Program TVN Style

Poprzedni
drukuj
wstecz
  • Wiem, co jem 6

    Świeża, mrożona, prosto z patelni. Po grecku, po polsku, po angielsku. W sosie własnym, w galarecie, w oleju. Morska i słodkowodna. Jedni mówią, że lubi pływać, inni wolą ją z grilla, wszyscy chcieliby mieć złotą. Dziś - taaaaaka ryba! Czy wiecie, że Polska jest w Unii Europejskiej jednym z głównych przetwórców ryb? Przetwarzamy je, ale ich nie jadamy. Polak zjada rocznie 12 kg, a rekordzista Portugalczyk pięć razy więcej 57kg! Dlaczego? Skoro w Polsce mamy morze, mnóstwo jezior i rzek? Co inspektorzy ostatnio znaleźli w rybach? Grubą warstwę lodu, truchła rozmrażane i zamrażane wielokrotnie, konserwy rybne z oszukanym wsadem. Kontrola weterynaryjna w Lublinie wykazała, ze firma przepakowywała ryby przeterminowane nawet o 5 lat. Jak nie kupić ryby nadpsutej od głowy? W kolejnym odcinku „Wiem, co jem” Kasia Bosacka sprawdzi też, czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi? Co znalazł w łososiach zespół norweskich ekspertów? Czu mogą je jeść dzieci i kobiety w ciąży? Czy panga i tilapia nadają się do spożycia? I jak w ogóle kupować ryby, by nie dać się złapać na haczyk producentów? Zobaczcie koniecznie!
  • Wiem, co jem i wiem, co kupuję 4 N

    Od Matki Ziemi, od szczęśliwych roślin i radosnych zwierząt, bez chemii, bez GMO, z uśmiechniętym robaczkiem. A to wszystko za kosmiczną cenę. W trzecim odcinku „Wiem, co jem” Kasia Bosacka przyjrzy się żywności ekologicznej. Co roku Polacy kupują o 20-30% więcej produktów ekologicznych, mimo że niekiedy eko-rarytasy są nawet 5 razy droższe od zwykłych. Dlaczego za chleb z ekologicznego zboża trzeba płacić jak za zboże? Czy warto kupować kurczaki eko? Czy te produkty rzeczywiście mają więcej składników odżywczych niż przemysłowe? Według prawa produkt ekologiczny to taki, który w co najmniej 95% wyprodukowany został ze składników ekologicznych. A czym jest pozostałe 5%? Czy w działach ze „zdrową żywnością” zawsze znajdziemy bezpieczną i zdrową żywność? Jak nieuczciwi producenci grają z nami w eko i bio rebusy? Jak nie dać się nabrać na eko-ściemę? A z tematu eko w „Wiem, co kupuję” przejdziemy płynnie do płynów do mycia naczyń. Czteroosobowa rodzina zmywa rocznie: 18000 sztućców, 1300 talerzy, 6000 kubków oraz 3000 innych naczyń. Czy wystarczy kropla płynu, żeby zmyć stertę brudnych garów? Jaki płyn wybrać, żeby magicznie znikał brud z talerzy, a nie sam płyn i kasa z naszego portfela? Który zadba o nasze dłonie, a w którym właściwości pielęgnacyjne to tylko marketingowe bicie piany? Zobaczcie koniecznie!
  • Ugotowani 8

    O dobry nastrój i smaczną kuchnię podczas trzeciego spotkania w Rzeszowie zadba Katarzyna Jakubowicz – na co dzień realizująca się zawodowo jako coach. Na brak zajęć nie może narzekać. Kocha taniec, dzięki któremu wszystko wokół niej wiruje. Uwielbia biegać, dlatego też jest stałą uczestniczką maratonów i ultramaratonów. A jak na sportowca przystało, w działaniu jest szybka i zdeterminowana. Podczas kolacji u Kasi dowiemy się która dama najlepiej prezentuje się w pomarańczach, kogo zaszokuje salsa oraz kto lubi się pocić w łóżku.
  • Ugotowani 8

    Ostatni wieczór w Rzeszowie spędzimy w klimacie iście baśniowym. Gospodarz wieczoru - Bogdan Pękalski zaprosi nas do domu… Hobbita. Na szczęście uczestnicy nie wyruszą stamtąd w niebezpieczną podróż do Mordoru. Mimo wszystko czeka nas wieczór pełen fantazji. Oprócz mieszkania w nieco za ciasnym domku, Hubert zajmuje się projektowaniem wnętrz i ogrodów. Jak sam mówi, jest człowiekiem nie z tej bajki i czasami bywa nierozumiany przez otoczenie. W trakcie tego niecodziennego spotkania dowiemy się czym są szuliki oraz kto będzie miał problemy z obcasami. Oczywiście na koniec spotkania w leśnych kniejach poznamy zwycięzcę, który zasłuży na nagrodę w postaci 5000zł!
  • Bez tabu. Mastektomia bez strachu

