"Jestem z Polski": jak przygotować ravioli del plin? Zajrzęliśmy do kuchni włoskiego kucharza!

Jestem z Polski: ravioli del plin
Z Włochami kojarzy nam się przede wszystkim włoska kuchnia. Podczas wizyty w Piemoncie w 5. odcinku 6. sezonu programu "Jestem z Polski" nie mogliśmy więc nie odwiedzić włoskiej restauracji. Zajrzeliśmy nawet za jej kulisy, a tutejszy kucharz opowiedział nam o przygotowaniu ravioli del plin.

Kasia mieszka w Piemoncie od lat, pracuje nawet w jednej ze zlokalizowanych tutaj winnic. Mimo to nie czuła się gotowa, aby opowiedzieć o tutejszym jedzeniu. Wszak w tym temacie są osoby, które mają znacznie większą wiedzę niż Polka. Na przykład kucharz jej ulubionej restauracji. Mężczyzna nie tylko opowiedział nam o charakterystycznych potrawach, ale także pokazał jak je przyrządzić. W 5. odcinku 6. sezonu programu "Jestem z Polski" mogliśmy zobaczyć, jak wygląda praca włoskiego kucharza!

Głównym bohaterem tej części naszego odcinka nie był jednak sympatyczny Włoch, ani nawet Kasia. W tym momencie najważniejsze było ravioli del plin. – Zrobione jest z warzyw oraz trzech rodzajów mięsa i tak zwanej bietoli – powiedziała Kasia. – Nie chcę powtarzać się i mówić, że są obłędne. Ale są naprawdę obłędne! Są super!

5. odcinek 6. sezonu programu "Jestem z Polski" zobaczycie jeszcze w:

wtorek 24 listopada, 21:25

środa 25 listopada, 15:55

czwartek 26 listopada, 13:55

podziel się:

Pozostałe wiadomości