Mięsne wydanie Światowego Dnia Pieczenia według Tomasza Jakubiaka

"Sztuka mięsa": pieczeń rzymska ze szparagami
Dla wielu Światowy Dzień Pieczenia oznacza słodkości, ale nie dla Tomka Jakubiaka. Dla naszego prowadzącego to kolejny argument, by przygotować pieczone mięso. Dla nas, by przypomnieć wam dania z piekarnika stworzone przez kucharza w 3. sezonie programu „Sztuka mięsa”.

Wprowadzenie do kalendarza świąt nietypowych Światowego Dnia Pieczenia miało na celu zachęcenie ludzi do rozwijania swoich kuchennych umiejętności oraz tworzenia własnoręcznych zdrowych wypieków. Miało też na celu zwiększenie naszej wiedzy na temat tego co jemy, zwłaszcza pod kątem słodkości. Bo to właśnie ciasta, ciasteczka i wszelkiej maści słodkie przysmaki kojarzą nam się z wypiekami i to one są na pierwszym planie w tym szczególnym dniu – 18 maja.

Ale Światowy Dzień Pieczenia to nie tylko słodkości, o czym doskonale wie Tomasz Jakubiak. Dla prowadzącego program „Sztuka mięsa” pieczenie oznacza przede wszystkim pyszne i lekkie dania mięsne. 18 maja pojawia się więc kolejny argument, by przygotować pyszną mięsną pieczeń. A naszego kucharza do przygotowywania mięsa dodatkowo namawiać nie trzeba

W 3. sezonie swojego programu nie raz korzystał z piekarnika. Dzięki temu pokazał tradycyjne mięsne przepisy w całkiem nowej odsłonie, a część jego dań stała się lżejsza oraz bardziej aromatyczna. Dzisiaj – 18 maja – z okazji tego nietypowego święta przypominamy wszystkie pieczone dania z ostatniego sezonu programu „Sztuka mięsa”. Być może któryś zainspiruje Was do przygotowania na ten majowy poniedziałek czegoś wyjątkowego.

Światowy Dzień Pieczenia z Tomaszem Jakubiakiem

"Sztuka mięsa": Prosty przepis na przepyszne wołowe żeberka
"Sztuka mięsa": Prosty przepis na przepyszne wołowe żeberka
"Sztuka mięsa": Łosoś pieczony na palu? Popisowe danie właściciela "Gościńca na Półwyspie"
"Sztuka mięsa": Łosoś pieczony na palu? Popisowe danie właściciela "Gościńca na Półwyspie"
"Sztuka mięsa”: Cielęcina w cieście francuskim
"Sztuka mięsa”: Cielęcina w cieście francuskim
„Sztuka mięsa”: Szynka parmeńska z mozzarellą
„Sztuka mięsa”: Szynka parmeńska z mozzarellą
"Sztuka mięsa" : na mięsne, śląskie gotowania Tomka Jakubiaka namawiać nie trzeba
"Sztuka mięsa" : na mięsne, śląskie gotowania Tomka Jakubiaka namawiać nie trzeba
"Sztuka mięsa": Tomek Jakubiak po prawdziwy zylc pojechał na Kaszuby
"Sztuka mięsa": Tomek Jakubiak po prawdziwy zylc pojechał na Kaszuby
"Sztuka mięsa": pieczeń rzymska ze szparagami
"Sztuka mięsa": pieczeń rzymska ze szparagami

Światowy Dzień Pieczenia z Tomaszem Jakubiakiem

podziel się:

Pozostałe wiadomości