Program TVN Style

Poprzedni
drukuj
wstecz
  • Szczypta smaku 2

    W 2009 roku Paul i Stella McCartney zainicjowali kampanię, której celem była promocja jednego bezmięsnego dnia w tygodniu. Jest bowiem udowodnione naukowo, że taki jeden dzień wpływa niezwykle korzystnie nie tylko na nasze zdrowie, ale także samopoczucie i urodę. Wśród wyznawców trendu bezmięsnych poniedziałków są gwiazdy z całego świata - Pink, Kevin Spacey, Vivienne Westwood i Twigy, a także nasze prowadzące - Agata i Olga:). W kolejnym odcinku "Szczypty Smaku" dowiem się jak w maksymalnie przyjemny sposób zrezygnować z mięsa w jednym dniu w tygodniu. Dziewczyny zdradzą swój ulubiony wegetariański przepis na papryki faszerowane soczewicą w sosie z pieczonej papryki. Odpowiedzą jak zrobić super modnego i super zdrowego burgera z komosy ryżowej. Pokażą też jak szybko przygotować pełne egzotycznych aromatów zielone curry z warzywami i makaronem ryżowym. Będzie smacznie, będzie zdrowo, będzie trendy i będzie bez mięsa! Oglądajcie "Szczyptę Smaku".
  • Klinika urody 4

    W ostatnim w tym sezonie odcinku „Kliniki urody" będzie pot, krew i łzy! Poznacie Iwonę Fic, która zgłosiła się do nas z nadwagą, marząc o operacji odessania tłuszczu. Wprawdzie na salę operacyjną pani Iwona nie trafiła, ale po czterech miesiącach ciężkiej pracy i wsparciu „Kliniki urody" jest teraz zupełnie inną kobietą! Zobaczycie, jakie metody odchudzające, ćwiczenia, dietę, a co za tym idzie styl życia, zaproponowaliśmy naszej bohaterce i jak teraz wygląda. Nawet mistrz fryzjerstwa Tyberiusz będzie miał swój całkiem spory wkład w przemianę pani Iwony i wyszczupli jej twarz modną i elegancką fryzurą. Poza tym w programie dzięki Ani Orłowskiej dowiecie się, jakie kosmetyki powinnyście nosić zawsze przy sobie i jak prawidłowo ich używać. Naszym gościem będzie piękna, młoda i utalentowana aktorka Julia Pietrucha, która podda się "smerfastycznemu" zabiegowi na twarz. Chcecie dowiedzieć się co to za tajemniczy zabieg? Oglądajcie „Klinikę urody"!
  • Rywalizacja wagi ciężkiej

    Przed Wami kolejny odcinek „Rywalizacji wagi ciężkiej”. Zostało już tylko pięć par, które staną do walki o 100 tysięcy dolarów. Między zawodnikami rodzą się coraz to nowe spięcia i nieporozumienia. Narastają pretensje i przekonanie, że ufać można jedynie sobie. Nic dziwnego, niektóre z drużyn nie do końca zagrały fair… Czy właśnie nadszedł moment, kiedy sprawiedliwości stanie się zadość? Przed uczestnikami programu kolejna konkurencja. Drużyny będą musiały zmierzyć się z kilkupiętrowymi tortami i ułożyć je w jak najkrótszym czasie. Zadanie tylko z pozoru wydaje się być proste, tutaj liczy się nie tylko siła, ale i intelekt. Sytuację utrudnia również drobne odstępstwo od dotychczasowych zasad programu – jedynie zwycięzca tej konkurencji będzie bezpieczny, nie odpadnie, pozostali zaś będą potencjalnymi kandydatami do otrzymania biletu powrotnego do domu. A wygrana jest coraz bliżej. Czy kombinacje i intrygi będą dobrą drogą do utrzymania się w grze? A może na to już jest za późno? Kogo tym razem wytypuje bezlitosna wskazówka wagi? Przekonajcie się sami! Zapraszamy.
  • Miasto Kobiet 16

