Program TVN Style

Poprzedni
drukuj
wstecz
  • Wiem, co jem i wiem, co kupuję 5 N

    Co takiego mają w sobie fast foody, że tak je kochamy? Pizza, hamburger, frytki i hot dogi prosto ze sklepowej lodówki coraz częściej lądują na stołach zapracowanych Polaków. Bo szybko, łatwo, treściwie, a czasami nawet smacznie. W dzisiejszym odcinku "Wiem co jem" Kasia rozprawi się ze sklepowymi wersjami fast foodu. Sprawdzi, ile i jakiego sera użyto do pizzy i weźmie pod lupę wszystkie zdrowe i niezdrowe dodatki. A w wyborze idealnej pizzy sklepowej pomogą jej finaliści programu "Master Chef". Kasia spróbuje też znaleźć dobre mięso do hamburgera i dowie się dlaczego wszystkie hamburgerowe gotowce więcej mają wspólnego z kurą niż z wołem. Odkryje prawdę o bułkach do hamburgerów i hot dogów. I pokaże jak przygotować sobie zdrowy fast food w domu. A w "Wiem co kupuję" zobaczymy jak nie stracić energii kupując baterie. Są w domu każdego Polaka, w pilotach, zabawkach, budzikach. Ale czy wiemy jakie wybrać i do czego będą pasowały? Specjalnie dla Was sprawdzimy, czy reklamy nas nie oszukują i czy drogie, markowe baterie faktycznie będą działać 7x dłużej niż te zwykłe. Dowiemy się, czym różnią się te jednorazowe od akumulatorków i ile warto wydać na ładowarkę. Przetestujemy też baterie do aparatów fotograficznych, aby mieć pewność że nie padną w najmniej oczekiwanym momencie. Musicie to zobaczyć!
  • Wiem, co jem i wiem, co kupuję 5 N

    Kolorowe, z mordką misia, w kształcie dinozaura. Słodkie, delikatne, kremowe – w tym odcinku prześwietlamy produkty spożywcze dla dzieci. Polskie 11-latki są w czołówce najgrubszych dzieci w Europie. Połowa je słodycze i pije słodkie napoje gazowane kilka razy w tygodniu. Co czwarte dziecko je fastfoody częściej niż raz w tygodniu. Tylko 1/5 zjada choć raz dziennie owoce i warzywa. Jednocześnie wydajemy rocznie ponad 2 miliardy złotych na produkty spożywcze adresowane do dzieci. Bez oporów płacimy za nie drożej, bo myślimy, że skoro „dla dzieci” to zdrowsze. Czy na pewno? A może producenci żywności bawią się z nami jak z dziećmi? Czy rzeczywiście dzieci muszą jeść co innego, niż dorośli? Za które produkty warto zapłacić więcej, a które to tylko marketingowa ściema? W tym odcinku nasza dietetyczka Anna Jelonek podpowie, jak oduczyć dziecko zajadania się słodyczami i sprawić, by pokochało warzywa. A w „Wiem, co kupuje” ostrzymy pazurki na lakiery. Perłowe, matowe, brokatowe, holograficzne, we wszystkich kolorach tęczy. Zaraz po kremie do twarzy i specyfikach do demakijażu lakiery to najczęściej kupowany kosmetyk w Polsce. Bo za kilka złotych pozwala poczuć odrobine luksusu. Kobiety malowały paznokcie już trzy tysiące lat temu woskiem pszczelim, czy henną. W Europie lakier pojawił się w XIX w., gdy odkryto jego podstawowy składnik - nitrocelulozę. Co jeszcze zawiera w sobie lakier? Czy warto płacić więcej czy wystarczy najtańszy? Po czym poznać, czy jest dobrej jakości? Jakich składników unikać, a jakich szukać? Słowem, jaki lakier kupić, by kusił, ale nie dusił? W odcinku Kasia Bosacka odwiedzi fabrykę lakierów i zaprojektuje autorski lakier w swoim ulubionym kolorze.
  • Wiem, co jem 6 N

    Słodka czapeczka dla truskawek, kwaśna kołderka dla ogórków, najbielsza ozdoba tortu. Śmietana. Rada Europejska zarządziła, że śmietaną nazywać można tylko produkt, w którym nie ma żadnych dodatków. A czy ktokolwiek taką znajdzie w sklepie? Za to Inspekcja Handlowa znajduje w sklepowych śmietanach same cuda: dziwne składniki w tej nazwanej „tradycyjna”, zagęstniki w tej z napisem „naturalnie gęsta”, brzydki zapach, zły smak i nieprawidłowy skład. Po co w śmietanie ten sam składnik, którego używa się do produkcji... papieru? W piątym odcinku „Wiem, co jem” Katarzyna Bosacka podpowie też, jak nie dać się nabrać na hasła marketingowe i sielskie rysunki na psudośmietanowych wyrobach. Czy śmietanka w proszku do kawy to po prostu wysuszona śmietanka, czy kolejna chemiczna ściema? Zobaczcie koniecznie!
  • Patenciary 2

    Jak wyczarować efektowne dania i nie brudzić przy tym miliona naczyń? Oczywiście mamy na to patenty! Daria i dziewczynki przygotują pyszne potrawy jednogarnkowe. Daria pokaże jak zrobić spaghetti z aromatycznym sosem gotowane od A do Z w jednym garze! Pokaże też jak zrobić proste, domowe kostki smakowe. Zobaczymy jak przygotować 3 różne dania z kurczaka i zrobić je w jednym naczyniu. Daria pokaże też patent na prostą i pyszna potrawkę z kurczaka zapiekaną pod kołderką z batatów i serc z francuskiego ciasta. A Laura i Mania wyczarują kolorowy garnek pełen faszerowanych warzyw oraz meksykańskie danie pełne miłości. Jak zwykle będzie pysznie.No i zabawnie!
  • Sexy kuchnia Magdy Gessler 5

    Magda Gessler uwielbia klasyki światowych kuchni, ale wykonane po swojemu. Tym razem w „Sexy kuchni” na stole pojawi się kawał polędwicy wołowej pieczonej pod pierzynką z pesto. Prowadząca zdradzi przepis na domowe pesto, które niegdyś robiła jej babcia. Polędwicę upiecze z ziemniakami z dodatkiem pieczonych pomidorów. Po sytej kolacji przyjdzie czas na słodki deser. Magda wybierze włoskie tiramisu. Deser zaserwuje po polsku, bo zamiast mascarpone wybierze twaróg, a w miejsce kawy trafią maliny. Ten owocowy obłęd z pewnością osłodzi wieczór we dwoje!
  • Wiem, co jem na diecie N

