Aktualności

powrót do listy

Jak przechowywać produkty spożywcze, by nie psuły się szybko?

Wiadomości |
Jak przechowywać produkty spożywcze, by nie psuły się szybko?
Jak przechowywać produkty spożywcze, by nie psuły się szybko? 

Robisz zakupy, a po kilku dniach część produktów jest spleśniała i nadaje się tylko do wyrzucenia? Żeby nie wyrzucać pieniędzy w błoto, sprawdź, czy dobrze przechowujesz żywność w domu!

Nie zawsze trzymanie produktów w lodówce pozwoli na wydłużenie terminu przydatności do ich spożycia. O tym, co warto do niej włożyć, by utrzymać świeżość produktu, opowiedziała Kasi Bosackiej w "Co nas truje" Renata Materlińska, technolog żywności i dziennikarka popularyzująca wiedzę o żywności.

Nie powinniśmy trzymać w lodówce między innymi:

- cebuli

- pomidorów

- bananów

- ziemniaków

- cytrusów

- kawy

- truskawek

- cukinii

Co zrobić z sałatą? Surowym mięsem? Albo konserwami? Zobaczcie fragment naszego programu!

Cały 10. odcinek "Co nas truje" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:

czwartek, 23 maja, 17:10

sobota, 25 maja, 8:35

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Pierwsze łzy w "Kosmetycznych rewolucjach": "Ty tu jesteś szefową!"
Następny artykuł:

Pierwsze łzy w "Kosmetycznych rewolucjach": "Ty tu jesteś szefową!"

tvnpix