"Gwiazdy od kuchni": Rafał Rutkowski

Fragment 8. odc. "Gwiazd od kuchni"

Jest znanym aktorem oraz prekursorem stand-upu w Polsce. Poza występami na scenie uwielbia też dobrze zjeść. Za czasów studenckich do zaspokojenia głodu wystarczyły mu tosty z serem i szynką oraz parówki z musztardą. Na szczęście gusta nieco się zmieniają. Dziś Rafał Rutkowski zajada się bardziej wyszukaną kuchnią. Jego podniebienie zdobyły dania szwedzkie, a to wszystko dzięki ukochanej żonie, która na co dzień przyrządza je w ich rodzinnym domu. Jakimi przepisami Rafał pochwali się w kuchni Kasi?

Dziś ulubioną przystawką Rafała nie są już studenckie tosty, ale bardziej wytworne ostrygi. W kuchni Kasi pokaże, jak prawidłowo otwierać te afrodyzjaki i z czym je najlepiej podawać. Druga potrawa będzie połączeniem kuchni polsko-szwedzkiej. Prawdziwym hitem okażą się śledzie z cebulą i żurawiną. Takimi słodko-słonymi śledziami zachwycają się Szwedzi. Czy posmakują również polskim podniebieniom? Zwieńczeniem tego kulinarnego spotkania będzie prawdziwie królewski deser. Podobno ostatnim daniem, które Rafał chciałby zjeść przed śmiercią, byłby tort bezowy. Kasia specjalnie dla swojego gościa wybrała sprawdzony przepis na bezę z ajerkoniakowym nadzieniem oraz wiśniami.

PREMIERA ósmego odcinka "Gwiazd od kuchni" w sobotę 21 kwietnia o godz.18:15.

Powtórki odcinka:

wtorek, 24 kwietnia, 14:10

środa, 25 kwietnia, 7:50

czwartek, 26 kwietnia, 16:40

sobota, 28 kwietnia, 9:20

PODZIĘKOWANIA:

Serdecznie dziękujemy marce Dondé za możliwość serwowania dań na ich unikalnych naczyniach.

Jesteśmy wdzięczni firmie Le Duvel za możliwość korzystania z produktów marki Visions.

Dziękujemy firmie TOM-GAST za możliwość gotowania w garnkach marki De Buyer.

Klinice estetycznej Mea Clinic jesteśmy wdzięczni za pomoc w realizacji programu.

podziel się:

Pozostałe wiadomości