    „Jestem samotną matką dwójki dzieci, szukam sponsora”. Prosty komunikat, często zamieszczany na portalach internetowych. Kobieta nie udaje, że szuka wielkiej miłości. Potrzebuje środków aby utrzymać dzieci i siebie. Ktoś powie: łatwe pieniądze. Ale czy zawsze? A gdyby tak umówić się z koleżankami i zamiast po drinka sięgnąć po … toksynę botulinową? Mowa oczywiście o botoksie, czyli najbardziej popularnym, tanim i podobno bezbolesnym sposobie usuwania zmarszczek. Wystarczy kilka chętnych osób, z których jedna użyczy mieszkania, trochę lodu do znieczulenia miejscowego i zaufany lekarz medycyny estetycznej ze strzykawką. To prosty przepis na tzw. botoks party. Podobno coraz bardziej popularne. Komórki macierzyste budzą ogromne nadzieje lekarzy i pacjentów. Mają nieograniczoną zdolność podziału i przekształcania się w różne tkanki. Od 10 lat trwają intensywne badania nad wykorzystaniem komórek macierzystych w leczeniu różnych chorób. Sukces tych badań być może pozwoli nam w przyszłości skutecznie leczyć niektóre nowotwory, naprawiać uszkodzenia rdzenia kręgowego i stawów, uporać się z cukrzycą i chorobami mięśnia sercowego. Komórki macierzyste, które mogą uratować zdrowie, a nawet życie, można pozyskać z krwi pępowinowej. Dlatego zapobiegliwi rodzice już dziś dbają o to, by tuż po porodzie krew pępowinowa ich nowonarodzonego dziecka została pobrana i zamrożona.
  • TRWA

    Szczypta smaku

    Tym razem w sentymentalną podróż przeniesie się Agata, która udowodni, że kuchnia francuska jest owszem wyrafinowana i elegancka, ale przygotowanie potraw wcale nie musi być trudne i czasochłonne. Dowodem na to będzie chociażby wołowina po burgundzku. Dziewczyny pokażą też czym różni się prawdziwa sałata nicejska od tych, które niestety serwuje się w większości restauracji. Będzie też prawdziwy francuski romans - tarta z fenkułem w pomarańczach. Voila!
  • Kurs gotowania z Gordonem Ramsayem

    Gordon Ramsay gotuje już 25 lat. Uczył się swojego fachu od najlepszych kucharzy na świecie. Teraz zdradza kulinarne tajniki polskim widzom. Nieważne czy już umiesz gotować czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w kuchni. Każdy powinien zapisać się na ten ekskluzywny kurs.
  • Pascal po polsku 2

    Lekka kuchnia Pascal nie od dziś wyznaje zasadę - lekko na talerzu - lżej (i zdrowiej) w życiu. Tym razem kucharz zaproponuje trzy przepisy, które sprawią, że poczujecie się naprawdę dobrze. I lekko! Na pierwszy ogień pójdzie makaron razowy z indykiem. Kolejną propozycją będzie sałatka z grillowanych warzyw z wędzoną makrelą. Po ten składnik Pascal wybierze się specjalnie nad Bałtyk, do ogromnej wędzarni ryb. Na koniec kucharz zrobi delikatny krem z pomidorów z serowymi "dachówkami". Ten przepis będzie pretekstem, by odwiedzić największą w Polsce mleczarnię produkującą ser dojrzewający.
  • Kuchenne rewolucje 4

    Restauracja Ania z Zielonego Wzgórza (Tarnowskie Góry). Mało kto wie, że nie tylko Zielone Wzgórze ma swoją szaloną Anię. Mają ją też Tarnowskie Góry, które słyną z tego, że są Paryżem Śląska. W tym uroczym miejscu, na skrzyżowaniu ruchliwej trasy swoją restaurację otworzyła kobieta zafascynowana opowieściami o rudowłosej dziewczynce. Restauracja Ania z Zielonego Wzgórza miała być początkiem. Tak jak powstawały kolejne części przygód Ani Shirley, tak w różnych miastach miały powstawać restaurację jej poświęcone. Niestety rzeczywistość okazała się inna. Kulinarna Ania nie zyskała sobie tylu fanów, co ta literacka. Śmieszne ozdoby, kolorowe obrazki oraz duża lalka na wejściu, a do tego wysokie ceny. To wszystko nie zachęca gości, a wręcz ich odstrasza. Do tego dwóch zarządzających. Anna właścicielka lokalu i Bogdan dzierżawca restauracji. Ona romantyczka nie potrafiąca oddać władzy, on niedoświadczony i wiecznie nieobecny. Z takimi bohaterami tylko Magda Gessler może napisać kolejny rozdział tej historii. Tylko, czy w tej życiowej powieści jest szansa na szczęśliwe zakończenie?
  • Idealna niania 5

