Aktualności

Powrót do listy

"Patenciary": chrupiące kalafiorki

Przepisy | Wiadomości |
"Patenciary": chrupiące kalafiorki
Patenciary: chrupiące kalafiory 
Szybki i pożywny obiad wcale nie musi oznaczać mięsa. W 5. odcinku nowego sezonu programu "Patenciary" Daria Ładocha pokazała swój patent na pyszne danie z kalafiora.

SKŁADNIKI:

duży kalafior

sos chili 1/3 szkl.

jajka 3 szt.

bułka tarta 1 szkl.

mąka pszenna 1⁄2 szkl.

kurkuma 1 łyżka

sól 1 łyżeczka

pieprz kajeński 1⁄2 łyżeczki

olej do smażenia

 

PRZYGOTOWANIE:

Kalafior podziel na mniejsze różyczki. W osobnej misce wymieszaj sos chili z jajkami i dokładnie roztrzep. Mąkę pszenną wymieszaj z kurkumą, solą i pieprzem kajeńskim. Kalafior dokładnie obtocz w mące a jej nadmiar strzepnij – można do tego wykorzystać np. Durszlak. Następnie kalafior wrzuć do miski z jajkami i dokładnie wymieszaj. Pojedyncze różyczki dokładnie panieruj w bułce tartej.  Usmaż na głębokim tłuszczu lub wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 30 minut aż będą złociste.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
"Patenciary": polędwica w cieście
Następny artykuł:

"Patenciary": polędwica w cieście

tvnpix