    W cyklu „Bez Tabu” przybliżymy widzom temat mastektomii. Zarówno tej, która jest elementem terapii, jak i tej będącej profilaktyką. Agata Młynarska, spotykając się z pacjentkami i lekarzami, postara się odpowiedzieć na pytanie jakiej pomocy ze strony systemu ubezpieczeń może spodziewać się polska pacjentka? Jakie są najbardziej innowacyjne sposoby przeprowadzania zabiegu? Prowadząca wysłucha też niezwykłych opowieści wyjątkowych kobiet o ich sile, walce i nadziei.
  • Apetyt na miłość 2

    "Jest Doris, jest moc", to zdanie najlepiej opisuje naszą główną bohaterkę. Dorota to zwariowana i pełna energii instruktorka fitness. Panowie nie będą mieli łatwego zadania, bo ta kobieta naprawdę potrafi postawić na swoim. Dorota szuka mężczyzny, który będzie potrafił okiełznać jej temperament. Czy single, kryjący się za menu, podołają temu zadaniu? Paweł to miłośnik i prawdziwy fan... biustów. Może wybaczyć kobiecie wiele, jeśli tylko ta, ma czym oddychać. W kuchni nie jest mistrzem, więc na przystawkę zaproponował - tosty. Czy tak proste danie zaimponuje wymagającej Dorocie? Na kolana powinno ją powalić menu Tomka. Ten przystojny motocyklista i prawdziwy mistrz w robieniu sushi, szuka partnerki do wspólnych podróży na dwóch kółkach. Jedyny wymóg, dziewczyna musi mieć... zgrabny tyłeczek. Czy Dorota spełni ten warunek i wpadnie mu w oko? Problemem może okazać się "gadulstwo" Tomka. Czy Dorota pozwoli, żeby w trakcie kolacji to on przejął dowodzenie, czy taki wieczór zakończy się kłótnią? Ma do wyboru jeszcze menu Adama. To skromny chłopak, który na co dzień jest przedstawicielem handlowym. Wierzy w miłość i szuka kogoś, z kim będzie mógł spędzić resztę życia. Tylko czy tak cichy i nieśmiały chłopak zapanuje nad energiczną Doris? Wielbiciel biustów, motocyklista i "chłopak z sąsiedztwa", który z nich uwiedzie Dorotę swoim menu? W tym odcinku możecie spodziewać się szalonych zwrotów akcji. A finałowa randka niespodzianka zaskoczy wszystkich!
  • W czym do ślubu? 2

    Sylwia ma 23 lata i pracuje jako sprzedawczyni w butiku. Wraz z czwórką rodzeństwa była wychowanką Domu Dziecka. Obecnie, wraz z siostrami i bratem, mieszka w Placówce Rodzinnej z przybraną ciocią i wujkiem. Z Łukaszem poznali się w liceum, gdzie siedzieli wspólnie w jednej ławce. Łukasz jest dyrektorem biura poselskiego Prawa i Sprawiedliwości i asystentem członka sejmowej komisji wyborczej ds. Amber gold. Ich wspólną pasją stał się wolontariat, w którym Sylwia działała już od dzieciństwa. Od wielu lat pracują z osobami starszymi pomagając im w codziennych trudnościach. Obecnie przygotowują się do otwarcia własnego prywatnego domu opieki dla osób starszych. W przygotowaniach do ślubu, pomagają młodym głównie zamożni rodzice Pana Młodego, którzy finansują ślub i wesele na 300 osób. Suknia ślubna stała się jednak rodzinnym punktem spornym. Ciocia Sylwii chciałaby, aby suknia była bogato zdobiona, przyszła teściowa natomiast widzi ją w rozłożystej księżniczce. Sylwia uparła się, że suknię sfinansuje sama. Chciałaby skromną, prostą suknię z efektownym wycięciem na plecach. Kogo posłucha Sylwia?
  • Sablewskiej sposób na modę 8

    Historia Magdy, ostatniej uczestniczki programu "Sablewskiej sposób na modę", adresowana jest do kobiet, które pragną raz na zawsze zerwać z przykrą przeszłością. Będąc nastolatką, Magda marzyła o tym, aby zgubić parę zbędnych kilogramów. Ich zrzucanie rozpoczęła od wprowadzenia w życie przeróżnych diet. Te niestety nie przynosiły pożądanych efektów. Wkrótce kobieta wkroczyła na niebezpieczną drogę odchudzania i popadła w bulimię. Na początku nie zdawała sobie sprawy z powagi sytuacji. Jednak z biegiem czasu zauważyła, jak choroba zmieniła jej umysł i ciało. Dziś Magda czuje, że pokonała swojego największego wroga - bulimię. Swoim udziałem w programie chce przestrzec innych przed tą wyniszczającą chorobą. Maja zostaje przez swoją bohaterkę zaproszona do jej mieszkania. Niestety dla Magdy nie jest to przyjemna wizyta... Kiedy Maja zajrzy do jej szafy okaże się, że panuje w niej wręcz niewyobrażalny bałagan. Pierwszym zadaniem, jakie Magda otrzyma od Majki będzie zrobienie porządku, bo zdaniem Majki: porządek w szafie, to porządek w głowie. Maja przeprowadza z Magdą poważną rozmowę. W ten sposób chce poznać jej historię i prawdziwe powody zgłoszenia sie do programu. Mimo, że od napadów bulimii minęło kilka lat, prowadząca programu postanawia zadbać o swoją bohaterkę. Umawia ją z dietetykiem, który pomoże kobiecie ustalić odpowiednią dla niej dietę. Zdecydowanie Magda ma poczucie stylu i widać, że nie boi się eksperymentować z modą. W związku z tym Maja przygotowuje dla niej istne szaleństwo modowe. Pastele i cekiny - to głównie zobaczymy w półfinale. Ostatnia stylizacja będzie dosyć odważna i bardzo kobieca.
  • Perfekcyjna Pani Domu 4

