ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >
W tym odcinku "Pyszne 25" Ania Starmach zapewni Wam nie tylko pyszne i niedrogie dania, ale także pożywienie da mózgu. W jej kuchni królować bowiem będą orzechy, które – co nie od dziś wiadomo – są niezbędnym składnikiem "mózgowej" diety.
Lubimy makarony, bo są szybkie i proste w przygotowaniu. Dodatkowo pozwalają na kreatywność w kuchni i, co oczywiste, wyśmienicie smakują. Dlatego Ania postanowiła zdradzić Wam przepis na pyszny makaron z cukinią, kurczakiem, szalotką, suszonymi pomidorami i pesto orzechowym.
Następnie dowiecie się, jak odczarować karpia, kojarzonego głównie z potrawą wigilijną. W propozycji Ani karp zmienia się w oryginalne danie z nutą azjatyckich przypraw. Podany z imbirem, orzechami włoskimi i puree z marchewki zupełnie nie przypomina swojej nudnawej smażonej wersji.
Na koniec propozycja dla łasuchów – kruche ciasteczka orzechowe z karmelem. Pyszne, chrupiące i słodkie pomogą osłodzić długie jesienne wieczory. Zapraszamy!
EMISJA 11. odcinka "Pyszne 25" w sobotę 15 lutego o 11:40.
Powtórki odcinka:
wtorek, 18 lutego, 13:00
piątek, 21 lutego, 14:15