    W domu pod Warszawą mieszkają Magda i Krzysztof, młodzi rodzice wychowujący dwie dziewczynki: 6-letnią Igę i niespełna 2-letnią Różę. Rodzice mówią o starszej z córek, że jest „typem obserwatora” i potrzebuje czasu, by oswoić się z nowymi osobami, natomiast o młodszej, że ma duży temperament, poczucie humoru i potrafi postawić na swoim. Ponieważ Magdzie kończy się urlop wychowawczy i chciałaby wrócić do pracy, wspólnie z Krzysztofem zdecydowali o konieczności znalezienia opiekunki dla swoich dzieci. Idealna niania powinna zaprzyjaźnić się z dziewczynkami i potrafić wyczuć ich potrzeby. Rodzice rozpoczęli poszukiwania od zamieszczenia ogłoszenia w Internecie, na które odpowiedziały 27-letnia Joanna, doświadczona w opiece nad dziećmi oraz 25-letnia Kasia, studentka pedagogiki, która zrobiła na mamie dziewczynek bardzo dobre wrażenie zamiłowaniem do literatury dziecięcej. Niestety dni próbne dobitnie pokazały, że obydwie kandydatki są niegodne zaufania... Magda i Krzysztof postanowili więc rozpocząć poszukiwania niani od początku. Na kolejne ogłoszenie odpowiedzieli: 26-letni Tymoteusz, którego niecodzienny wygląd i specyficzne podejście do opieki nad dziećmi nieco odstraszyły rodziców oraz 21-letnia Weronika, która zrobiła na rodzicach dobre wrażenie swoim doświadczeniem i spokojnym usposobieniem. Czy 21-letnia dziewczyna sprawdzi się na dniu próbnym i zostanie opiekunką dla Igi i Rózi, czy też okaże się kolejną osobą, która nigdy nie powinna pracować z dziećmi? Przekonajcie się sami oglądając najnowszy odcinek "Idealnej niani"!
  • Co za tydzień

    Co to był za tydzień?! – tymi słowami Olivier Janiak mógłby zaczynać każdy swój program. Bo gdy startuje sezon, nie ma dnia bez ważnego wydarzenia, występu, akcji, wystawy czy spotkania. Dodatkowo, czujne oko kamery „Co za Tydzień” jest tam gdzie najciekawiej. Program jest tak selektywny i wymagający jak widz. Oglądając „Co za Tydzień” można być pewnym, że nie ominie się najważniejszych wydarzeń, którymi żyje Polska. Olivier Janiak co tydzień wybiera dla widzów to, co w mijającym tygodniu wyróżniło się na tle innych. Kultura, sport, moda, show-biznes, muzyka – nie ma miejsc, do których kamera „Co za Tydzień” nie dojedzie. Co więcej, tylko oni mogą pokazać od kulis wiele wydarzeń o których inni mogą tylko pomarzyć. Czerwony dywan, błysk fleszy, premiery filmowe i telewizyjne, gwiazdy – nie ma ograniczeń. W nowym sezonie nie zabraknie także wizyt na planach nowych seriali TVN, jak „Singielka”, „Aż po sufit” oraz produkcji - „Aplauz Aplauz”, „Mam Talent” czy „MasterChef”. Ekipa programu w poszukiwaniu najlepszego materiału jest gotowa na wiele wyrzeczeń. Dlaczego? Bo jakość i zadowolenie widza jest dla nich najważniejsze. A podsumowanie całego tygodnia wydarzeń to nie przelewki. To wyzwanie. Przed którym może stanąć tylko „Co za Tydzień”. Prowadzący: Olivier Janiak
  • Klinika urody 7

    W najbliższym odcinku „Kliniki Urody” zajmiemy się dwoma wstydliwymi problemami – nietrzymaniem moczu i rozluźnieniem pochwy. Poznacie historię Pani Magdy, która zmaga się z jedną i drugą dolegliwością. Wszystko to sprawia, że odczucia podczas zbliżeń intymnych są znikome i powodują w życiu naszej bohaterki ciągłe frustracje. Specjaliści z „Kliniki Urody” pomogą Pani Magdzie pozbyć się uciążliwych problemów. Zobaczycie jakie metody dostępne na rynku są w stanie poprawić komfort życia i wyeliminować wstydliwe kompleksy. Ania Orłowska tym razem wykona makijaż trzem modelkom, ujawniając całą prawdę o bronzerach. Oprócz tego zobaczycie jak zadbać o ciało nowoczesnymi gadżetami i jak poprawić kondycję włosów domowymi sposobami. Dodatkowo poznacie trik na przedłużenie trwałości rajstop, dzięki któremu zapomnicie o oczkach na dobre. Gościem specjalnym odcinka będzie prezenterka telewizyjna Odeta Moro, która zdradzi, co robi w imię urody. Tylko u nas gwiazda podda się zabiegowi z wykorzystaniem… igieł! Nie możecie tego przegapić! Zapraszamy!
  • Szkoła pod obserwacją 2

