Aktualności

"Patenciary": jajeczne kurczaczki
Patenciary: jajeczne kurczaczki 
Nudzą wam się już jajecznice, jajka na miękko czy twardo na śniadanie? Córki Darii Ładochy Laura oraz Matylda pokazały swój przepis na nieoczywiste, ale bardzo pyszne jajka. A konkretnie jajeczne kurczaczki. Ten przepis z 6. odcinka 4. sezonu programu "Patenciary" jest dziecinnie prosty.

SKŁADNIKI:

jajka ugotowane na twardo 10 szt.

serek typu feta 1 op

kurkuma szczypta

oliwki/pieprz jako oczy

szczypiorek na buzie

kwaśna śmietana do konsystencji.

 

PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Następnie jajka przekrój w poprzek na pół i wyciągnij z nich żółtka. Żółtka przełóż do malaksera. Dodaj fetę oraz kurkumę. Całość zmiksuj na gładką pastę. Gotową przełóż do worka cukierniczego lub torebki strunowej.

Dolne połówki jajek napełnij z dużym zapasem wcześniej przygotowanym farszem. Przykryj je „czapeczkami”. Z oliwek lub pieprzy stwórz oczy, a ze szczypiorku dziobki/buzie.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
"Patenciary": japońskie wysokie pankejki
Następny artykuł:

"Patenciary": japońskie wysokie pankejki

tvnpix