"Sztuka mięsa": Tomek Jakubiak w poszukiwaniu inspiracji ruszy na Kaszuby

"Sztuka mięsa": Tomasz Jakubiak gotuje po kaszubsku
Po kuchni śląskiej, przyszedł czas na kuchnię kaszubską. W 7. odcinku 3. sezonu programu „Sztuka mięsa” Tomasz Jakubiak przygotuje domowe knedle z mięsem i gołąbki w sosie grzybowym.

W 7. odcinku 3. sezonu programu „Sztuka mięsa” Tomasz Jakubiak przygotuje potrawy inspirowane kuchnią Kaszub. Zdradzi swoje autorskie przepisy na domowe knedle z mięsem i gołąbki w sosie grzybowym.

Wcześniej odwiedzi też jedno z miejsc, gdzie kuchnia Kaszub jest nadal żywa, a lokalne potrawy smakują wyśmienicie. Spotka się z Markiem, który w Celbowie pod Puckiem prowadzi karczmę Nordowi Mol, a z szefem kuchni Sławkiem przygotuje pyszną gęś w cydrze.

PREMIERA 7. odcinka 3. sezonu programu "Sztuka mięsa" w środę, 1 kwietnia, o godzinie 17:25.

Powtórki programu:

czwartek, 2 kwietnia, 13:25

piątek, 3 kwietnia, 15:55

sobota, 4 kwietnia, 9:45

poniedziałek, 6 kwietnia, 14:25

podziel się:

Pozostałe wiadomości