    Jak przetrwać na diecie mając rodzinę – męża, dzieci, dom i mnóstwo codziennych obowiązków? Lepiej gotować dwa obiady, czy może przekonać domowników do jedzenia tego, co my? Opowiemy o tym w najbliższym odcinku „Wiem, co jem na diecie”! To właśnie rodzina powinna być dla nas ogromnym wsparciem, kiedy postanawiamy zrzucić zbędne kilogramy. Podpowiemy jak odchudzić jadłospis, żeby wszyscy w domu mogli jeść zdrowo i do syta. Oprócz tego sprawdzimy, jakie porcje posiłków powinny znaleźć się na talerzu każdego z domowników. Przyjrzymy się także zestawom rodzinnym i porcjom dziecięcym serwowanym w restauracjach typu fast-food. Czy można dostać w takich miejscach coś niskokalorycznego? Przetestujemy również tłuszczowo-białkową dietę Atkinsa, na której podobno chudnie się szybko i łatwo nie odczuwając głodu, ale czy rzeczywiście unikając warzyw i owoców, a pochłaniając ogromne ilości mięsa można czuć się dobrze? Zobaczcie koniecznie! Zapraszamy!
  • Apetyt na miłość

    Justyna to drobna i czarująca brunetka. Jednak po tym niepozornym wyglądem, kryje się istny żywioł. I jak sama twierdzi: Jestem jak ogień. Moje emocje i temperament czasem trzeba ujarzmić, więc mężczyzna nie może być „papciowaty”. Justyna jest sama od kilku miesięcy i szuka partnera, który będzie potrafił się nią zaopiekować. Nigdy nie była zbyt długo singielką, ale też nigdy, nie spotkała kogoś, kto tak naprawdę byłby jej wart. – Jestem zaradna, ale w związku chciałabym oddać chłopakowi te przysłowiowe spodnie i poczuć się czasami małą kobietką. Igor to student Wydziału Nauk Ekonomicznych, jednak jego prawdziwym żywiołem jest woda. Od lat trenuje pływanie i pracuje jako instruktor. Jego wielką pasją są także podróże. Wolne chwile poświęca na wyszukiwanie promocji lotniczych, żeby kilka dni później móc się spakować i wyruszyć na kolejną wyprawę. Pochłonięty wieloma pasjami, nigdy nie był w żadnym związku. Czy jego menu z poczuciem humoru oczaruje Justynę i Igor w końcu przestanie być singlem? Jego konkurencja łatwo się nie podda. Kuba jest licencjonowanym trenerem personalnym oraz trenerem fitness. Wysoki, przystojny, pewny siebie i jakby tego było mało – finalista konkursu Mister Polski 2015. Ma rzesze fanek i podopiecznych na siłowni, jednak nie trafił jeszcze na dziewczynę, z którą mógłby związać się na dłużej. Kobiety oceniają go przez pryzmat wyglądu, co wbrew pozorom nie ułatwia mu poszukiwań. Czy jeśli Justyna wybierze jego menu, uda jej się odkryć prawdziwą naturę tego przystojniaka? Kompletnym przeciwieństwem Kuby jest Sławek. To spokojny i raczej nieśmiały chłopak. Ostatni raz w związku był 10 lat temu i czuje, że najwyższy czas coś zmienić. Jego wielką pasją jest kalistenika, czyli ćwiczenia siłowe, oparte na wykorzystaniu masy własnego ciała. Sławek oczekuje od partnerki pełnej akceptacji. Tylko czy jego spokojna natura, nie okaże się dla żywiołowej Justyny zbyt… nudna? Przygotowując menu panowie dali z siebie wszystko. Ostateczna decyzja leży w rękach Justyny. Może wybrać się tylko na dwie kolacje. Jednego z singli nawet nie pozna. Igor, Kuba czy Sławek? Który z nich straci swoją szansę na miłość?
  • Pani Gadżet 16

    Macie tak, że zakup najmniejszego drobiazgu do domu poprawia Wam humor? „Pani Gadżet" też to kocha! Dlatego w tym odcinku zobaczycie niewidzialną półkę, regał, który pasuje do różnych pomieszczeń, i modułowe skrzynki na różne drobne przedmioty. Zobaczycie też mechanizm, który sam otworzy zmywarkę po skończonej pracy, i nowoczesne szczoteczki do zębów. Ania Nowak-Ibisz przypomina Wam też o zdrowym stylu życia, a jego ważnym elementem jest stałe nawodnienie! Jaki gadżet zaproponuje tym razem? Wszystko, co ważne dla Was, w tym odcinku „Pani Gadżet"!
  • Misja ratunkowa 2

    W tym odcinku Ula wyrusza do mieszkania Piotra, singla z Warszawy, dj’a, pilota wycieczek i pracownika korporacji. W jego dwupokojowym mieszkaniu udało mu się zagospodarować wszystkie pomieszczenia, jedynie sypialnia skrywa „brzydki sekret”. Koszule i koszulki, których Piotr ma ponad 50, spodnie, bielizna, krawaty, marynarki, czapki kłębią się w bezkształtnej masie na podłodze, a do łóżka prowadzą ścieżki wokół niej. Ula i Piotr wspólnymi siłami pokażą nam jak składać rzeczy i układać je w szafie, żeby zajmowały jak najmniej miejsca, a szukanie tej jednej konkretnej koszulki zajmowało krótką chwilę. Poznamy też triki na pięknie pościelone łóżko i dowiemy się jak niewielkim kosztem i kilkoma dekoracyjnymi patentami stworzyć przytulną sypialnię. Ula pokaże nam też jak prać, żeby nie prasować oraz jak idealnie wyprasować koszulę.
  • Perfekcyjna Pani Domu 5