    Sprzątanie to niby taka zwykła sprawa. Każdy kiedyś porządkował i pucował. Czy półtora roku temu ktoś przypuszczał, że z tak prostych czynności można stworzyć prawdziwą religię? Małgorzata Rozenek potrafi to jak nikt inny! Polscy widzowie pokochali „Perfekcyjną Panią Domu”, a prowadząca przebiła popularnością swoją brytyjską odpowiedniczkę. Kto by się spodziewał, że Polacy z takim zapałem zabiorą się do sprzątania ze zwykłym octem, proszkiem do pieczenia i cytryną?! Większość widzów zna już zasadę „3 P”, potrafi segregować rzeczy, pokochało pudełka i bez mrugnięcia okiem składa prześcieradło z gumką. Małgorzata Rozenek wielokrotnie udowodniła, że swoim zapałem i energią potrafi zarazić nawet największego leniucha. W kolejnym sezonie „Perfekcyjna Pani Domu” będzie miała dużo pracy. Nadal jest wiele osób, które mają bałagan nie tylko w swoich domach, ale także w życiu i potrzebują jej wsparcia. „Królowa czystości” odwiedzi niezwykłe mieszkania kobiet z pasją, które uwielbiają „artystyczny nieład”. Weźmie udział w międzypokoleniowych starciach i pomoże rozstrzygnąć niejeden spór. Maminsynkowie, córeczki uczepione kurczowo swoich rodziców to już dla Małgorzaty Rozenek chleb powszedni. W tej edycji także ich nie zabraknie. Porządki czas zacząć!
  • Kuchenne rewolucje 17

    Wrocław „Kwadratowy talerz” We Wrocławiu, w niedużej odległości od centrum miasta mieści się restauracja „Kwadratowy talerz”, którą prowadzą wspólnicy Szymon i Jarek. Restaurację przejęli po poprzedniej właścicielce trochę za sprawą zrządzenia losu, ponieważ Szymon prowadził hurtownię fryzjerską i właśnie jego klientka zaproponowała mu przejęcie restauracji, która sprawiała jej problemy. Jarek nigdy nie pracował w gastronomii, ale skończył technikum gastronomiczne i lubił gotować. Dlatego obaj uznali, że łącząc siły z sukcesem uda im się poprowadzić restaurację. Plany oczywiście były ambitne, ale szybko się okazało, że na tłumy głodnych klientów nie ma co liczyć. Co wykwintniejsze dania znikały więc z karty, w której teraz można znaleźć domowe dania obiadowe i oczywiście pizzę oraz pierogi. Szymon, który obsługuje gości przyznaje, że ma już dosyć tych banalnych dań, ale to właśnie o ruskie pierogi i kotlet schabowy pytają klienci. Jarek gotuje ze świeżych produktów, nie kupuje ich w tanich dyskontach, a jednak ani mieszkańcy okolicznych osiedli, ani też pracownicy pobliskich warsztatów samochodowych jakoś nie doceniają oferty „Kwadratowego talerza”. Restauracja ledwo wiąże koniec z końcem, a jedyny dochód zapewnia jej garstka stałych klientów. Szymon nie kryje frustracji, sytuacja jest na tyle zła, że w zasadzie co miesiąc podejmują z Jarkiem decyzję o zamknięciu lokalu. Obaj przyznają, że są bliscy załamania i brak im już siły, żeby prowadzić restaurację. Dlatego Szymon, który regularnie ogląda „Kuchenne rewolucje” ma nadzieję, że Magda Gessler będzie umiała postawić „Kwadratowy talerz” na nogi.
  • Sexy kuchnia Magdy Gessler 4

    Czy czarny makaron w towarzystwie tajemniczego również czarnego sosu może być sexy? Naturalnie! Temperaturę tego dania mogą podkręcić jeszcze owoce morza. Magda Gessler postawi na bogactwo smaków. Wykona sos na bazie warzyw, kalmarów, ośmiornic i dorsza. Doda do niego kilka kropel tajemniczej substancji, aby wydobyć nietypowy czarny kolor. Makaron poda z grillowanymi krewetkami. Kto się skusi na takie danie? Uwielbia je chyba każdy mężczyzna. W polskich domach podawane są w różnych wersjach: z olejem, śmietaną czy warzywami, ale czy ktoś marynuje je w alkoholu i podaje z twarożkiem? Magda Gessler tak! Prowadząca przedstawi swój autorski pomysł na śledzie. W celu uzyskania niepowtarzalnego wyrazistego smaku oraz delikatnie różowego koloru, marynuje go w occie i hiszpańskim winie sherry. Ważne też są przyprawy, a także seler naciowy. Pyszne danie, ale dla cierpliwych. Takie śledzie najlepiej smakują dopiero po 6 miesiącach marynowania!
  • Sztuka mięsa 2

