Kasia Bosacka o indyku

Zwiastun 7. odc. "Wiem, co jem"

Dostojniejszy niż kurczak, zdrowszy niż wieprzowina. W pieczeni, w kotlecie, na kanapce, faszerowany. Indyk. Myślał o niedzieli? I dobrze, bo to król rodzinnych przyjęć. Czy warto zamienić świnię i byka na indyka, skoro ostatnio Inspektorzy Handlowi znaleźli tłuszcz wieprzowy w mielonce z indyka oraz pióra i krwiste wybroczyny w piersi indyczej? Dlaczego pasztet indyczy nie ma w sobie indyka? Czy da się w Polsce kupić wartościowe i bezpieczne mięso? Jak je potem przyrządzić? Czy indycze podroby są cokolwiek warte? W siódmym odcinku „Wiem, co jem" Katarzyna Bosacka sprawdzi też, jaką indyczą wędlinę wkładać do koszyka, a którą omijać szerokim łukiem. Zobaczcie koniecznie, jak upolować w sklepie dorodną ptaszynę!

PREMIERA siódmego odcinka "Wiem, co jem" w niedzielę 17 listopada o godz. 19:35.

7. odc. "Wiem. co jem"
7. odc. "Wiem. co jem"
7. odc. "Wiem. co jem"
7. odc. "Wiem. co jem"
7. odc. "Wiem. co jem"
+8
Zobacz galerię

7. odc. "Wiem. co jem"

Powtórki odcinka:

wtorek, 19 listopada, 17:55

środa, 20 listopada, 21:25

piątek, 22 listopada, 14:40

podziel się:

Pozostałe wiadomości