    Dyrektor szkoły w Yorkshire postawił sobie za cel poprawę wyników nauczania i zapanowanie nad zachowaniem uczniów. „Ale najważniejsze, żeby dzieciaki opuściły szkołę, jako porządni ludzie, gotowi do dorosłego życia” – mówi. W dzisiejszym odcinku poznamy największych rozrabiaków; 10-letniego Robbiego, ucznia klasy 7-j i 14-latka, Toma, ucznia 11-j klasy. Obaj chłopcy sprawiają duże problemy wychowawcze. Robbie’mu nie zamyka się buzia, przeszkadza innym uczniom w nauce. „Próbowałem być cicho, ale to nie dla mnie” – mówi. Spóźnia się często na lekcje, nie odrabia zadań, wielokrotnie w ciągu tygodnia zbiera uwagi lub ląduje na dywaniku. Robbie ma cudowną, cierpliwą wychowawczynię, która wytrwale walczy o chłopca. Nastoletni Tom to wybitnie inteligentne dziecko, stać go na najlepsze wyniki. On też spotyka się z wyrozumiałością pedagogów. Tom lubi zwracać na siebie uwagę, pyskuje, przeszkadza, wygłasza głośne tyrady, śpiewa na lekcji, ma mnóstwo energii i nie panuje nad sobą. Chłopca spotkała właśnie tragedia, nagle zmarł jego przyrodni brat. Dyrektor stoi za Tomem murem i chce mu pomóc, jednak część nauczycieli nie radzi sobie z chłopakiem i postuluje wyrzucenie go ze szkoły. Apogeum złego zachowania Toma nastąpiło po śmierci brata a przed jego pogrzebem, chłopiec na kilka dni został zawieszony w prawach ucznia. Czy Tom wydorośleje po tragedii, jaka spotkała jego rodzinę? Czy 10-letni Robbie zapanuje nad swoim gadulstwem i roztargnieniem?
  • Wiem, co jem i wiem, co kupuję 5

    Dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu to 1400 kcal, a wystarczy co dzień przesunąć normę o 100 kcal i w ciągu roku utyjemy aż 5 kg! A to tylko dodatkowy batonik, filiżanka cappuccino lub 5 herbatników zjedzonych za dużo. W dzisiejszym odcinku „Wiem, co jem” Kasia Bosacka sprawdzi, czym kuszą nas łakocie, że tak chętnie po nie sięgamy i traktujemy, jako przekąskę. Przekonamy się jak na kaloryczne przekąski nagabują nas producenci żywności. W tym odcinku dietetyczka wyjaśni nam, jak to się dzieje, że tak bardzo chce nam się podjadać słodycze. Podejrzymy też pracownice biura i sprawdzimy, ile dodatkowych kalorii nieświadomie spożywają w ciągu dnia. Dowiemy się wreszcie, co przekąsić, żeby być zadowolonym, ale niezaokrąglonym? A w „Wiem, co kupuję” wbijemy szpilę szpilkom i sprawdzimy, jakie obcasy dodadzą nam klasy! Prawie trzy czwarte kobiet skarży się, że przez buty na wysokim obcasie ma problemy z nogami. A jednak wciskamy je na stopy, bo od razu optycznie odejmują kilka kilogramów, a przy tym dodają seksapilu. Specjalnie dla Was w tym odcinku Kasia Bosacka wybierze się na badanie i sprawdzi, co grozi stopie wciśniętej w niewygodny but na wysokim obcasie. A może da się wybrać takie, które będą wygodne, a do tego również trwałe? W tym odcinku podpowiemy też, jak dobrać buty na obcasie do sylwetki. Zapraszamy!
  • MasterChef 3

    To już w tym odcinku dowiemy się, kto zostanie nowym Mistrzem Kuchni i czyja receptura okaże się przepisem na sukces! W studio za finałową trójkę, kciuki będą trzymać najbliżsi i uczestnicy, którzy wcześniej pożegnali się z programem. A o tym, kto zostanie zwycięzcą zdecyduje jury: Magda Gessler – najsłynniejsza polska restauratorka, Anna Starmach – absolwentka słynnej szkoły kucharskiej Le Cordon Bleu w Paryżu oraz Michel Moran – szef kuchni jednej z najlepszych polskich restauracji „Bistro de Paris”. Finaliści będą mogli pokazać swój kunszt kulinarny wykorzystując najlepsze produkty ze spiżarni MasterChefa. Niech wygra najlepszy!
  • Niebezpieczne związki