    Bohaterkami 10. odcinka Perfekcyjnej Pani Domu będą dwie dzielne kobiety, które przez większość czasu same zmagają się z obowiązkami domowymi i wychowywaniem dziecka. Ania z Nowego Sącza poznała się ze swoim mężem w Domu Dziecka. Zgłosiła się do programu, gdyż chciałaby zapewnić swoim dzieciom dom, którego sama nie miała. Ania nie jest obeznana w domowych pracach, więc pomoc Małgorzaty Rozenek jest niezbędna. Drugą uczestniczką jest Ola z Tych. Samotnej mamie pomagają rodzice, z którymi mieszka, ale tylko przy wychowywaniu córki. O porządek w swojej części domu Aleksandra musi zadbać sama, z czym ma bardzo duży problem. Coraz starsza córka zaczyna przejmować złe nawyki mamy, przez co Ola ma do siebie pretensje. Czy kobiety będą potrafiły zastosować bezcenne rady Perfekcyjnej Pani Domu?
  • Kuchenne rewolucje 16

    Tarnów, „1,2,3” Magda i Krzysiek któregoś dnia doszli do wniosku, że w ich mieście – Tarnowie – brakuje restauracji z prawdziwego zdarzenia. Dlatego też stwierdzili, że mogliby wypełnić lukę na rynku i podjąć się prowadzenia restauracji, która byłby świetnym biznesem. Tak powstała restauracja „1,2,3”. Nazwa nie dla wszystkich zrozumiała, ale wynikająca z ambitnego podejścia właścicieli, którzy od samego początku wprowadzili aż 3 karty – śniadania, lunch i serwis wieczorny. Prawdziwym wsparciem tego rodzinnego przedsięwzięcia miała być mama Krzyśka, która objęła stanowisko szefowej kuchni i chociaż skończyła szkolę gastronomiczną, w restauracji swojego syna i synowej postawiła na kuchnię domową. Sama restauracja znajduje się w bardzo specyficznym miejscu, bo Magda i Krzysiek wynajęli lokal w ponad 100-letnim budynku. Kiedyś mieściła się tam dawna żydowska mykwa, czyli łaźnia miejska, w której przed II wojną światową odbywały się także obrzędy religijne. Poza tym na historii tego miejsca niewątpliwie odcisnęło piętno tragiczne wydarzenie. To tu spędzili ostatnią noc ludzie wywiezieni pierwszym transportem do obozu koncentracyjnego w Oświęcimu, co upamiętnia pomnik przed wejściem do budynku. Sam budynek lata świetności ma już dawno za sobą, a restauracja „1,2,3” w dodatku mieści się na I piętrze i niestety nie widać jej z ulicy. To wg właścicieli i personelu może być powodem, że do restauracji nikt w tygodniu nie zagląda. Nawet liczne wycieczki, które przyjeżdżają zobaczyć pomnik pierwszego transportu do Auschwitz, w restauracji „1,2,3” szukają co najwyżej… toalety. Przed bankructwem restaurację ratują usługi cateringowe oraz weekendowe dancingi, a ku rozpaczy Krzyśka, jego wymarzona restauracja nie ma już prawie nic wspólnego z prawdziwą, dobrą restauracją, jakiej chcieli oboje z żoną Magdą, dlatego zdecydował się wezwać na pomoc Magdę Gessler.
  • Kto tu mieszka? 3

    W 4. odcinku 3. sezonu programu "Kto tu mieszka?" o główną nagrodę 5. tysięcy złotych zawalczą Maja, Weronika, Łukasz i Przemek. By ją zdobyć muszą zgadnąć, do kogo należą cztery kolejno odwiedzane przez nich mieszkania. Tutaj nie wystarczy być spostrzegawczym. Trzeba też uważnie słuchać i dobrze blefować. Wykonują różne zawody, mieszkają w różnych miejscach, po raz pierwszy spotkają się dopiero w naszym programie. Poznają jedynie swoje imiona oraz zawody i razem odwiedzą cztery mieszkania, każde w innej lokalizacji, m.in. w apartamentowcu i nowym bloku na peryferiach. Ich zadaniem jak zawsze będzie odgadnięcie do kogo należą. Zwycięzca otrzyma 5 tysięcy złotych, ale o wygraną nie będzie łatwo. Rywalizacja szykuje się niezwykle zaciętą. Kto najlepiej poradzi sobie z konkurencją? Sztuka polega nie tylko na tym, by dopasować jak najwięcej mieszkań do uczestników, ale zmylić też pozostałych. Odwiedzane przez nich mieszkania nie będą tuzinkowe. W jednym z nich znajdą sypialnię z oknem z widokiem na łazienkę, w innym pałacowy żyrandol i szafkę podświetlaną od środka. Ta czwórka będzie blefować, kłamać, ale też po prostu dobrze się bawić. Kto zwycięży 4. odcinek 3. sezonu programu "Kto tu mieszka?"? Czy będzie to spontaniczna i nie zawsze kierująca się pierwszym wrażeniem choreografka Maja? Czy może "ciepły misio" Łukasz, który na co dzień pracuje w agencji marketingowej, a jego największym atutem ma być umiejętność słuchania? Do rywalizacji o 5 tysięcy złotych stanie także szczera i otwarta Weronika, która pracuje jako skarbnik korporacji oraz technik mechanik Paweł.
  • Pary młode ponad miarę

    Bohaterami 4. odcinka programu “Pary młode ponad miarę” są Roksana i Jacek. Mieli duży problem ze znalezieniem ślubnych stylizacji. Czy naszym ekspertom z Izabelą Janachowską na czele uda się sprostać ich oczekiwaniom? Jacek od dzieciństwa pasjonuje się muzyką. Uwielbia grać na instrumentach i już kilka lat gra w zespole weselnym. Roksana obecnie wychowuje swojego synka poprzedniego związku Miłoszka. Choć Jacek nie jest jego biologicznym tatą, chłopiec jest jego oczkiem w głowie. Przyszła panna młoda chciała zmierzyć suknie już kilkukrotnie. Niestety w salonach nie było dla niej odpowiednich rozmiarów. Podobnie było w przypadku Jacka. Roksana marzyła o sukni w kroju literki A. Czy taki model będzie dla niej idealny? Postawi na skromną, czy bardziej ozdobną kreację? Jaką suknię dla kobiety wybierze Jacek, który kupuje jej sukienki na imprezy okolicznościowe? Czy tym razem także wybierze taki model, który również zachwyci jego ukochaną? Jacek z kolei marzył o szaleństwie w ubiorze. Czy zdecyduje się ostatecznie na wzorzysty garnitur lub koszulę? Czy postawi jednak na klasyczną stylizację? W tym odcinku dowiemy się jakie suknie sprawdzą się najlepiej przy kobiecej sylwetce typu gruszki i jabłka. Poznamy także odpowiedź na pytanie jaką bieliznę dobrać pod suknię ślubną, a jaką założyć na noc poślubną. W czwartym odcinku programu “Pary młode ponad miarę” czeka nas mnóstwo śmiechu, ale pojawią się także… łzy wzruszenia! Zapraszamy!
  • Tata w tarapatach 2