    Niezłe bydło Tym razem odwiedzimy warszawską Halę Gwardii, gdzie Jurek Sobieniak prowadzi mięsne bistro Niezłe Bydło. Jurek to prawdziwy miłośnik mięsa i street foodu, któremu, jak wieść miejska niesie, udało się stworzyć najlepszą kanapkę z pastrami w Warszawie. Razem z Tomkiem przygotuje swoje popisowe danie. W swojej kuchni nasz prowadzący zdradzi widzom przepisy na domowy lawasz z siekanym mięsem i pastą czosnkową oraz flaki wołowe z cielęcymi pulpetami.
  • Patenciary 2

    Daria Ładocha i jej córeczki zajmą się daniami, bez których Polacy nie wyobrażają sobie obiadu. Co to będzie? Oczywiście zupy! Na pierwszy ogień pójdą bazy do zup, czyli dwa perfekcyjne buliony - w wersji mięsnej i warzywnej. Daria pokaże jak wyczarować pyszną zupę w dwóch kolorach i zdradzi też patent na domową przyprawę do zup, która świetnie nada się do przygotowania zupy na wynos. Nie zabraknie światowych akcentów - w gorącą podróż zabierze nas przepis na zupę meksykańską. Mania i Laura popiszą się umiejętnością kreatywnego wykorzystania owoców do stworzenia chłodnika i naczynia na niego. Przygotują też ekspresową, pożywną zupę serową, która według Mani pachnie jak pizza. Z pewnością będzie się działo!
  • Afera fryzjera 8

    Maciej Maniewski ponownie wyruszy w Polskę na ratunek potrzebującym salonom fryzjerskim! W nowej serii odwiedzi między innymi Kielce, Ostrowiec Świętokrzyski, Przeworsk i Biłgoraj. Zawita do salonów, w których interes nie prosperuje zbyt dobrze. Pod lupę weźmie umiejętności zawodowe fryzjerów, które pozostawiają wiele do życzenia. Jak zwykle prowadzący wytknie poważne błędy. Niewłaściwe trzymanie nożyczek, nieumiejętność strzyżenia czy nieprawidłowe wykonywanie podziałów- Maciej Maniewski nie przejdzie obojętnie obok takiego braku profesjonalizmu! Konfrontacja z fryzjerami nie będzie najłatwiejsza. Nie raz wybuchną kłótnie i popłyną łzy. Prowadzący z uporem będzie uczył, dawał wskazówki, szkolił. Jednak, czy wszyscy okażą się sumiennymi uczniami? Czy współpraca z Maćkiem postawi fryzjerski biznes na nogi?
  • Zamiana szefów kuchni

    Czym różni się praca szefa kuchni w eleganckim bistro od tej w dużym zajeździe czy jadłodajni? Wystarczy umieć gotować a reszta sama się ułoży? W nowym programie rzuciliśmy wyzwanie dwóm szefom kuchni z różnych kulinarnych światów i zamieniliśmy ich miejscami na jeden dzień! Jak poradzą sobie w nowej rzeczywistości? Czy zdołają podołać wszystkim wyzwaniom? Zapowiada się prawdziwe show! Już w pierwszym odcinku zobaczymy Andrzeja Polana – znanego szefa kuchni, który zamieni się miejscami z kucharzem z Zambrowa.
  • Ostre cięcie 5

    Kolejna odsłona OSTREGO CIĘCIA, to nie tylko zmiany fryzur i rewolucje w salonach. Dorota Williams - czołowa stylistka gwiazd, której współpraca z charyzmatycznym duetem fryzjerów, okazała się wielkim sukcesem, będzie kontynuować metamorfozy zwykłych kobiet. Andrzej Wierzbicki i Tomasz Schmidt zamierzają ciąć jeszcze ostrzej nie tylko włosy, ale przede wszystkim złe nawyki panujące w odwiedzanych przez nich salonach fryzjerskich. Salon „Irokez” w Gorzowie jest prowadzony z powodzeniem od 13 lat przez pana Piotra. W tym czasie salon zdobył renomę i ma swoją stałą klientelę. Dobrze znany jest w Gorzowie, a u pana Piotra czesze się „gorzowska śmietanka”, czyli klient konkretny i wymagający. I tym wymaganiom, jako jedyny, stara się sprostać sam właściciel, ale jego fryzjerki już nie koniecznie. A usługi świadczone przez właściciela są tu na najwyższym poziomie. Tylko jakby fryzjerki nie są na najwyższym poziomie, a tak naprawdę na poziomie umiejętności i wymagań pana Piotra... Przez te trzynaście lat ekipa Piotra zmieniała się wielokrotnie. Aż wydawało mu się, że trafił na właściwe dziewczyny.
  • Miłość od kuchni 2