  • Perfekcyjna Pani Domu 3

    W Polsce nigdy tak dużo nie mówiło się o sprzątaniu. Słowo „perfekcyjna” odmieniane jest na wszystkie możliwe sposoby. Test białej rękawiczki, szarfa odpowiedzialności, zasada 3P. Wszyscy wiedzą, o co chodzi, a „Perfekcyjna Pani Domu” znów wkracza do akcji. Z jakimi problemami zetknie się tym razem? Kto zgłosi się do niej po pomoc? Zajmowanie się domem to zajęcie tylko dla kobiet? Nic bardziej mylnego. W kolejnym sezonie szkolenie u „Perfekcyjnej Pani Domu” przejdą także panowie. Testowi białej rękawiczki podda się rozwodnik, którego mieszkanie zazwyczaj sprzątają przyjaciele oraz uciekinier z małego miasteczka, który postanowił zacząć wszystko od nowa. Zadziwiające historie życiowe bohaterów nieraz zaskoczą prowadzącą. Pod jej skrzydła trafi wychowanka domu dziecka oraz kobieta, która przez dwadzieścia lat mieszkała w Brazylii, gdzie jej posiadłością zajmowała się służba. Teraz musi zadbać o porządek sama. W programie nie zabraknie też niesfornych mężów, rozbrykanych dzieci oraz gromadek psów i kotów. Każdy dom i jego mieszkańcy to dla „Perfekcyjnej Pani Domu” nowe wyzwanie. Małgorzata Rozenek zdradzi widzom kolejne sprytne sposoby na radzenie sobie z bałaganem. Czas na porządki z „Perfekcyjną Panią Domu”.
  • wieczór
  • Kuchenne rewolucje 5

    Restauracja "Kapitan Nemo", (Brześć). W podbrzeskiej dzielnicy Skarbimierz swoją restaurację „Kapitan Nemo” prowadzą bowiem dwie siostry. Nazwa lokalu przedziwna, ale jak tłumaczą właścicielki - to z miłości do morza, które jest kilkaset kilometrów od Brzegu. Ale nie tylko nazwą i wystrojem kobiety nawiązały do ukochanych morskich klimatów. „Kapitana Nemo” bowiem częściej niż wygłodniali goście nawiedzają burzliwe sztormy… Dlatego też właścicielki postanowiły nadać sygnał SOS i poprosić o pomoc znaną restauratorkę. Wierzą, że z Magdą Gessler za sterem wypłyną w końcu na szerokie, ale i spokojne wody. To nie będzie jednak łatwa wyprawa…
  • Dorota was urządzi

    Bohaterem kolejnego odcinka programu "Dorota was urządzi" jest rodzina z warszawskiego Mokotowa - Bożena, Mariusz oraz ich córki Ola i Ania. Bożena jest panią domu na pełny etat, a Mariusz to konserwator, o cechach złotej rączki. Oboje bardzo chcą odmienić swój duży pokój, czyli wielofunkcyjny salon. Wcześniej próbowali robić to na własna rękę, ale skończyło się przypadkowymi meblami, źle dobranym kolorem i rozwiązaniami technicznymi, które nie tylko szpecą, ale również nie spełniają swoich funkcji. Dodatkowym problemem jest różnica zdań małżonków w kwestii stylu, jaki powinien dominować w ich salonie. Bożena lubi ciepłe, przyjazne wnętrza, natomiast Mariusz preferuje zimny minimalizm. Czas, aby Dorota Szelągowska odmieniła bezduszny pokój w przytulne gniazdko dla całej rodziny. Jak zwykle nie będzie to łatwe zadanie. Czy uda się połączyć dwa tak skrajne podejścia do dizajnu? A może najlepszym wyjściem jest jeszcze inna koncepcja tego pomieszczenia - koncepcja Doroty? Jak na zmiany zareagują Bożena i Mariusz?
  • Afera fryzjera

    „Fado” oznacza los, przeznaczenie. Jednak salon „FADO” spotkał marny los. Remont głównej ulicy, przy której się znajduje, skutecznie odstrasza klientów. Wśród wielu z nich panuje przekonanie, że salon już od dawna jest zamknięty. Załoga jednak się nie poddaje i wzywa na pomoc Macieja Wróblewskiego, który szybko zauważa, że problem leży zupełnie gdzie indziej. Obsługa klienta pozostawia tu wiele do życzenia, a z każdego kąta wyziera… kurz i brud. Jak fryzjerki zareagują na gorzkie słowa prawdy? Sprawdźcie w najbliższym odcinku „Afery fryzjera”.
  • 33 największe kłamstwa

    W odcinku przedstawimy leksykon kłamstw globalnych i pospolitych. Od niewinnego „boli mnie głowa”, które pomoże nam uciec przed seksem, aż po kłamliwe obietnice składane przez diety-cud z efektem jojo gratis. Zrobimy też przegląd ściem oczywistych naszych celebrytów, którzy kłamią twierdząc, że nie wiedzą co to botoks i operacja plastyczna. Przedstawimy klasyczno-telefoniczne kłamstewka w stylu „nie mogę teraz rozmawiać” czy „zadzwonimy do Pana”, po dochodowe kłamstwo o nadchodzącym końcu świata i wymyślne ściemy wróżek. Zapraszamy.
  • 33 największe kłamstwa

