"Patenciary": kurczak w panierce ze spaghetti

Patenciary: kurczak w panierce spaghetti
Kurczak nie musi być nudny. W 4. odcinku programu "Patenciary" Daria Ładocha udowodniła nam, że ze zwykłej piersi kurczaka można stworzyć coś naprawdę fantazyjnego i pysznego. Mistrzyni kuchni pokazała swój przepis na kurczaka w panierce ze spaghetti. Makaronu w takiej formie jeszcze nie jedliście!

SKŁADNIKI:

pierś z kurczaka - 500g

makaron spaghetti najdłuższy możliwy - 1⁄2 opakowania

czosnek granulowany - 1⁄2 łyżeczki

papryka słodka - 1 łyżeczka

przyprawa curry - 1⁄2 łyżeczki

sól i pieprz

olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka pokrój na kawałki. W miseczce wymieszaj wszystkie przyprawy, a następnie dopraw nimi kurczaka dodając sól i pieprz. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, następnie ostudź. Kawałki kurczaka owiń szczelnie makaronem tak, aby makaron przykrył całe mięso. Tak przygotowanego kurczaka smaż na głębokim lub półgłębokim tłuszczu, na średniej mocy aż makaron się zarumieni i stanie się chrupiący. Ok. 3-5 min. z każdej strony.

Podawaj z dipem np. z pieczonych pomidorów lub sosem miętowo czosnkowym.

podziel się:

Pozostałe wiadomości