    W tym odcinku w kuchni królować będą mężczyźni. To oni będą walczyć o względy naszej głównej bohaterki Ewy. Najpierw jednak Ewa obejrzy trzy mieszkania, na podstawie których oceni naszych kandydatów. Do dwóch z nich wróci na kolację. Czy któremuś z nich uda się zaskoczyć jej wymagające kubki smakowe? Ewa to skromna, ale jednocześnie pełna pozytywnej energii mieszkanka Warszawy. Na co dzień pracuje w doradztwie podatkowym. Nie jest jednak typem domatorki, a wolny czas spędza głównie w sposób aktywny. Ewa marzy o tym, aby znaleźć mężczyznę, nie tylko zadbanego i dobrze wyglądającego, ale również takiego, który potrafi smacznie gotować! Czy któremuś z naszych kandydatów uda się dotrzeć przez żołądek do jej serca? Maciej – pierwszy kandydat – to typ macho! Jego główną pasją jest sport i wokół niego toczy się jego życie. Na co dzień, jak sam mówi „zawodowo udoskonala ludzkie ciała”. Maciej dba o swój wizerunek i lubi być w centrum zainteresowania. Czy jednak jego pewność siebie przekona do siebie naszą bohaterkę? Piotr z zawodu jest rehabilitantem, pracuje w przychodni, gdzie pomaga dojść do pełni sił ludziom do głównie po wypadkach i złamaniach. Trudy pacy odreagowuje grą na saksofonie, która dla niego jest największą pasją. Czy mieszkanie Piotra odzwierciedla jego romantyczną duszę? Ostatni kandydat - Damian - to uwielbiający porządek oraz szybkie samochody mężczyzna. Swój styl określa jako „sportowa elegancja”, pasjonuje się zarówno aktywnością fizyczną, jak również modą. W jego życiu nie ma nudy! Czy jego mieszkanie zaskoczy czymś Ewę?
  • Kuchenne rewolucje 17

    NAMYSŁÓW „ KRUPNIOK” Niewielki bar „Krupniok” w Namysłowie prowadzi Marek razem ze swoim dobrym znajomym, a pomaga im siostra Marka. Bar położony jest na jednym z namysłowskich osiedli i specjalizuje się w plackach ziemniaczanych i pierogach. Szefem kuchni jest Marek, który bardzo długo opracowywał recepturę na idealne placki , długo trwały też poszukiwania najlepszej do placków odmiany ziemniaków. Jednak opłacało się, ponieważ Marek jest pewny, że smaży naprawdę świetne placki, które będą smakować każdemu Dlatego też chociaż obaj wspólnicy nie pochodzą z Namysłowa, dość szybko przekonali do swoich dań mieszkańców miasta i „Krupniok” zaczął przynosić dochody i kiedy już można było zacząć spokojnie spoglądać w przyszłość, wtedy niestety los się odmienił. Właściciel i szef kuchni, czyli Marek zachorował. Niestety jego stan zdrowia uniemożliwiał mu codzienną pracę, a w kuchni nie miał go kto zastąpić i „Krupniok” trzeba było zamknąć. Co gorsza wszystkie dochody z prowadzenia baru zostały przeznaczone na leczenie Marka. Dlatego kiedy jego stan zdrowia poprawił się na tyle, żeby mógł wrócić do pracy, „Kruponiok” stracił już swoich klientów, a właściciel wszystkie swoje oszczędności. Chociaż Marek wraz z Wiktrem starają się bardzo, żeby i placki i pierogi były tak smaczne jak dawniej, prawie nikt tu już nie zagląda. Czasami nawet myślą, że to dlatego, że są obcy w tym mieście lub dlatego, że mają inne menu niż wszyscy? O Marka martwi się bardzo jego siostra, pomaga mu w kuchni, ale sytuacja staje się powoli beznadziejna. „Krupniok” nie przynosi już dochodów, a właścicielowi brakuje pieniędzy nawet na opłacenie własnego mieszkania. Jak zawsze w takich sytuacjach ostatnią nadzieją na wyjście z beznadziejnej sytuacji jest pomoc Magdy Gessler.
  • wieczór
  • 24h w kulinarnym piekle

    Aram Mnatsakanov jedzie do Wyborga do irlandzkiego pubu. Od dnia otwarcia przez 6 lat było to najbardziej dochodowe i najczęściej odwiedzane miejsce w mieście. Niestety właściciele chcieli po prostu zarobić i żaden z nich nie był zaangażowany w rozwój ani nie inwestował w biznes. Wielka sława zniknęła, a pub jest teraz rodzinną kawiarnią. Co gorsza, po całym mieście krążą plotki o niesmacznej kuchni. Mieszkańcy miasta chcą przywrócić dawną świetność ukochanemu pubowi.
  • Ugotowani 8

