Wiem, co jem i wiem, co kupuję

OPIS SEZONU WIOSNA 2017:
Kasia Bosacka wraca na wiosnę z jeszcze większą dawką sensacji i dziennikarskich śledztw! W nowym sezonie „Wiem, co jem i wiem, co kupuje" ujawni całą prawdę o pieczywie! Sprawdzi, co kryje się w supermarketowych chlebach i bułkach, że zawsze są świeże i cieplutkie. Pod lupę weźmie kurczaka! Czy jest coś, czego nie wiemy o najchętniej konsumowanym przez Polaków mięsie? Okazuje się, że czyhają w nim bakterie, o których nie mieliście pojęcia!
W programie obalimy też mity na temat jajek. Ile można ich jeść? Czy rzeczywiście podwyższają cholesterol i czy salmonella to realne zagrożenie dla naszego zdrowia?
Kasia Bosacka wgryzie się także w czekoladę! Jak produkuje się taką słodką tabliczkę? W „Wiem, co jem i wiem, co kupuję" opowiemy o handlu i wykorzystywaniu dzieci do ciężkiej pracy na plantacjach kakao. Prześwietlimy też nabiał, soję i napoje gazowane. Co kryje się w ulubionych produktach Polaków? Jakie fakty ukrywają przed nami producenci żywności? W nowym sezonie będziemy jeszcze bliżej prawdy i pokażemy jeszcze więcej!
A w „Wiem co kupuję" jak zwykle powiemy, co kupić, żeby nie wyrzucić pieniędzy w błoto! Jak być piękną na wiosnę? Doradzimy jakie peelingi, produkty do opalania, do włosów i stóp wybrać, żeby wiosną wyglądać świeżo i atrakcyjnie! Oprócz tego sprawdzimy, czy bielizna wyszczuplająca naprawdę działa, co warto mieć w domowej apteczce i jak inteligentnie i bez wysiłku posprzątać swój dom!
Czy warto kupować tańsze zamienniki markowych produktów? Jak przygotować się do wakacji, żeby nie wydać fortuny? Bez ściemy i owijania w bawełnę! Jak zawsze rzetelnie i wnikliwie! Kasia Bosacka w „Wiem co jem i wiem co kupuję" stoi zawsze po stronie konsumentów!
OPISY ODCINKÓW Z SEZONU WIOSNA 2017:
W jesiennym sezonie programu sensacja goni sensację! Katarzyna Bosacka zacznie od zdemaskowania wiecznie zielonych jabłek. Czym je karmią, żeby były błyszczące, idealne i nigdy się nie psuły? Wgryziemy się też w mięso! Co jedzą i w jakich warunkach żyją kurczaki na wielkich fermach? Czy ich mięso jest zdrowe?Gdy odkryjemy całą prawdę o przetworach owocowych, zastanowicie się dwa razy, sięgając po dżem. Ujawnimy także sensacyjny proceder fałszowania polskich pomidorów. Prześwietlimy popularne jedzenie z budek. Wszystko dzięki ukrytym kamerom, które obnażą kulisy pracy w takim miejscu! Brudne dłonie,kichający na jedzenie sprzedawcy to tylko kropla w morzu łamanych zasad BHP. Oprócz tego będzie wszystko o zabójczych wędlinach, trujących rybach i zdradliwych ciasteczkach. W „Wiem, co kupuję” przyjrzymy się sztuczkom akwizytorów oraz pokażemy całą prawdę o sklepowych przymierzalniach.Pod lupę weźmiemy rozmiary opakowań i ich cenę oraz dowiemy się,ile tak naprawdę kosztują ubrania i dlaczego nie warto przepłacać za kawę w sieciówkach. Zdemaskujemy esemesowe naciągactwo i rozłożymy na czynniki pierwsze rachunki za prąd! Będzie ostro i bez ściemy. OPISY ODCINKÓW Z SEZONU JESIEŃ 2016:
SEZON WIOSNA 2013
Uwielbiają ją konsumenci. Drżą przed nią producenci. To ona sprawiła, że Polacy zaczęli uważniej czytać etykietki na produktach i staranniej wybierać to co, jedzą i kupują. Przed Państwem: Katarzyna Bosacka!
Uwaga smakosze, wielbiciele dobrej kuchni i udanych zakupów, rusza nowy sezon waszego ulubionego programu „Wiem, co jem i wiem, co kupuję”.
Katarzyna Bosacka tym razem policzy oka w rosole, doradzi, jak nie schrzanić białej kiełbasy i zapewni widzom szczyptę egzotyki. Pomarańcze, grejpfruty i banany. Czy wiecie, co jecie? Czy kasza jest dobra jak matka nasza, a soja to na pewno przyjaciółka twoja? Jak wybrać w sklepie niezłe ziółka? Co będzie zdrowsze, kefir czy maślanka? Dlaczego większość polędwic jest produkowanych ze schabu? Katarzynie Bosackiej nigdy nie zabraknie spożywczych inspiracji.
A co z innymi produktami? Prowadząca sprawdzi, jak nie połamać sobie siekaczy na paście do zębów oraz jak nie naciąć się na nożach kuchennych. I jeszcze coś o jeansach. To jak dopasować te idealne do figury i portfela, wie tylko Katarzyna Bosacka.
Drżyjcie producenci, jednoczcie się konsumenci!
OPISY ODCINKÓW Z SEZONU WIOSNA 2013:
SEZON JESIEŃ 2012
W kolejnym sezonie "Wiem co jem i wiem co kupuję" Katarzyna Bosacka postanowiła zająć się nie tylko jedzeniem. Z detektywistycznym zacięciem sprawdzi, w jakich butach powinno chodzić nasze dziecko, jakich zabawek lepiej nie kupować oraz czy folia aluminiowa jest lepsza n
iż zwykły papier śniadaniowy. Dowie się, jaka żarówka powinna świecić nad naszym biurkiem. Czy ta sama, co w sypialni? Prowadząca będzie zaglądała także do sklepów spożywczych. Katarzyna Bosacka po prostu kocha polskie jedzenie. Chleb na prawdziwym zakwasie, soczystą szynkę, kiełbasę, pierogi, chłodnik i najlepsze truskawki na świecie. Skoro nasz kraj to raj dla smakoszy, dlaczego jedzenie sklepowe coraz bardziej schodzi na psy? Chleb kruszy się, szynka smakuje jak tektura, a kiełbasa jest niejadalna. Dlaczego niektórzy producenci żywności psują coś, czego nie trzeba ulepszać? Jak rozpoznać prawdziwe jedzenie? Jak nie nabrać się na podróbki? W tym sezonie poszerzamy horyzonty, wydłużamy czas antenowy i z uporem osła nie pozwalamy nabić się w butelkę. Spotkajmy się w mięsnym i nabiałowym, na bazarku, w chemicznym i przemysłowym. Razem będzie raźniej.
Pozostałe wiadomości