Aktualności

"Gwiazdy prywatnie": Pascal Brodnicki i Agnieszka Mielczarek
Zapowiedź 6. odcinka "Gwiazd prywatnie" z udziałem Pascala Brodnickiego i Agnieszki Mielczarek 

„Jesteś głodna?" – jakie inne pytanie może usłyszeć Ula na progu domu jednego z najsłynniejszych kucharzy polskiego showbiznesu? Pascal Brodnicki i Agnieszka Mielczarek, jak pieprz i sól, uzupełniają się doskonale już od 14 lat. Ona pilnuje, żeby było zdrowo, on wprowadza swój niepowtarzalny, francuski twist.

Dom z lat 80-tych mieszczący się na warszawskich Bielanach otoczony jest zewsząd zielenią, atmosfera jest sielska, choć od centrum miasta dzieli nas zaledwie kilka kilometrów. Całość wyglądała kiedyś zupełnie inaczej, Pascal i Agnieszka przerobili dom na własną modłę – jasne, neutralne szarości i biele, wiele oryginalnych drewnianych elementów, ogromne okna z widokiem na piękny ogród, wygodne kanapy, nawiązania do natury, ale też eleganckie sztukaterie i piękne dodatki. Połączenie francuskiego szyku z domkiem na wsi. Tutaj się żyje.

Wchodząc do przedpokoju pierwsze, co rzuca się w oczy to potężny, stary, drewniany kontuar z lat 30, sprowadzany z Francji, ze sklepu ze zdrową żywnością, który prowadziła kiedyś Agnieszka. Pełen plam i przetarć – gospodarze kochają drewno i drewno żyje razem z nimi. Dalsze kroki Ula i Pascal kierują do salonu, Agnieszka idzie przygotować mały poczęstunek. Uwagę zwracają piękne sztukaterie, stoliki z drewnianych pieńków i ogromna, zapraszająca kanapa w kształcie litery U – nasi gospodarze uwielbiają zapraszać znajomych. Jest tu też wiele akcentów azjatyckich i oryginalny kominek.

Dalej Pascal zaprasza Ulę do biblioteki, która mieści się na oryginalnie zachowanej, drewnianej antresoli nad kuchnią. Takiej kolekcji książek kucharskich w życiu nie widzieliście – kolekcjonowane całe życie, podzielone tematycznie. Pascal opowie nam tutaj skąd brał swoje pierwsze przepisy, czemu jeździł na wakacje z pustą walizką i jak zdaje się egzaminy we francuskiej szkole gastronomicznej. Długo tu nie zabawią, bo zapachy z kuchni, ściągną ich na dół – Agnieszka smaży gofry. A jak wygląda kuchnia pary kucharzy? Wielki blat i wielki stół, tu się biesiaduje. Ale kuchnia musi być przede wszystkim praktyczna, czyli wszystko w zasięgu ręki. Jest tu też spiżarnia, która jest swoistym albumem z podróży, o którym opowie nam Agnieszka.

Zanim wszyscy zasiądą do posiłku idziemy jeszcze zobaczyć ogród. Inspirowany ogrodami japońskimi, z oczkiem wodnym, pięknymi roślinami, ścianą z bambusów i całoroczną kuchnią z grilem robi naprawdę niesamowite wrażenie. Dowiemy się tutaj jak sadzić bambusy w Polsce oraz jak Pascal zrobił sobie plażę w domu.

Tę wizytę kończymy biesiadą prosto spod ręki Agnieszki – gofry na słodko i słono, sałatka ze szparagami, kanapki z domowego chleba, owoce i ciasto – zróżnicowane i zdrowe, aż ślinka cieknie. Gotujcie jak najwięcej i oglądajcie nas już w tę środę!

PREMIERA 6. odcinka "Gwiazd prywatnie" w środę 22 maja o godz. 22:25.

Powtórki odcinka:

czwartek, 23 maja, 23:45

sobota, 25 maja, 14:40

poniedziałek, 27 maja, 23:25

wtorek, 28 maja, 15:40

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Córki - prawdziwa i przyszywana - wybrały mamie stylizację z białymi spodniami, bo... ich nie chciała
Następny artykuł:

Córki - prawdziwa i przyszywana - wybrały mamie stylizację z białymi spodniami, bo... ich nie chciała

tvnpix