    UGOTOWANI W ZIELONEJ GÓRZE Kolejne cztery wieczory z uczestnikami Ugotowanych spędzimy w urokliwej Zielonej Górze. Podczas pierwszej kolacji w kulinarną podróż na Wileńszczyznę zabierze nas Justyna Grzybowska. Na co dzień zajmuje się prowadzeniem sklepu z… gadżetami erotycznymi. Jak sama mówi, lubi swoją pracę, gdyż codziennie ją ona zaskakuje. Odskocznią od codzienności jest dla niej fotografia. Wszelkie problemy egzystencjonalne najchętniej rozwiązuje w wannie. Działka o którą dba razem z mężem, jest dla niej namiastką gospodarstwa rolnego, o którym zawsze marzyła. W trakcie spotkania u Justyny dowiemy się jak wyglądało dzieciństwo Adama Mickiewicza, kto poczuje się zgorszony oraz kto wystraszy się klapy od sedesu.
  • Ugotowani 8

    Podczas drugiego spotkania w Zielonej Górze o podniebienia swoich konkurentów zadba Anna Bejtlich – urocza pani kosmetolog, profesjonalnie zajmująca się stylizacją paznokci. Od roku trenuje taniec na rurze. Jedynym i najważniejszym facetem w jej życiu jest syn Kuba. Gotowanie to jej pasja od dziecka. Już za młodu lepiła placki z piasku i sprzedawała kolegom z podwórka. Na tej kolacji sprawdzimy kto najbardziej tęskni za latem, który z uczestników będzie chciał zmienić orientację oraz kto zechce sprawdzić się jako swatka.
  • W czym do ślubu 5

    W pierwszym odcinku nowego sezonu „W czym do ślubu?" poznamy 26-letnią Anetę i jej bliźniaczo do niej podobną mamę, Marzenę. Kobiety często podkreślają swoje podobieństwo nawet takim samym ubiorem. To właśnie z inicjatywy mamy Aneta zgłosiła się do programu, bowiem pani Marzena jest ogromną fanką Izabeli. Aneta zawodowo zajmuje się finansami. Uwielbia współzawodnictwo i bieganie. Zapewne temu zamiłowaniu zawdzięcza świetną figurę. Swojego narzeczonego zobaczyła po raz pierwszy, kiedy miała 16 lat i od razu wpadł jej w oko. Kiedy pierwszy przywitał się z nią, nie była pewna, czy mówi do niej. Zaręczyny jednak miały miejsce dopiero 10 lat później. Ta decyzja ucieszyła nie tylko młodych, ale też mamę Anety, która uwielbia swojego przyszłego zięcia. Do programu przyszła panna młoda zaprosiła oprócz mamy swoją przyjaciółkę, Agnieszkę i brata Radka. Mama Anety przepada za granatem i w takim kolorze chciałaby wystąpić w dniu ślubu swojej ukochanej córki. Aneta natomiast marzy o spektakularnej kreacji godnej księżniczki Dubaju. Tren, koronka, katedralny welon to spełnienie jej marzeń o tym wyjątkowym dniu życia. Czy drobna figura nie stanie na przeszkodzie w urzeczywistnieniu jej wyobrażeń o idealnej kreacji?
  • Ach, ten ślub! N

    Agnieszka i Magda to duet, który potrafi wyczarować w trzy dni prawdziwe cuda i uratować każdy ślub. Magda - projektantka niepowtarzalnych sukien ślubnych - zadba o najmniejszy detal wyglądu przyszłej panny młodej, a Agnieszka oczaruje pary młode i ich gości bajkowym wystrojem. Pierwsze swoje kroki nasze prowadzące skierowały do Grabowa nad Pilicą, gdzie już za trzy dni ślub biorą Izabela i Daniel – rodzice trzymiesięcznego Alanka. Para poznała się siedem lat temu w szkole gastronomicznej. Daniel dołączył do klasy Izy i długo starał się, aby dziewczyna zwróciła na niego uwagę: zapraszał na randki, wysyłał liściki, kupował kwiaty i czekoladki. Chłopak musiał jednak czekać rok, zanim skruszał lód w sercu Izabeli. Według ich bliskich młodzi bardzo pasują do siebie, dlatego decyzja o tym, że chcą być ze sobą do końca życia, nie była zaskoczeniem. Para wzięła skromny ślub cywilny, kiedy Iza była w siódmym miesiącu ciąży. Prawdziwym wyzwaniem ma być dla nich jednak ślub kościelny połączony z chrzcinami Alana. Niestety, okazuje się, że w kościele wystrój kojarzy się raczej z pierwszą komunią niż ze ślubem, parze brakuje pomysłu na dekoracje sali, pierwszy taniec pozostawia wiele do życzenia, a suknia Izy jest zdecydowanie za duża po tym, jak schudła po ciąży. W dniu ślubu okazało się, że kwiaty w bukiecie ślubnym zgniły. Dodatkowo Daniel w tajemnicy przed rodziną wyznał Agnieszce, że… nie załatwił formalności związanych z chrztem i ta część uroczystości stoi pod dużym znakiem zapytania. Choć wydaje się to trudne na trzy dni przed uroczystością, Agnieszce udało się nie tylko uzyskać zgodę na chrzest dziecka, ale także całkowicie zmienić klimat wystroju kościoła. Na sali weselnej natomiast zagościł romantyczny majowy ogród za sprawą białych bzów. Dzięki Magdzie suknia Izabeli nabrała wreszcie odpowiednich rozmiarów podkreślając jej atuty. Jakie jeszcze niespodzianki przygotują nasze prowadzące dla Izy i Daniela?
  • Pani Gadżet 18 N

