Aktualności

"Pyszne 25": CUKINIA i BAKŁAŻAN. Przepisy
"Pyszne 25": Cukinia 

OPIS I GODZINY EMISJI ODCINKA "PYSZNE 25" Z TYMI PRZEPISAMI >>>

SPAGHETTI CARBONARA Z CUKINIĄ, BOCZKIEM I MASĄ ŚMIETANOWĄ

Składniki:

400 g makaronu spaghetti
2 małe cukinie
1 ząbek czosnku
1 cebula
100 g boczku
60 g grana padano
3 jajka
50 ml śmietanki kremówki
świeży tymianek
natka pietruszki


Przygotowanie:


Jajka wymieszaj ze śmietanką i startym serem. Za pomocą obieraczki cukinię pokrój na cienkie plasterki. Boczek pokrój w drobną kosteczkę i wrzuć go na rozgrzaną patelnię. Po paru minutach dodaj czosnek i cebulę, a po następnych kilku minutach cukinię. Na patelnię wrzuć makaron, wymieszaj go z warzywami i boczkiem. Dodaj jajka, ściągnij patelnię z ognia i wymieszaj. Podawaj od razu z dodatkiem pietruszki i pozostałego sera.

Spaghetti carbonara z cukinią, boczkiem i masą śmietanową

Spaghetti carbonara z cukinią, boczkiem i masą śmietanową
1 z 4
Spaghetti carbonara z cukinią, boczkiem i masą śmietanową
Spaghetti carbonara z cukinią, boczkiem i masą śmietanową
2 z 4
Spaghetti carbonara z cukinią, boczkiem i masą śmietanową
Spaghetti carbonara z cukinią, boczkiem i masą śmietanową
3 z 4
Spaghetti carbonara z cukinią, boczkiem i masą śmietanową
Spaghetti carbonara z cukinią, boczkiem i masą śmietanową
4 z 4
Spaghetti carbonara z cukinią, boczkiem i masą śmietanową
Spaghetti carbonara z cukinią, boczkiem i masą śmietanowąSpaghetti carbonara z cukinią, boczkiem i masą śmietanową
+2


 

TARTA Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ Z POMIDORAMI I KOZIM SEREM


Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 cukinia
1 bakłażan
1 pomidor
100 g koziego sera
3 jajka
150 ml śmietanki kremówki
świeży tymianek
sól
pieprz


Przygotowanie:

Cukinię i bakłażana pokrój w cienkie plastry i przysmaż je na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Śmietankę wymieszaj z jajkami, dodaj posiekany tymianek, sól oraz pieprz. Ciasto przełóż do formy, ułóż na nim warzywa i plastry pomidora, całość polej masą jajeczną. Na wierzchu połóż pokruszony kozi ser. Wstaw do piekarnika o temperaturze 200 stopni na 20 minut.


Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem

Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
1 z 9
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
2 z 9
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
3 z 9
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
4 z 9
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
5 z 9
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
6 z 9
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
7 z 9
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
8 z 9
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
9 z 9
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
Tarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim seremTarta z bakłażanem, cukinią, pomidorami i kozim serem
+7

 

RATATOUILLE Z CHORISO

Składniki:

Na ratatouille:
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 bakłażan
2 cukinie
2 papryki
4 pomidory
100 g kiełbasy chorizo
słodka papryka
ostra papryka
bazylia
tymianek

Przygotowanie ryżu:
200 g ryżu
1 cebula
400 ml wody



Przygotowanie:

Cebulę i czosnek pokrój drobno. Papryki, cukinię i bakłażana pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek przysmaż na odrobinie oliwy, dodaj paprykę, po paru minutach bakłażana, a na końcu cukinię. Pomidory pokrój w kostkę, dorzuć do reszty warzyw, dodaj też tymianek i bazylię, gotuj na średnim ogniu około 15 minut.
Cebulę drobno pokrój i przysmaż w rondlu na maśle, dodaj ryż, wymieszaj, po czym dodaj 400 ml wody, pół łyżeczki soli i gotuj pod przykryciem około 20 minut, aż ryż wchłonie cały płyn. Kiełbasę pokrój w plasterki, wrzuć na rozgrzaną patelnię, aby się lekko przyrumieniła, po czym dodaj do warzyw. Gotowe ratatouille dopraw do smaku i podawaj z ryżem.

Ratatouille z chorizo

Ratatouille z chorizo
1 z 6
Ratatouille z chorizo
Ratatouille z chorizo
2 z 6
Ratatouille z chorizo
Ratatouille z chorizo
3 z 6
Ratatouille z chorizo
Ratatouille z chorizo
4 z 6
Ratatouille z chorizo
Ratatouille z chorizo
5 z 6
Ratatouille z chorizo
Ratatouille z chorizo
6 z 6
Ratatouille z chorizo
Ratatouille z chorizoRatatouille z chorizo
+4
OPIS I GODZINY EMISJI ODCINKA "PYSZNE 25" Z TYMI PRZEPISAMI >>>

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Krupa imprezuje z przyjaciółkami z Miami
Następny artykuł:

Krupa imprezuje z przyjaciółkami z Miami

tvnpix