Ulubiona przez dzieci, sen z powiek spędzająca rodzicom. Niektórzy twierdzą, że robi się ją z psa przemielonego razem z budą, z papieru toaletowego i tektury. Parówka.
Żadne normy ani polskie, ani europejskie nie określają, ile mięsa i jakiej jakości powinno się w niej znaleźć, dlatego w szóstym odcinku „Wiem, co jem" Katarzyna Bosacka spojrzy ich producentom na ręce. Czym nieuczciwi masarze zapychają parówki? Jak wybrać tę najlepszą? Które będą najzdrowsze dla dzieci? Co kryją w sobie te z serem czy papryką? I czy rzeczywiście nie należy parówek brać do ust, bo to świństwo, trucizna i ciotka samo-zło? Zapraszamy!
Odcinek "Wiem, co jem" o parówkach
PREMIERA 6. odcinka "Wiem, co jem" w niedzielę 10 listopada o godz. 19:35.
Powtórki odcinka:
wtorek, 12 listopada, 17:55
środa, 13 listopada, 21:25
piątek, 15 listopada, 14:45