    Anna Nowak-Ibisz ma dla was porcję nowych gadżetów! W tym odcinku Pani Gadżet pokaże między innymi nowoczesną, automatyczną lokówkę, która zaskoczy nie tylko wyglądem. Niespodzianką będzie też system hamowania w wózku dziecięcym i świecące elementy w plecaku – a wszystko to dla bezpieczeństwa dzieci! Dla pozostałych, czworonożnych podopiecznych Ania Nowak-Ibisz znalazła specjalny prysznic z dozownikiem. Zobaczycie też zestaw kosmetyków podróżnych, w którym każdy znajdzie coś dla siebie, i gadżety ogrodowe. A dla walczących z plamami absolutna nowość: ultrasoniczny odplamiacz. Jak to działa? Pani Gadżet wam pokaże!
  • Pani Gadżet EROTYCZNIE

    Ania Nowak-Ibisz w Pani Gadżet Erotycznie pokazuje gadżety zarówno dla odważnych, jak i dla tych mniej śmiałych. Od czegoś trzeba w końcu zacząć! W tym odcinku programu pojawią się gry erotyczne – z nutką hazardu i lekkim podtekstem. Idealne na wieczór we dwoje lub w większym towarzystwie. Jeśli takie gry to jednak za mało, polecamy jadalną czekoladę, która uruchamia wyobraźnię. A dla tych, którzy lubią dosłowne gadżety, Ania Nowak-Ibisz przygotowała dwa wibratory – jeden tylko dla kobiet, a drugi stworzony do wykorzystania również w inny sposób… W tym odcinku widzowie dowiedzą się też czym jest ginekologia estetyczna i dlaczego ma ona wpływ na nasze życie erotyczne.
  • Stylowy projekt

    Trzeci odcinek "Stylowego projektu" po raz pierwszy postawi uczestników przed wyzwaniem pracy zespołowej. Styliści nie mają pojęcia, że to, z kim i do którego auta wsiądą, jadąc do pracowni, będzie miało ogromny wpływ na ich losy. Podzieleni na trzy zespoły mają do przygotowania trzy spójne i atrakcyjne kolekcje stylizacji inspirowane barwami i kształtami swoich aut. Z tych kolekcji powstanie jeden spójny, profesjonalny i kolorowy pokaz mody! W ten sposób w grupie czerwonej ląduje Adrian, Mateusz i Dawid, grupę zieloną stanowi Kamil, Krystian i Joasia, a za stylizacje niebieskie odpowiada Anita i Dorota. Tym razem zespoły nie mają limitu czasu w garderobie, jednak ekipa, która najszybciej zgromadzi elementy swojej kolekcji, otrzyma specjalny bonus. Dopiero przed samym pokazem okazuje się, że tylko oni mają możliwość przymiarek kolekcji na modelach. W trakcie przygotowań w pracowni Dorota dostaje niepokojącą wiadomość – jej małżonek jest w szpitalu. Tylko dzięki ogromnej woli walki i lojalności wobec Anity wraca do pracowni i kontynuuje przygotowania. W grupie Adriana, Dawida i Mateusza wybucha konflikt – chłopaki nie mogą się dogadać odnośnie wspólnej wizji kolekcji. Dopełnieniem stylizacji tradycyjnie jest makijaż, który musi stanowić spójną całość we wszystkich trzech kolekcjach. Finalnie w organizacji pokazu uczestnikom pomaga Maciej Majzner, profesjonalny reżyser pokazów. Zespół czerwony oraz niebieski mają zaledwie sekundy, by przebrać modeli i modelki w swoje stylizacje, a skutki tych ograniczeń czasowych są katastrofalne. Jurorzy oceniają całokształt każdej z kolekcji, a z odcinka musi odpaść jedna osoba odpowiedzialna za porażkę przegranego zespołu. Na kogo padnie tym razem?
  • Bajeczne życie milionerów 3

    Chcesz zobaczyć jak mieszkają najbogatsi tego świata? Jesteś ciekaw, co jadają na obiad, czym jeżdżą, w co ubierają swoje pieski? Jakie mają hobby i ile ono kosztuje ;-) Niezwykła seria „Bajeczne życie” milionerów” pozwoli wam zajrzeć do miejsc, których na co dzień nie można zobaczyć. Najdroższe rezydencje z kilkudziesięcioma sypialniami, wanny wypełnione szampanem, kolekcje samochodów warte miliardy dolarów to tylko niektóre z ekstrawagancji najbogatszych. Jak osiągnąć tak wielki sukces finansowy? Milionerzy z całego świata zdradzą, co ich inspiruje oraz co sprawiło, że pływają w pieniądzach.
  • TRWA

