"Jestem z Polski": jak jeść i przygotowywać potrawy z żab?

"Jestem z Polski": jak jeść i przygotowywać potrawy z żab?
W 6. odcinku 8. sezonu programu "Jestem z Polski" Paulina pokazała nam, jak przygotowywać i jeść żabie udka. Co ciekawe, nie jest to popularna potrawa wśród Francuzów.

Bohaterka 6. odcinka 8. sezonu "Jestem z Polski" - Paulina - to dyrektor finansowy w firmie budowlanej w Neuilly Plaisance pod Paryżem. Do Paryża trafiła dzięki swojemu bratu, który, gdy miała raptem 17 lat zabrał ja tam na wspólną wycieczkę autostopem. Miasto tak spodobało się Paulinie, że po maturze postanowiła tam wrócić i zostać na stałe. I tak żyję tu już od 23 lat wraz ze swoja 15- letnia córką Julką.

Mama i córka wspólnie próbowały odpowiedzieć nam na pytanie, czy Francuzi rzeczywiście kochają jeść żaby. Jak się okazuje niekoniecznie. Mimo to nasze bohaterki postanowiły specjalnie dla nas je przygotować i ich spróbować!

6. odcinek 8. sezonu programu "Jestem z Polski" zobaczycie jeszcze w:

niedziela 19 września, 14:45

poniedziałek 20 września, 15:15

wtorek 21 września, 21:25

czwartek 23 września, 13:10

podziel się:

Pozostałe wiadomości