Aktualności

Powrót do listy

Czym jest pleśń i dlaczego nie można jeść produktów, które zaczynają pleśnieć?

Wiadomości |
Czym jest pleśń i dlaczego nie można jeść produktów, które zaczynają pleśnieć?
Czym jest pleśń i dlaczego nie można jeść produktów, które zaczynają pleśnieć? 

Często wydaje nam się, że pleśń - biały lub zielonkawy nalot na produktach spożywczych - jest dla nas niegroźna. Przecież wystarczy odciąć nadpsutą część i zjeść resztę! Nic bardziej mylnego - odkrawając spleśniały kawałek nie pozbędziemy się zarodników, które zdążyły już trafić do reszty produktu. A zjedzenie go może być nas szkodliwe. O tym czym właściwie jest pleśń i które rodzaje są dla nas najbardziej trujące w 10. odcinku "Co nas truje" Kasi Bosackiej opowiedziała dr Julia Pawłowska, mykolog na Wydziale Biologii UW.

Cały 10. odcinek "Co nas truje" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:

wtorek, 21 maja, 21:40

czwartek, 23 maja, 17:10

sobota, 25 maja, 8:35

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
"Eks-tra zmiana" taty na cały etat
Następny artykuł:

"Eks-tra zmiana" taty na cały etat

tvnpix