    Zapytaj lekarza

    Sen. Ok 1/3 naszego życia spędzamy śpiąc. Jak spowodować, by był to najlepiej spędzony, a nie zmarnowany, czas? Jak wydajnie funkcjonować przez całą dobę? Dlaczego jesteśmy zmęczeni i ile snu potrzebujemy na różnych etapach naszego życia? Czy kłopoty z nastolatkami, ich pyskatośc, rozdrażnienie biorą się z wiecznego niewyspania? Co wreszcie robić, by dobrze się wyspać i czy zawsze zdrowy sen powinien trwać 8 godzin? Na wszystkie te pytania i wiele innych dotyczących snu - odpowiedzą nasi lekarze - specjaliści
  • W roli głównej - Paweł Domagała N

    Na karierę aktorską nie może narzekać, ale to piosenka „Weź nie pytaj” sprawiła, że usłyszeli o nim wszyscy. Na swojej stronie internetowej napisał o sobie: „Paweł Domagała, człowiek z podwójnym życiem – aktorskim i muzycznym”. Ale co, jeśli będzie musiał wybrać między koncertem w Madison Square Garden z Johnem Mayerem, a pracą z Clintem Eastwoodem? Co łączy go z Julią Roberts? Czy małżeństwo i rodzina to dla niego najważniejsze wartości w życiu i czy lubi wydawać pieniądze? O tym, co jeszcze wyśpiewał Magdzie Mołek, dowiecie się w programie „W roli głównej”
  • Bez tabu. Randki internetowe

    Jak wyglądają współczesne randki? Czego oczekujemy od aplikacji randkowych? Czy szukamy tam prawdziwej miłości czy jedynie przygodnego seksu? Agata Młynarska spotka się z ludźmi, którzy od lat bezskutecznie próbują znaleźć wymarzonego partnera przez Internet. Porozmawia z tymi, którym się udało oraz z osobami, traktującymi randkowanie w sieci jako swoisty sport.
  • Wiem, co jem 6 N

    Ze szczypiorkiem, z miodem, z owocami. W naleśnikach, w serniku, na kanapce. Wiejski, sielski, anielski. W kolejnym odcinku „Wiem, co jem” w roli głównej wystąpi biały ser, czyli twaróg. Kiedyś biały ser to był produkt uzyskany z samego mleka, a dziś? Dziś nie ma żadnych przepisów, które określałyby, co to jest twaróg. I dlatego, jak pokazały kontrole Inspekcji Handlowej, pod nazwami „twaróg”, „serek” często wciska się nam produkty twarogopodobne. Dlaczego producenci uznali, że twaróg produkowany wyłącznie z mleka, to nuda i proponują całą masę białych wynalazków, których głównym składnikiem jest tłuszcz roślinny?! Co to jest karboksymetyloceluloza i co ona robi w serku? Ile kosztują wygodne twarogowe plasterki? Jak pośród białych, puszystych smarowideł znaleźć twaróg idealny? Dlaczego twaróg sernikowy okazuje się po upieczeniu sernikową klapą? I jak na serek dla dzieci łapie się rodziców? Na te wszystkie pytania odpowie jak zawsze wnikliwa Kasia Bosacka. Zapraszamy!
  • Wiem, co jem 6 N

    Jest impreza, są przekąski! Serowe, paprykowe, bekonowe. Tłuste, chrupiące, uzależniające. Orzeszki, chipsy, krakersy, słone paluszki. Cały kolejny odcinek „Wiem, co jem” chrupiemy i pogryzamy! Statystyczny Polak rocznie wrzuca do swojego brzucha przeszło dwa kilogramy słonych przekąsek! Połowa Polaków sięga po przekąski kilka razy w tygodniu, i to nie tylko na imprezach, ale w pracy i w domu. Tymczasem, jak wykazała Inspekcja Handlowa, ta i tak już niezdrowa żywność jest przez nieuczciwych producentów dodatkowo fałszowana! Sól kuchenna w tych produktach bywa zastępowana solą drogową pełną rakotwórczych i szkodliwych dla serca związków siarki i potasu. Czy mieszanka ziemniaczanego proszku, grysiku, tłuszczu i soli nie zaszkodzi nam za bardzo? Skoro jeden chips ma aż 1/3 tłuszczu to jak często możemy sobie pozwolić na te przegryzki? Jak się robi równiutkie chipsy-klony? Czy w chipsach serowych jest w ogóle ser? Nieustraszona Kasia Bosacka postara się znaleźć odpowiedzi na wszystkie te pytania. Zobaczcie koniecznie!
  • W roli głównej - Agnieszka Chylińska AD

    Program prowadzony przez Magdę Mołek, w którym poznajemy historie życia znanych osób. W dobie "rozkrzyczanych" talk-show, widz otrzymuje klasyczną rozmowę z gościem, podczas której ma okazję poznać jego osobowość. Każdy odcinek to nowa odsłona czyjegoś życia. Prowadząca pyta o ważne chwile w życiu swojego gościa, wydarzenia, które zmieniły jego losy. Spotkanie dzieli się na 3 "akty": dzieciństwo, dorastanie, dojrzałość. Rozmowy są bogato ilustrowane zdjęciami z rodzinnego albumu oraz innymi archiwaliami. Podczas wywiadów, wśród publiczności zasiadają najbliżsi i przyjaciele bohatera danego odcinka.
dalej
Zobacz program innych kanałów: