Z Etiopią kojarzy nam się przede wszystkim kawa. Ziarna pochodzące z tego afrykańskiego państwa nietrudno znaleźć w sklepach czy kawiarniach. Jarek Nowak w swoim programie "Etiopia według Jarka Nowaka" pokazał nam, że w kraju swojego pochodzenia są parzone zupełnie inaczej niż u nas. Jarek Nowak zasłynął z tego, że nie boi się niczego. Mając jedynie swój plecak oraz kamerę, jest w stanie wejść wszędzie. Nie przestraszy go żadna okolica ani żaden lokalny specjał. Wychodząc z założenia, że nie da się poznać kultury oraz zwyczajów danego kraju bez spróbowania charakterystycznych dań oraz napoi, antropolog próbuje dosłownie wszystkiego.
Podczas podróży do Etiopii nie mógł nie spróbować tutejszej kawy. W dokumencie "Etiopia według Jarka Nowaka" najpierw zabrał nas do lokalnej kawiarni, a później do zwykłego etiopskiego domu, gdzie poprosił o przyrządzenie dla siebie kawy. Oczywiście tradycyjnym sposobem.
Pozostałe wiadomości
Kuchenne RewolucjeMagda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?
Kuchenne RewolucjeKuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?
MilionerzyOdcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?
AktualnościThe Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie
AktualnościZgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!
MasterChef NastolatkiKonkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!
AktualnościGwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"