Aktualności

Granola na śniadanie już zaczyna wam się nudzić? Spróbujcie zjeść ją w formie muffina! W 6. odcinku 4. sezonu programu "Patenciary" Daria Ładocha zaprezentowała nam swój przepis na takie nieoczywiste śniadanie. Pomoc | Zasady forum
SKŁADNIKI:
granola 500g lub zmiksowana granola
mąką pszenna 2 łyżki
borówki 2 szkl.
jajko 2szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
migdały płatki ½ szkl.
soda oczyszczona 1 łyżeczka
masło 100g
mleko ½ szkl.
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
Granole zmiel w maszynce do mięsa lub malakserze lub młynku do kawy. Wsyp do dużej miski. Dodaj mleko, jajka, proszek do pieczenia, sodę oraz sól i dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj płatki migdałów oraz borówki i delikatnie wymieszaj.
Ciasto przełóż do blaszki na muffinki wyłożonej papilotkami. Papilotki wypełnij w ¾ objętości gdyż masa urośnie. Babeczki pieczemy ok 25-30 minut w temp 180*C
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
