"Subiektywny ranking smaków": złoto w płynie, czyli oliwa

"Subiektywny ranking smaków": złoto w płynie, czyli oliwa

Oliwa extra virgin to według naukowców najzdrowszy tłuszcz, pełen witamin i przeciwutleniaczy. To także najczęściej wykorzystywany w kuchni śródziemnomorskiej dodatek - używa się go do sałatek, makaronów, innych dań, ale zjada się też "solo" na grzance lub świeżym chlebie. Nic dziwnego, że Grecy pochłaniają aż 25 litrów oliwy rocznie! Polacy niestety w tym samym okresie czasu spożywają jej tylko jeden litr.

O oliwie opowiedzieli goście programu "Subiektywny ranking smaków". Zobaczcie jego fragment!

Cały 6. odcinek "Subiektywnego rankingu smaków" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:

środę, 5 czerwca, 23:30

sobotę, 8 czerwca, 12:05

ZOBACZ TAKŻE:

"Subiektywny ranking smaków": Polska kawiorem stoi?!

podziel się:

Pozostałe wiadomości