    Przed Wami kolejny odcinek największych łgarstw. Zweryfikujemy w nim wszystkie kłamstwa na temat homoseksualizmu, zdradzimy kilka wiarygodnych "ściem", np. jak przed małżonkiem zataić kupno za drogiego i niepotrzebnego ciuszka. Podpowiemy, jak robić dobrą minę do niesmacznej potrawy, sprawdzimy, czy istnieją jeszcze dobre kłamstwa, które wiarygodnie usprawiedliwią spóźnienie lub nieobecność. Zbadamy, czy ptasia grypa to lipa, czy grozi nam globalne ocieplenie, i czy da się wierzyć w teorie spiskowe na temat 11 września. Zapraszamy!
  • 33 największe kłamstwa

    W kolejnym odcinku - ciąg dalszy największych kłamstw świata! Zastanawialiście się kiedyś, w co jest Wam łatwiej uwierzyć: w UFO, czy w "Byłeś wspaniały" po seksie? W zamach na życie Marylin Monroe, czy w „świetnie wyglądasz” usłyszane z ust naszych koleżanek? Będziemy tez analizować, kto lepiej robi nas w konia: nasze dzieci czy mechanicy samochodowi? Zastanowimy się czy można wierzyć księdzu, który twierdzi, że od masturbacji się ślepnie. Tym razem nie kłamiemy: musicie to zobaczyć!
  • Pani Gadżet 9

    Czas na przygotowania do wakacji należy uznać za rozpoczęty! W tym odcinku „Pani Gadżet” znajdą się pomysły dla tych, którzy lubią wypoczywać pod namiotem i dla tych, którzy podróżują z dziećmi. Na biwaku nie obejdziecie się przecież bez kompletu naczyń turystycznych, multifunkcyjnego narzędzia mieszczącego się w kieszeni czy… turystycznej pralki! A dla rodziców Ania Nowak-Ibisz przygotowała między innymi inhalator idealny na wakacje i saszetki do przygotowania pysznych musów owocowych. W odcinku zobaczycie także pomysłowe deski kuchenne do wiosenno-letnich sałatek i wyjątkową płetwę rekina… Uwaga: będzie też coś dla prawdziwych mężczyzn, czyli ultranowoczesna golarka!
  • Magiel Towarzyski 19

    Magiel wraca po wakacjach! W pierwszym odcinku Karolina Korwin Piotrowska pokaże nową, choć dobrze jej znaną twarz polskiego showbizu. Oraz swoją własną: twarz „najbrzydszej polskiej dziennikarki po przejściach”. A w programie oczywiście klapy oraz dwóch bad guys, którzy nie schodzili z jedynek letnich tabloidów. Omówimy dzieje romansu sprzed lat detektywa Rutkowskiego i pewien złoty strzał, który zmienił życie tego celebryty już na zawsze. Będzie też o kłótniach o to, kto, kiedy i dlaczego był materacem dla Ryszarda Kalisza. Zapowiadany już szumnie nowy cykl: najgłupsze nagłówki lata, czyli dlaczego polskie dziennikarstwo schodzi na psy? Oczywiście n niezawodnej interpretacji Karoliny Korwin Piotrowskiej. I po jej starannej i bezwzględnej selekcji. Dowiecie się, co gwiazdy robiły na wakacjach, gdzie kto był i jak je spędzał, kto i którą cześć ciała ćwiczył, a kto siedział w kawiarni i jadł lody, kto wziął ślub lub ochrzcił dziecko… Będą także zagraniczne plotki. Gołe i ubrane gwiazdy na okładkach, a wśród nich Sharon Stone i Beyonce. Wspomnimy o Miley Cyrus, Taylor Swift, a także o pewnym królewskim zakazie. Gościem Magla będzie jedyny tak dowcipny i pełen wdzięku juror You Can Dance, znany również z Top Model i licznych choreografii, najsławniejszy tancerz w Polsce (którego nikt nie widział tańczącego), Michał Piróg.
  • Nieletni mordercy

    Morderstwa popełnione z zimną krwią i makabryczne, krwawe zbrodnie zawsze wzbudzają szok, niezrozumienie i bunt. Kto i dlaczego mógł się dopuścić takiego okrucieństwa? Kiedy okazuje się, że oprawcami są nastolatkowie – wszystkie te pytania wracają ze zwielokrotnioną siłą… Nasz dokument pokaże kilkoro z młodocianych morderców. Kiedy patrzymy na ich twarze, słuchamy tego, co mówią - trudno wyobrazić sobie, że dopuścili się tak makabrycznych zbrodni. Wydają się być zwykłymi, często wyjątkowo inteligentnymi, młodymi ludźmi. Często podkreślają, że czuli się inni, odrzuceni. Chcieli być dla kogoś ważni, akceptowani, podziwiani, kochani. Niestety podkreślają też często, że wpływ na ich zachowanie miały krwawe filmy, pełne przemocy programy telewizyjne, relacje z wypadków, procesów, drastyczne newsy pełne doniesień o okrucieństwie i przemocy. To ich fascynowało i nakręcało, zwłaszcza, że telewizja i środowisko nie dostarczały przeciwwagi w postaci pozytywnych wzorców. „Czuje się jakbym pokutował za błędy innego człowieka, byłem taki głupi” – mówi jeden z młodocianych morderców. Niestety jego życie, nawet jeśli uzyska przedterminowe zwolnienie i wyjdzie z więzienia, nigdy już nie będzie takie samo jak przed zbrodnią, kiedy był małym niewinnym chłopcem.
  • Taniec erotyczny na granicy prawa

    W Wielkiej Brytanii kluby erotyczne klasyfikowane były, jako miejsca świadczące usługi seksualne. 5 lat temu rząd złagodził prawo i obecnie klub ze striptizem ma identyczny status jak kwiaciarnia lub budka z kebabem. Zdobycie licencji na jego prowadzenie nie wymaga wielkich zachodów. Kluby z tańcem erotycznym powstają jeden za drugim, ale czy są pod kontrolą? Teoretycznie istnieją zasady i obostrzenia zakazujące zbliżania się tancerek i klientów na określoną odległość, nie są jednak respektowane. Peter Crystal, dziennikarz, udając klienta, zwiedzi londyńskie kluby. Sprawdzi, co się w nich dzieje, czy nie łamie się w nich praw licencyjnych, co rząd na to? Nie da się ukryć, że usługi seksualne kupuje się na głównych ulicach miast jak prasę, przekąski lub bilety na komunikacje miejską.
  • Jedzenie ze śmietnika

    Każdego dnia ogromne ilości jedzenia są wyrzucane do kosza. Dla jednych to normalna kolej rzeczy, dla innych – marnotrawstwo. „Jedzenie ze śmietnika” przedstawia historie ludzi, których sytuacja zmusiła do poszukiwania żywności wśród odpadów. Autorzy tego dokumentu zabierają widzów na wycieczkę do dzielnicy biznesowej w Manili. Pokazują, co kryją zaplecza i śmietniki na tyłach firm czy centrów handlowych. Okazuje się, że każdego dnia w śmieciach lądują tony jedzenia, najczęściej pochodzą one z restauracji typu fast food. Tymczasem kilka kilometrów dalej znajdują się najbiedniejsze dzielnice miasta. Ich mieszkańcy codziennie walczą o produkty, z których przyrządzą posiłki dla siebie i swoich rodzin. Śmietniki są miejscem, gdzie je znajdują. Tysiące Filipińczyków potrafi wyczarować nowe danie z odpadków; nie tylko spożywają pagpag (tak nazywają takie posiłki), ale także zajmują się ich sprzedażą. Tutaj nic się nie zmarnuje.
  • Uliczny szpital

    Przed pracownikami Ulicznego Szpitala najdłuższa noc w roku – Sylwester, największa uliczna impreza. Tłoczno będzie w całym mieście – od popołudnia aż do białego rana. Ratownicy medyczni wyjdą do pracy wcześniej niż zwykle i w o wiele większym składzie. Były kierowca rajdowy Craig wyruszy na obchód wraz z 66-letnim Dave’m emerytowanym nauczycielem, najstarszym ratownikiem w zespole. Ich pierwsza pacjentka upadła i otarła kolano. Wszystkie późniejsze „ofiary” będą poważniejsze… Craig i Dave zauważają, że jest pełnia, z ich doświadczenia – ludzie przy pełni zachowują się dziwnie a czasem irracjonalnie, bywają agresywni. Dziś dodatkowo imprezowicze mają powód do niezadowolenia; z powodu wzmagającego się wiatru odwołano pokaz ogni sztucznych. Wokół karetki czuć zapach konopi i słychać dźwięk rozbijanego szkła. Do ratowników zgłasza się nastolatek, który „spotkał” miotaczy butelek, astmatyczka, która zapomniała inhalatora, francuski turysta ze skaleczoną ręką oraz …. cała masa imprezowiczów, którzy pili bez umiaru, którzy przesadzili z trawką lub ci, którzy przesadzili i z jednym i z drugim… Nowy rok ledwo się zaczął a już trzeba robić porządek po awanturach, szaleństwach i bijatykach. To nie będzie spokojna noc…
  • W roli głównej - Kayah

