Niezwykłe dania ze zwykłego pora i selera

Ania Starmach
Ania Starmach
W tym odcinku Ania bierze na warsztat warzywa, które są podstawą tradycyjnej kuchni polskiej, czyli por i seler.

Na początek Ania zaproponuje danie, które idealnie sprawdzi się jako wykwintna, aczkolwiek bardzo prosta w przygotowaniu przystawka, ale również jako dodatek do różnego rodzaju dań głównych. Będą to smakowite pory zapiekane pod beszamelem.

Wszyscy wiemy, że seler jest jednym z wielu składników, na bazie którego gotujemy wiele tradycyjnych polskich zup. Ania Starmach natomiast postanowiła udowodnić, że może on stanowić składnik główny. Dowiemy się, jak w prosty i szybki sposób przygotować zupę selerową oraz jak zrobić chrupiące chipsy z selera.

Na koniec Ania zaproponuje coś dla amatorów kuchni włoskiej, czyli risotto z porem i krewetkami. Zaskakujące połączenie? Być może, ale warto zaryzykować, ponieważ niesamowite doznania smakowe gwarantowane.

Zwiastun odcinków 3-5 programu "Pyszne 25"

EMISJA czwartego odcinka "Pyszne 25" w sobotę 21 grudnia o godz. 11:15.

Powtórki odcinka:

wtorek, 24 grudnia, 13:40

czwartek, 26 grudnia, 12:10

piątek, 27 grudnia, 12:45

podziel się:

Pozostałe wiadomości