    Tomek przyznaje, że w domu rządzi Asia i to ona zajmuje się codziennymi obowiązkami oraz opieką nad trzema córkami i psem. Jego partnerka przyznaje, że od narodzin dzieci nie rozstała się z nimi na dłużej niż jeden dzień. W 3. odcinku 2. sezonu programu "Tata w tarapatach" zabraknie jej aż na trzy dni. Jak Tomek poradzi sobie sam? Asia i Tomek są rodzicami trzech uroczych dziewczynek: sześcioletniej Julii oraz czteroletnich bliźniaczek Mai i Ali. Niedawno do ich domu wprowadziła się również półroczna suka Kira. Liczna rodzina oznacza wiele obowiązków. Na co dzień wszystkie są na barkach Asi. Tomek otwarcie przyznaje, że w domu rządzi Asia, bo robi to dobrze, a on stara się jej się w tym nie przeszkadzać. Jego zdaniem odkurzanie czy sprzątanie łazienki spokojnie może poczekać. Asię najbardziej denerwuje, że o wszystko musi męża prosić. Zależy jej, żeby Tomek zrozumiał jak ważna jest pomoc drugiej osoby. Dlatego zanim wyjedzie z domu na trzy dni, zostawi mężowi listę zadań. Tomek nie tylko będzie musiał zająć się trzema córkami, ale także wykonać rzeczy, których nigdy wcześniej nie robił. Czy po raz pierwszy w życiu uda mu się ugotować obiad z dwóch dań? Czy córki pomogą tacie w segregowaniu prania? Tomek kompletnie nie wie czyje ubrania są czyje. A co z przygotowaniem balu karnawałowego? Każda z dziewczynek będzie miała własny pomysł na stylizację, a wtedy przecież nietrudno o kłótnię. Czy dzielnemu tacie uda się opanować sytuację i zdąży z córkami na poranny seans do kina? Wyjście na spacer z psem i trójką dzieci okaże się nie lada treningiem cierpliwości i spostrzegawczości. Jakby tego było mało Maję będzie męczył kaszel a Julii wypadał ząb. Wygląda na to, że wszystkie problemy skumulowały się podczas nieobecności Asi w domu.
  • Misja ratunkowa 2

    Sypialnia i jednocześnie gabinet, które bierze na warsztat Ula w kolejnym odcinku, to istny chaos. Dosłownie nie da się przejść. Całą przestrzeń ogromnego wysokiego pokoju zajmują porozrzucane ubrania, walizki, niepoliczalna ilość płyt i książek, obrazów, sprzętu fotograficznego, pudeł i pamiątek z podróży John’a, z zawodu fotografa oraz pasjonata muzyki jazzowej i podróżnika. W tym odcinku dowiemy się przede wszystkim jak przechowywać specjalistyczny sprzęt, żeby się nie niszczył i był łatwo dostępny. Jak w takiej przestrzeni wydzielić miejsce do pracy i odpoczynku. Jak zaaranżować biurko, żeby wszystko co potrzebne mieć pod ręką. Ula pokaże nam świetny patent na organizację wystających kabli. Dowiemy się też które elementy wystroju należy zmienić, żeby nadać wnętrzu przytulny charakter.
  • Jestem z Polski 3 N

    Jak czuje się Polka w Izraelu? Jak przechodzi się na judaizm? Co jest naprawdę ważne w religii żydowskiej? Co można, a czego nie wolno robić w szabas? W podróż po Jerozolimie zabierze nas Karolina, Polka mieszkająca w Izraelu. Zapraszamy do Travel Channel na jedną z najpiękniejszych i najbardziej inspirujących historii opowiedzianej w programie Jestem z Polski.
  • Sztuka mięsa 3

    O mięsie – niebanalnie i do rzeczy. „Sztuka mięsa” to autorski program kulinarny, gdzie w rolach głównych zobaczymy wołowinę, wieprzowinę czy drób. Nikt nie wgryzie się w ten temat lepiej niż Tomek Jakubiak! W trzecim sezonie prowadzący pokaże w swojej kuchni patenty na ciekawe potrawy mięsne i podpowie jak je gotować, by wydobyć z nich 100% smaku. Co tym razem znajdzie się w jego menu? Smażony schab z sosem z jabłek i francuskiej musztardy, grillowane kotleciki cielęce z plackami i agrestową konfiturą czy duszona cielęcina w białym winie. Kucharz odwiedzi też lokalnych hodowców i najciekawsze restauracje, karczmy i gospodarstwa, których specjalnością są mięsa z grilla, patelni, pieca czy rożna. Tam wraz z szefami kuchni podzieli się garścią soczystych porad i inspiracji. W nowych odcinkach zabierzemy widzów między innymi do Poznania na smakowite wieprzowe żeberka. Będzie niczym jak w amerykańskim śnie! W Katowicach dowiemy się więcej o współczesnej kuchni śląskiej, a w Ojcowie spróbujemy pysznego pstrąga. Jesteście gotowi na prawdziwą ucztę?
  • Kuchenne rewolucje 16

    Lublin Pizzeria Vicenti Grzegorz spędził 15 lat życia we Włoszech i kiedy wrócił do Polski otworzył własny zakład produkujący sery, w tym słynną włoską mozzarellę. Zachęcony sukcesem wytwórni serów, zapragnął otworzyć własną restaurację. Kiedy znalazł odpowiednie miejsce wybór był prosty – otworzył prawdziwie włoską pizzerię, gdzie kawałki sprzedaje się na wagę. Taki sposób sprzedawania pizzy w Polsce może budzić zdziwienie, ale według Grzegorza jest to popularna praktyka we Włoszech, a szczególnie w Rzymie. Niestety w Lublinie ani włoska pizza, ani odmienne metody podawania z nieznanych przyczyn nie podbiły serca mieszkańców. Grzegorz, żeby sprostać potrzebom swoich klientów, wzbogacił kartę włoskich dań o makarony i potrawy z szynką parmeńską. Restauracja okazała się być bardziej absorbującym i problematycznym biznesem, niż wytwórnia serów, a Grzegorz musi doglądać obu przedsięwzięć. Namówił więc swoją młodszą siostrę, Patrycję, żeby została menadżerem w jego lokalu. Żeby zadbać o restaurację, którą we władanie przekazał swojej siostrze, Grzegorz zapewnił kucharzom szkolenie przez włoskiego kucharza, zatrudnił Włocha do robienia pizzy. Mimo tych wszystkich starań jego restauracja ma się co raz gorzej. Finansowo przynosi straty, a i z personelem są ciągłe problemy i konflikty, których niedoświadczona Patrycja nie potrafi rozwiązać, a zabiegany Grzegorz pojawia się zbyt rzadko, by skutecznie pomóc. Zresztą on sam nie rozumie dlaczego jego włoskie dania i pizza nie mają powodzenia, bo wszystko jest smaczne, prawdziwie włoskie, a restauracja jest usytuowana w świetnej lokalizacji, blisko centrum miasta, w pobliżu wyższych uczelni. W tej sytuacji oboje z siostrą zdecydowali się wezwać na pomoc Magdę Gessler.
  • wieczór
  • I nie opuszczę Cię aż do ślubu 5

    Kasia i Piotr są parą inżynierów budownictwa, a przede wszystkim rodzicami dwójki rozbrykanych urwisów. Choć ich miłość trwa już 7 lat to dopiero teraz zdecydowali się na ślub. Opieka nad dziećmi i ślubne przygotowania sprawiły, że ich wspólne życie stało się rutyną i nieco zapomnieli o sobie. Izabela Janachowska jednak zna sposoby na to aby na nowo rozpalić ogień w ich związku.
  • Kulisy sławy EXTRA 5 - Otylia Jędrzejczak

    Bohaterką 5. odcinka "Kulis sławy EXTRA" będzie utytułowana polska pływaczka, medalistka igrzysk olimpijskich, obecnie prowadząca działalność charytatywną Otylia Jędrzejczak. Przez wiele lat dostarczała emocji i wzruszeń. „Złota Otylia", „Motylia", czyli Otylia Jędrzejczak była na fali i... nagle jej życie runęło. W 2004 roku z Igrzysk Olimpijskich w Atenach wyjechała z trzema medalami, w tym z najważniejszym „złotym". Rok później doszło do tragedii. Otylia miała wypadek jadąc z młodszym bratem do rodziców. Niestety Szymona nie udało się uratować. Od tego dramatycznego wydarzenia minęło 15 lat. Jak przeżyła tę tragedię? Czy pamięta wypadek? Jak wyglądały jej ostatnie chwile z bratem? Po kilku miesiącach od tragedii Otylia wróciła do pływania, na kolejnych igrzyskach w Pekinie była o krok od medalu, zajęła 4. miejsce. Skąd czerpała siłę, by wrócić do sportu? Co jej pomogło poradzić sobie z tak traumatyczną sytuacją? Czy basen okazał się dla niej lekarstwem? Otylia Jędrzejczak wychowała się w Rudzie Śląskiej. Miała sześć lat, gdy zaczęła pływać. Skąd wzięła się jej pasja? Jak wspomina swoje dzieciństwo i czas spędzony na Śląsku? Otylia skończyła studia w Soczi, założyła fundację, dzięki której promuje naukę pływania u najmłodszych. Na jej zawodach startuje blisko 1000 dzieciaków. Czy jest spełniona zawodowo? Jakie ma plany na przyszłość? Pływaczka jest dziś szczęśliwą mamą 2,5-letniej Marceliny i czteromiesięcznego Grzesia. Jej wybrankiem i ojcem dzieci jest Paweł Przybyła, były koszykarz i trener. Otylia opowie dlaczego zawsze marzyła o tym, by mieć dzieci. Jak sobie radzi z ich wychowaniem? Jaką jest mamą?
  • Śluby świata - Turcja

    Ślub to dla wielu osób jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu. Na całym świecie panują przeróżne tradycje, które wypełniają ten wyjątkowy dzień. Na polskich weselach tłucze się kieliszki, na Cyprze dekoruje się państwo młodych pieniędzmi, a jak wyglądają zaślubiny w Turcji? Anna Szlęzak zabierze widzów do Alanyi. To właśnie tam bohaterowie dokumentu Umay i Oguzhan złożą przysięgę małżeńską. Prowadząca weźmie udział w przygotowaniach do ślubu oraz porozmawia z rodzinami młodej pary. Nasza ekspertka od relacji damsko-męskich będzie również uczestniczyć w tradycyjnej „nocy henny” – spotkaniu, na które wstęp mają tylko kobiety. W trakcie wieczoru odbywa się rytuał polegający na śpiewaniu tradycyjnych pieśni i tańcu wokół panny młodej. Główna bohaterka ubrana w czerwony welon i z henną na dłoniach będzie cieszyła się ostatnim dniem wolności. Jak wygląda sama ceremonia i tureckie wesele? Przekonacie się już wiosną na antenie TVN Style!
  • Walka na kilogramy

    Zuza, Sylwia i Mariusz schudli już wspólnie 35 kilogramów. Treningi stają się nieodłącznym elementem ich codzienności, zdrowe odżywianie przychodzi coraz naturalniej. Niestety okazuje się, że nasi bohaterowie nie zawsze mogą liczyć na wsparcie swoich bliskich. Nadszedł też czas by przełamać rutynę ćwiczeń na siłowni i spróbować nowych aktywności fizycznych. Całą trójkę czeka wspólne wyzwanie, które dziecinnie proste okaże się być jedynie na pierwszy rzut oka. Czy wszyscy wyjdą z niego cało? Zuza sprawdzi jak wygląda trening w szpilkach i latynoskich rytmach. Sylwia przekona się czy masaż może wspomóc efekty odchudzania. Mariusz podczas kolejnych konsultacji lekarskich zdradzi, czy przepisana mu „magiczna mikstura” faktycznie działa cuda. Cała trójka, jak co miesiąc, sprawdzi efekty swojej pracy na analizatorze składu ciała. Kto ćwiczył, kto podjadał, kto leniuchował? Przed tą maszyną nic się nie ukryje. Komu udało się najwięcej schudnąć?
  • Dieta czy cud? 2 N

    W 4. odcinku 2. sezonu programu "Dieta czy cud?" Kinga Zawodnik wypróbuje dietę pudełkową, sprawdzi, jakie są skutki połknięcia kapsułki z tasiemcem, a sukienkę na konferencję TVN zaprojektuje jej Ranita Sobańska. Kinga wybiera się na imprezę, na której ma wystąpić jako jedna z prowadzących TVN Style. Nie ma jednak sukienki na taką wielką okazję. Pomoże jej znana projektanta Ranita Sobańska, ale Kinga będzie musiała podjąć wyzwanie. Zobaczcie koniecznie, jakie! Tropiąc odchudzające ściemy, Kinga trafi w internecie na ofertę kapsułek z larwami tasiemca. Dzięki nim podobno można schudnąć bez żadnej diety. O tym, jakie mogą być skutki połknięcia takiego „środka odchudzającego", opowie dr. Paweł Grzesiowski. Nasza prowadząca chce odpocząć od gotowania dietetycznych potraw. Wybiera dietę pudełkową. Zacznie ambitnie od 1000 kcal dziennie, ale na tym się nie skończy! Dietetyczka Agnieszka Mielczarek podpowie, jak dopasować katering dietetyczny do swoich potrzeb. Poznacie Magdę, która schudła 44 kilogramy. Pomogły jej zdrowe zupy, bieganie po lesie oraz wsparcie partnera. Nie zabraknie też relacji z imprezy TVN, na której Kinga zrobi furorę w nowej sukience.
  • Tu jest pięknie 5 N

    W 5. odcinku „Tu jest pięknie” Dorota Szelągowska odbędzie niezwykłą podróż w czasie i zabierze nas w nadmorskie klimaty lat 30.! Przed prowadzącą drzwi otworzy modernistyczna willa z bogatą historią, ale też z przykuwającym wzrok designem. Usytuowana na wybrzeżu gdyńskim stuletnia willa powstała z inicjatywy pewnej arystokratki, która marzyła, aby stworzyć w niej pensjonat. Niestety właścicielce nigdy nie udało się zrealizować swojego planu, aż do roku 2016. Wówczas trzech młodych przedsiębiorców postanowiło stworzyć tu unikalne miejsce inspirowane lokalną historią. Tematem przewodnim był modernizm widziany oczami gdyńskich artystów. W willi starannie odtworzono dawną kolorystykę: groszkową zieleń, piaskową żółć czy czerwień wpadająca w bordo. Postawiono na wspaniałą kolekcję vintage’owych mebli i oryginalne rozwiązania architektoniczne. Właścicielom zależało na stworzeniu strefy mieszkalnej - a nie hotelowej - w której goście poczują ducha przeszłości. Dorota Szelągowska oprócz pobytu w willi będzie miała okazję także odbyć wycieczkę po lokalnych restauracjach, które zachwycają nie tylko pysznym jedzeniem, ale również zapierającym dech w piersiach wystrojem.
  • Gwiazdy prywatnie 5 - Blanka Lipińska N

    Jej powieści erotyczne szturmem zdobyły szczyty list polskich bestsellerów. Jest jedną z najlepiej zarabiających pisarek w kraju. W Walentynki 2020 roku odbędzie się premiera ekranizacji jej pierwszej książki. Jej pasmo sukcesów zdaje się nie mieć końca. A jak mieszka i odpoczywa kontrowersyjna Blanka Lipińska? Opowie tylko Uli w kolejnym odcinku „Gwiazd prywatnie". Na wejściu Blanka przedstawia Uli Mieczysława – to kaktus, który zasłynie rolą w ekranizacji powieści „365 dni". Jest tu też Krysia – ukochane auto, Bogusia – odkurzacz, który czasem gubi drogę i Henryk – czaszka. „Cóż, jako singiel mieszkający sam muszę mieć się do kogo odezwać wracając do domu" – twierdzi z uśmiechem autorka. Po zapoznaniu się ze wszystkimi domownikami zaglądamy do sypialni – jasne kolory i wielkie łoże zaścielone iście po królewsku – piękne narzuty i rzędy idealnie ułożonych poduszek. Blanka zdradzi tu Uli, jakie tajemnicze funkcje ma jej zagłówek, czyje zdjęcie trzyma zawsze przy łóżku, po co jej tu wielkie lustro oraz... co lubi robić w łóżku! Kolejne pomieszczenie to marzenie większości pań – garderoba na buty – szpilki w panterkę, wiązane, szpilki brązowe, beżowe, szpilki w diamenty, buty sportowe, szpilki w każdym kolorze, ponoć jest ich ponad 100 par – ale... Blanka większości nie założyła nawet raz. Nie zdążyła. Po prostu jest królową promocji, nie odpuści żadnym butom z obniżoną ceną. Twierdzi, że to powinno się leczyć. Garderoba nr 2 to głównie ubrania, gdzie ku zdziwieniu Uli królują szarości i pastele, jakby dla równowagi dla barwnej i energicznej osobowości właścicielki. Z szuflady mieni się kolekcja opasek, czokerów i spinek. Honorowe miejsce zajmuje kolekcja czapek z daszkiem i charakterystycznych butów sportowych na platformie - kiedyś mogła o nich tylko pomarzyć, dziś zajmują dwie półki i są symbolem jej sukcesu. Jest i miejsce na piękną toaletkę z teatralnymi światłami, ale bardziej zwraca uwagę fotel z planu filmu, który Blanka wszędzie ze sobą nosi, bo miejsce siedzące na planie, to towar deficytowy. Blanka opowie tu Uli, co czuje współtworząc ekranizację swojej pierwszej książki oraz zdradzi nam kilka soczystych szczegółów na temat filmu z udziałem gadżetów z jej garderoby! Dziewczyny przenoszą się do salonu połączonego z kuchnią – jedną z największych pasji Blanki jest gotowanie, twierdzi że została stworzona po to, by nakarmić świat. Dowiemy się zatem, co gotuje w swojej kuchni oraz czego kategorycznie nie może zabraknąć w jej lodówce. Na koniec Blanka zaprasza Ulę na sernik wg przepisu babci, który upiekła specjalnie na tę okazję. Nad talerzem słodkości i kubkiem herbaty, opowie Uli jakie ma plany na przyszłość, co napawa ją lękiem oraz co było dla niej najtrudniejsze w pracy przy filmie. Zdradzi nam również, jakie jest jej najbardziej grzeszne marzenie...
  • Gwiazdy prywatnie 4 - Daria Ładocha AD

    Prowadzi warsztaty i programy kulinarne, pisze książki o tej samej tematyce, niedawno zwyciężyła w programie „Agent - Gwiazdy", jest też zakochaną w Tajlandii szczęśliwą mamą dwóch córeczek. Przed państwem barwna i nieposkromiona Daria Ładocha. A jaka jest prywatnie? Wydawać by się mogło, że uwielbienie koloru w wyglądzie przeniesie się na wystrój wnętrz w mieszkaniu Darii. Nic bardziej mylnego. Jak sama mówi: „Dom ma uspokajać, ubranie ma energetyzować". I tak oczom Uli ukazuje się salon w stonowanych szarościach i bielach z meblami w stylu lekko kolonialnym. Jest ciepły i pełen światła. Dowiemy się tutaj, jaka historia kryje się za rysunkami wiszącymi na ścianie, co wspólnego mają ze sobą 19. rocznica związku Darii i lampy przypominające palmy oraz czemu służy stojąca tu skrzynia po amunicji. Tutaj też, przy zajmującym honorowe miejsce pianinie, Daria zdradzi nam jedno ze swoich największych marzeń. Kolejne kroki skierujemy do pokoju córek odzwierciedlającego ich pasje – tu rządzą jednorożce, smoki, koniki i kolor różowy. Dowiemy się też kim jest zamieszkujący to dziecięce królestwo tajemniczy Leon. Daria zabierze nas również w podróż po swojej tryskającej feerią barw szafie, dowiemy się też po co jej w łazience... czapka jednorożca. Zaglądając do sypialni poznamy rodzinną historię talizmanów trzymanych pod łóżkiem i dowiemy jaką rolę spełnia i jak się tam znalazła całkiem zwykła drabina. Uwagę Uli zwrócą również wszechobecne książki, którymi Daria się otacza: „Książki są wszędzie, porozkładane po całym domu, bo jak siadam, to zwykle mam 5 minut, a żeby te 5 minut nie było stracone, to sięgam po książkę". Na koniec zajrzymy do kuchni Darii – jak wygląda królestwo prowadzącej programy kulinarne, jakie są jej ulubione gadżety kuchenne i przede wszystkim jakimi pysznościami uraczy Ulę.
  • Cofnij czas

    Zuzia jest uśmiechniętą, wesoła, pewną siebie nastolatką. Przynajmniej takie robi wrażenie na pierwszy rzut oka. W głębi duszy dziewczyna jest zakompleksiona i bardzo wrażliwa. Jej największy kompleks to otyłość. Problemy Zuzi z tuszą zaczęły się w momencie, gdy rozpadła się jej rodzina. Ojciec porzucił ją, jej rodzeństwo oraz mamę... To traumatyczne przeżycie z dzieciństwa sprawiło, że nastolatka zaczęła zajadać stres. Doszło do tego, że Zuza pochłania kompulsywnie niesamowite ilości tłustego, niezdrowego jedzenia. Nastolatka szczerze przyznaje, że objada się bez umiaru a później tego żałuje. Tak dalej nie może być! Zuzia wielokrotnie była na diecie, ale za każdym razem, po kilku miesiącach wracała do złych nawyków żywieniowych. Ania, mama Zuzi, nigdy niczego córce nie zabraniała myśląc, że tym zrekompensuje jej traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa, brak ojca. Dzisiaj mama Anna ma wyrzuty sumienia, że Zuzia musi walczyć z otyłością. Natomiast Zuza, doroślejąc, zdaje już sobie wyraźnie sprawę z tego, że jeśli nie zmieni złych nawyków żywieniowych i nie zacznie uprawiać sportu, to jej przyszłość nie będzie różowa... Czy nastolatce uda się zrzucić zbędne kilogramy i znowu uwierzyć w siebie? Dowiecie się oglądając kolejny odcinek programu „Cofnij czas”. Zapraszamy!
  • Hotele marzeń

    Tym razem Ania odwiedzi tajemniczą twierdzę w Maroku, ukrytą w samym sercu gór Atlas. Ten niezwykły hotel znalazł się na trasie Ani, nie za sprawą bogactwa i przepychu, ale dzięki wyjątkowym ludziom i oryginalnej lokalizacji. W marokańskiej twierdzy słowo luksus nabiera innego znaczenia. Tym luksusem okaże się przede wszystkim, kontakt z naturą, spokój, prostota oraz otwartość rdzennych mieszkańców Berberów. Na tzw. dachu Afryki Północnej, Ania zazna prawdziwej, berberyjskiej gościnności. Twierdza, w której zamieszkała na kilka dni, niegdyś była rezydencją lokalnego wodza. Po odzyskaniu niepodległości przez Maroko, przez lata stała ruiną. Kto nadał temu miejscu nowe życie? Jak to się stało, że dziś hotel Kasbah du Toubkal jest kultowym miejscem dla miłośników górskich wędrówek z różnych zakątków świata? Co z tym wszystkim ma wspólnego James Bond? W tym odcinku Ania pozna także „przybysza" z Europy, który ma wyjątkową misję i w nietypowy sposób pomaga lokalnej społeczności. Na Anię czeka także wiele innych niespodzianek. Czy Ania wytrzyma wielogodzinny trekking? Jak poradzi sobie jeżdżąc berberyjskimi mercedesami – bo tak żartobliwie mówi się o mułach, najpopularniejszym środku transportu? Co właściciel hotelu ma wspólnego z edukacją dziewczynek z pobliskich wiosek? Odcinek z Maroka pozwoli Wam nie tylko odpocząć na chwilę od polskiej rzeczywistości i przenieść się do Afryki Północnej. Razem z Anią Dereszowską przeżyjecie przygodę, w której hotel Kasbah du Toubkal to tylko jeden z bohaterów!
  • TRWA

    W roli głównej - Małgorzata Szumowska AD

    Silna, ambitna, niezależna i konsekwentna. Należy do grona najczęściej nagradzanych reżyserów. Za najnowszy film „Twarz” na festiwalu w Berlinie dostała „Srebrnego Niedźwiedzia”. Nagrodę odebrała, ale nie lubi gal ani wywiadów. Kręci ją sam proces twórczy. „Uwielbiam bycie na planie filmowym!” – oznajmia Magdzie. Okiełznać 50-osobowa ekipę? Szumowska to potrafi. Lubi dyrygować, mieć wszystko pod kontrolą. I wie, czego chce. ”Nie lubię sprzeciwu”- podkreśla w rozmowie. Czy taka silna i zdecydowana jest także prywatnie? Jako żona aktora Mateusza Kościukiewicza i matka dwójki dzieci? W roli głównej Małgorzata Szumowska!
  • W roli głównej - Piotr Kraśko

    Piotr Kraśko – z telewizją związany od najmłodszych lat - zaczynał jako prezenter programu dla dzieci i młodzieży, dziś uchodzi za jednego z najbardziej rzetelnych, lubianych i eleganckich polskich dziennikarzy. Przez ćwierć wieku związany z telewizją publiczną, był korespondentem w Brukseli, Rzymie, Waszyngtonie. Relacjonował wydarzenia z najdalszych zakątków świata. Obecnie jest współprowadzącym Dzień Dobry TVN i gospodarzem programu „Fakty z zagranicy” w TVN24 BIS. Za swoje miejsce na ziemi uważa dom w Gałkowie, gdzie wraz żoną Karoliną Ferenstein-Kraśko i dziećmi chowają się przed światem. Niepoprawny optymista ( ulubione słowo „wspaniale”), ambitny i perfekcyjny w pracy, ale chętnie opowie o kilku wpadkach. Jeździ konno (dzięki żonie), biega maratony, dba o siebie, żeby za kilka lat móc nadal dotrzymać kroku trójce dzieci. Magdzie opowie, jak zmieniły jego życie i czy myśli o powiększeniu rodziny. Zdradzi też, dlaczego ich sypialnia na wsi jest wyjątkowa, w jakich okolicznościach prawie pobił się o Karolinę i co się zmieniło po ślubie. Ja się czuje w roli głównej? Tego dowiecie się z drugiego odcinka programu Magdy Mołek.
  • Wiem, co jem 6 N

    Grillowany, ubrany w panierkę albo rozebrany do rosołu. Kukuryku na patyku, po polsku, chińsku i amerykańsku. Po prostu kurczak. Bardzo go lubimy – to drugie po wieprzowinie ulubione mięso Polaków. Przeciętnie zjadamy na głowę aż 25 kg kurczaka rocznie. Nic dziwnego - jesteśmy liderem produkcji tego mięsa w Europie. Polski kurczak jest tani, ale czy zdrowy? Inspekcja Handlowa odkryła w co czwartej partii produktów drobiowych pióra, skrzepłą krew i sztuczne barwniki. Producenci ukrywali stosowanie konserwantów, zagęstników i sztucznych dodatków. A co z antybiotykami i hormonami wzrostu? Czy dzieci jedzące kurczaki przedwcześnie dojrzewają? Dlaczego kurczak ma złą sławę, skoro to jedno z najzdrowszych źródeł białka? Jak kupić dobrego kurczaka? O tym w najnowszym odcinku „Wiem, co jem”.
  • Wiem, co jem 4 N

    „Piąta ćwiartka”, czyli przez żołądek do serca? W przypadku podrobów, to przysłowie chyba traci swoje znaczenie. Krew, flaki, nereczki, nóżki i ogony - ohyda? Przecież kaszankę, określa się mianem polskiego kawioru, a to nie lada wyróżnienie! Co sprawia, że serca, żołądki, wątróbki, salcesony cieszą się tak dużą popularnością wśród Polaków? Zresztą czym są podroby w porównaniu do owadów, żabich udek, lub byczych jąder? Nasza prowadząca Katarzyna Bosacka wraz gościem specjalnym Andrzejem Łapanowskim wybierze się w podróż w poszukiwaniu kulinarnych obrzydliwości. A może wcale nie obrzydliwości, lecz pyszności?
  • W roli głównej - Justyna Steczkowska AD

    Program prowadzony przez Magdę Mołek, w którym poznajemy historie życia znanych osób. W dobie "rozkrzyczanych" talk-show, widz otrzymuje klasyczną rozmowę z gościem, podczas której ma okazję poznać jego osobowość. Każdy odcinek to nowa odsłona czyjegoś życia. Prowadząca pyta o ważne chwile w życiu swojego gościa, wydarzenia, które zmieniły jego losy. Spotkanie dzieli się na 3 "akty": dzieciństwo, dorastanie, dojrzałość. Rozmowy są bogato ilustrowane zdjęciami z rodzinnego albumu oraz innymi archiwaliami. Podczas wywiadów, wśród publiczności zasiadają najbliżsi i przyjaciele bohatera danego odcinka.
  • Wiem, co jem N

    Śniadanie to podstawa udanego dnia. Ale przyznaj się – w ostatniej chwili zalewasz mlekiem miskę słodkich płatków. Sądzisz, że to zdrowo? Jeśli jesteś gotowa poznać prawdę o tym, co kryje się w paczce twoich ulubionych karmelowych kółeczek z miodem i orzeszkami musisz zobaczyć pierwszy odcinek programu „Wiem, co jem”. Aby łatwiej było przełknąć nasze rewelacje na temat płatków śniadaniowych podamy ci do nich szklankę mleka. Wolisz „prosto od krowy”, „czyste”, „odtłuszczone” czy „lekkostrawne”? Sprawdzamy. Próbujemy. Porównujemy. Po tym programie twoje śniadanie już nigdy nie będzie takie jak dawniej…
  • Wiem, co jem N

    Wyklęte przez mamy, uwielbiane przez dzieci. Królowe przydrożnych barów i samoobsługowych restauracyjek.Przy odrobinie wysiłku parówka może być smaczna a nawet zdrowa. Wystarczy na jej kupno w sklepie poświęcić trochę więcej czasu. W drugim odcinku programu „Wiem, co jem” zbadamy co piszczy w naszych parówkach. Rozszyfrujemy skrót MOM, sprawdzimy z czego robi się parówki cielęce i dlaczego producenci ładują do swoich wyrobów ser i oliwki. A że parówki lubią towarzystwo zajmiemy się też ketchupem. Czy to prawda, że jest zdrowszy od świeżych pomidorów? Na to pytanie prowadzącej program Katarzynie Bosackiej odpowiedzieć może tylko profesor Zdrówko. Do dzieła!
dalej
Zobacz program innych kanałów: