rodzajów kawy i jej dekorację gorącym mlekiem.

Odpowiemy na pytania: czym jest kofeina i czy naprawdę dodaje energii? Jakie składniki znajdują się w naszej codziennej filiżance kawy? Przed jakimi chorobami chroni codzienne picie tego napoju i ile filiżanek dziennie kawy jest wskazane, a od ilu zaczyna się przesada? Jakie schorzenia może wywołać nadmierne picie kawy? Czym się różni amerikana od espresso, a czym latte od cappuccino? Jak ziarna kawy wykorzystuje się w kosmetyce?

PREMIERA odcinka "Wszystko o jedzeniu" we wtorek 13 czerwca o godz. 20:25.

Powtórki:

czwartek, 15 czerwca, 16:55

sobota, 17 czerwca, 8:00

wtorek, 20 czerwca, 14:40

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
"Oszczędne zakupy": rodzina z trójką dzieci, która żyje "od pierwszego do pierwszego"
Następny artykuł:

"Oszczędne zakupy": rodzina z trójką dzieci, która żyje "od pierwszego do pierwszego"

tvnpix