Coś dla amatorów kuchni dietetycznej i lekkostrawnej

Pyszne 25
Pyszne 25

Kolejny odcinek programu „Pyszne 25“ Ania Starmach dedykuje wszystkim tym, którzy myślą o zrzuceniu kilku kilogramów oraz amatorom kuchni dietetycznej i lekkostrawnej.

Pierwsza zasada zdrowego żywienia brzmi „Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia”. W imię tej zasady Ania przedstawi przepis na pożywny omlet z szynką, pomidorkami i kiełkami. Do takiego omletu najlepiej pasują chrupiące grzanki z pieczywa razowego.

Po lekkim, kolorowym śniadaniu czas na niskokaloryczny, ale jednocześnie pełnowartościowy obiad. Kolejna z zasad dotyczących zdrowego odżywiania mówi, że najzdrowsze są warzywa sezonowe, dlatego Ania zdradzi Wam jak przygotować rozmarynowego kurczaka z pieczonymi warzywami korzeniowymi.

Na koniec propozycja dla amatorów ryb. Dowiecie się jak przyrządzić aromatycznego pstrąga. Nie będzie to jednak jeden z wielu klasycznych przepisów na pieczoną rybę. Propozycja Ani jest nieco inna. Prowadząca upiecze pstrąga w soli. Ciekawi efektu końcowego? Zapraszamy do oglądania programu.

Powtórki:

sobota, 30 stycznia, 13:50poniedziałek, 1 lutego, 7:45środa, 3 lutego, 9:15piątek, 5 lutego, 12:45Zobacz ZWIASTUN:

PYSZNE 25 IV 1-5

podziel się:

Pozostałe wiadomości

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"