    Program prowadzony przez Magdę Mołek, w którym poznajemy historie życia znanych osób. W dobie "rozkrzyczanych" talk-show, widz otrzymuje klasyczną rozmowę z gościem, podczas której ma okazję poznać jego osobowość. Każdy odcinek to nowa odsłona czyjegoś życia. Prowadząca pyta o ważne chwile w życiu swojego gościa, wydarzenia, które zmieniły jego losy. Spotkanie dzieli się na 3 "akty": dzieciństwo, dorastanie, dojrzałość. Rozmowy są bogato ilustrowane zdjęciami z rodzinnego albumu oraz innymi archiwaliami. Podczas wywiadów, wśród publiczności zasiadają najbliżsi i przyjaciele bohatera danego odcinka.
  • W roli głównej - Marek Kondrat

    Program prowadzony przez Magdę Mołek, w którym poznajemy historie życia znanych osób. W dobie "rozkrzyczanych" talk-show, widz otrzymuje klasyczną rozmowę z gościem, podczas której ma okazję poznać jego osobowość. Każdy odcinek to nowa odsłona czyjegoś życia. Prowadząca pyta o ważne chwile w życiu swojego gościa, wydarzenia, które zmieniły jego losy. Spotkanie dzieli się na 3 "akty": dzieciństwo, dorastanie, dojrzałość. Rozmowy są bogato ilustrowane zdjęciami z rodzinnego albumu oraz innymi archiwaliami. Podczas wywiadów, wśród publiczności zasiadają najbliżsi i przyjaciele bohatera danego odcinka.
  • W roli głównej - Paweł Małaszyński

    Program prowadzony przez Magdę Mołek, w którym poznajemy historie życia znanych osób. W dobie "rozkrzyczanych" talk-show, widz otrzymuje klasyczną rozmowę z gościem, podczas której ma okazję poznać jego osobowość. Każdy odcinek to nowa odsłona czyjegoś życia. Prowadząca pyta o ważne chwile w życiu swojego gościa, wydarzenia, które zmieniły jego losy. Spotkanie dzieli się na 3 "akty": dzieciństwo, dorastanie, dojrzałość. Rozmowy są bogato ilustrowane zdjęciami z rodzinnego albumu oraz innymi archiwaliami. Podczas wywiadów, wśród publiczności zasiadają najbliżsi i przyjaciele bohatera danego odcinka.
  • Wiem, co jem 2

    Lekarze i dietetycy od lat powtarzają nam do znudzenia, że trzeba jeść więcej ryb. Więc zaczęliśmy jeść … pangę…. I co? I Kasia Bosacka twierdzi, że znowu nie tak. Do czego ma zastrzeżenia? Przecież panga jest tania, nie ma ości i na dodatek nie pachnie ani specjalnie nie smakuje rybą… Ale my wiemy swoje i jeśli chcecie zdemaskować z nami tę rybę-oszustkę, która zrobiła w Polsce oszałamiającą karierę, zapraszamy na kolejny odcinek „Wiem, co jem”.
  • Wiem, co jem 2

    Poszukujemy pizzy idealnej. Pizzę - królową fast foodów, wybiera co drugi z nas. Ale czy pulchna klucha na grubym cieście i górą bekonu to jeszcze pizza? Czy mrożona niby włoszka z mnóstwem dodatków chemicznych ma sens? W „Wiem, co jem” o tym co w pizzy uzależnia najbardziej i o tym jaką pizzę wybrać by była zdrowa i niskokaloryczna. Zacznijmy nasze poszukiwania pizzy idealnej!
  • Wiem, co jem 2

    Mamy i babcie od małego namawiały nas do jedzenia białego sera. Telewizyjne reklamy zachęcają nasze pociechy do wcinania bajecznie kolorowych serków w pudełeczkach. A ze sklepowych półek dodatkowo kuszą dziesiątki serków do smarowania pieczywa. Jak się w tym wszystkim połapać? Co wybrać, by było smacznie, ale przede wszystkim zdrowo? W kolejnym odcinku „Wiem, co jem” w ruch pójdą noże, widelce i łyżeczki by ocenić smak, jakość i zawartość najważniejszych składników odżywczych we wszystkich możliwych serach i serkach. Który najzdrowszy? Który dietetyczny? Który przereklamowany? Odpowiedź już wkrótce!
dalej
Zobacz program innych kanałów: