ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >
Zapraszamy na owocowy odcinek „Pyszne 25”. Tym razem Ania bierze na warsztat najpopularniejsze polskie owoce, czyli jabłka i gruszki. Dowiemy się, jak przyrządzić dania proste, ale oryginalne. W wersji na słodko i na słono, na zimno i na gorąco.
Na początek sałatka, która może być pyszną, ale zarazem wykwintną przekąską, jak i pomysłem na to, jak zużytkować resztki sera zalegające w naszych lodówkach. Ania zdradzi nam przepis na lekką sałatkę z kulkami serowymi z dodatkiem jabłek i gruszek.
Przyrządzenie kruchych i soczystych piersi z kaczki wydawało się Wam do tej pory niemożliwe? Ania zdradzi Wam patent, dzięki któremu Wasza kaczka będzie rozpływać się w ustach. Doda do tego zapiekane jabłka, co sprawi, że danie to zadowoli gusta najbardziej wymagających smakoszy.
Na koniec istna owocowa rozkosz dla podniebienia. Danie bardzo proste, ale niezwykle smaczne i uniwersalne. Dowiecie się, jak przyrządzić deserowe naleśniki z sosem waniliowym z karmelizowanymi owocami. Zapraszamy!!!
EMISJA szóstego odcinka "Pyszne 25" w sobotę 17 stycznia o godz. 11:15.
Powtórki odcinka:
wtorek, 20 stycznia, 13:45
środa, 21 stycznia, 7:55
czwartek, 22 stycznia, 13:50
piątek, 10:45