Program TVN Style

Poprzedni
drukuj
wstecz
  • Wiem, co jem i wiem, co kupuję

    Czy Polska to tylko kraj kiełbasy, szynki i wódki? Świat zaczyna nas doceniać za inne towary, smaczne, tanie i nieskażone chemią. Jednym z naszych orłów eksportowych jest struś, nasz olej rzepakowy to płynne złoto, a nasze ślimaki prześcigają te francuskie. Czy wiecie, że na krzakach polskiej aronii wisi pół apteki? W kolejnym odcinku „Wiem, co jem” poznajcie listę polskich przebojów spożywczych! W „Wiem, co kupuję” znowu będzie interesująco – niech Was o to głowa nie boli! Ból głowy to nasza dolegliwość narodowa. Przeciętny Polak zjada pięć opakowań środków przeciwbólowych rocznie. Czy to bezpieczne? Jakiego rodzaju środek przeciwbólowy zadziała najszybciej? Obejrzyjcie koniecznie!
  • Co za tydzień

  • Ugotowani 8

    Podczas trzeciego wieczoru będzie można nacieszyć nie tylko podniebienie, ale również oczy. Swoich gości przyjmować będzie bowiem Jakub Bartnik. Jego mieszkanie jest jedną wielką pracownią – wszędzie wiszą projekty, inspiracje i pomysły. A w sypialni znaleźć można nawet kilka modeli z poprzedniej kolekcji. Damskie grono nie omieszka wykorzystać takiej okazji i zrobi mini pokaz mody specjalnie dla gospodarza. Niezbity z tropu projektant podejdzie do gotowania równie ambitnie co do mody. Może się jednak okazać, że nadmiar stresu w kuchni nie sprzyja potrawom. Choć „lekka, zwiewna i przezroczysta” przystawka wzbudzi ogólny zachwyt, to jednak przeszyty stek może się okazać niewypałem... Mimo wszystko, serce Kuby na talerzu Kazi zostanie odpowiednio docenione. Po obfitym posiłku przyjdzie czas na prace ręczne. Goście zostaną posadzeni przed maszynami do szycia. Piotr Najsztub będzie szył w odmienionej stylizacji, Magdzie Steczkowskiej zabraknie nici, a Kazimiera Szczuka nie zapanuje nad pedałem. Efekty? Spektakularne!
  • Ugotowani 8

    Ostatnia, ale nie najmniej ważna kolacja odbędzie się w oryginalnym domu Piotra Najsztuba. W kuchni czuje się on jak ryba w wodzie i nawet krwawa kontuzja, której dozna podczas krojenia warzyw, nie wyprowadzi go z równowagi. Ramię w ramię z gospodarzem, gości przyjmować będą również dwa postawne psy. Jednak nie wszyscy będą tym faktem zachwyceni. Czy przerażoną Magdę uda się wyleczyć z „dogofobii”? Na dobry początek, na stół wjedzie „słodko-słono-gorzka koza”. Między posiłkami Magda zdradzi jak długo zna swojego męża, a Piotr Najsztub przyzna się ile trwał najdłuższy z jego związków. Po daniu głównym goście – ku uciesze gospodarza – zajmą się sobą. On tymczasem w spokoju będzie mógł przygotować autorski „bombowy banał”. Czy przypadnie do gustu jego rywalom? Podczas tego wieczoru dowiemy się również dlaczego zakochana kobieta zachowuje się jak wściekła wiewiórka i z jakiego powodu należy jeść barany. Pod koniec odcinka poznamy również zwycięzcę i dowiemy się na jaki cel zostaną przeznaczone pieniądze.
  • Sablewskiej sposób na modę 6

    Ten odcinek to odcinek wyjątkowy. Adam oglądając z żoną program „Sablewskiej sposób na modę” zauważył błysk w jej oku, był to błysk podziwu, tęsknoty, zazdrości o to jak pięknie wyglądała bohaterka odcinka po metamorfozie. Mężczyzna, zdobył się na odwagę, zareagował i zgłosił żonę do programu. I tym sposobem oboje znaleźli się w atelier Sablewskiej. Najpierw Adam na kanapie opowiedział Mai o swojej ukochanej. To bardzo wzruszające, kiedy mężczyzna po 15 latach małżeństwa z miłością mówi o swojej drugiej połówce. I chociaż padają z jego ust słowa, że ich życie bywa szare, że są trochę zaniedbani, że nie byli na randce od 15 lat, to cały czas czujemy, jak głębokie uczucie łączy tę parę. Adam ze swoją uroczą skromnością przyznał, że zgłosił żonę do programu, aby spełnić jej marzenie, ale także trochę dla siebie: „Jestem facetem i jak każdy facet chciałbym, żeby za moją żoną się na ulicy oglądali”. Szczerość, dobroć, wzajemna czułość i szacunek, jakie biją od małżeństwa Teresy i Adama skłoniły Maję do zaproszenia pary do wspólnej metamorfozy. Autorka programu podjęła nie lada wyzwanie, ponieważ moda męska w Polsce to wciąż dziewiczy temat… Odcinek pełen jest patentów i rad związanych z modą, zarówno dla pań, jak i dla panów. Adam i Teresa odebrali lekcje stylu od Mai, a na koniec zdawali nawet egzamin z tego, czego się nauczyli, tworząc nawzajem swoje nowe stylizacje. Dwoje bohaterów, dwa razy więcej pracy, dwa razy więcej emocji i dwa razy większa satysfakcja, to po prostu pierwsza piękna, stylowa para zakochanych w finale programu „Sablewskiej sposób na modę”! Warto to zobaczyć!
  • Apetyt na miłość 4

    Damian zgłosił się do programu, bo jest już zmęczony przelotnymi znajomościami i chciałby się ustatkować. Skończył studia budowlane i prowadzi własną firmę. W wolnym czasie zajmuje się majsterkowaniem lub spędza czas w garażu, dopieszczając swoje ukochane auto. Czy uda mu się poznać dziewczynę, która zawróci mu w głowie? Justyna jest zakupoholiczką i potrafi całymi godzinami biegać po sklepowych alejkach, polując na promocje i kupując wszystko, co wpadnie jej w oko. Zawodowo zajmuje się opieką nad starszymi osobami. Spełnieniem jej marzeń byłby mężczyzna z własną stadniną koni. Co na to Damian? Liza studiuje dziennikarstwo i w przyszłości chciałaby pracować w telewizji. Aktualnie jest baristką w jednej z warszawskich kawiarni. Od dziecka szkicuje portrety i krajobrazy. Poza tym pisze wiersze. Czy jej romantyczne menu przekona Damiana? Olga jest studentką filologii angielskiej. W wolnym czasie uwielbia spacerować, podróżować i czytać książki. Zawodowo zajmuje się fotomodelingiem. Jej uroda przykuwa uwagę wielu mężczyzn. Czy Damian nie byłby zazdrosny o taką dziewczynę? Trzy różne menu i trzy całkowicie odmienne kobiety. Damian uważa, że zna się na płci pięknej, a skuteczny podryw to jego specjalność. Czy uczestniczki „Apetytu na miłość” dadzą się uwieść?
  • W czym do ślubu? 2

    Agnieszka ma 27 lat i jest zawodową wioślarką i mistrzynią olimpijską ubiegłorocznych Igrzyskach Olimpijskich w Rio, gdzie zdobyła brązowy medal w czwórce podwójnej kobiet. Jej narzeczony, Maciej, również jest wioślarzem. Poznali się już w gimnazjum, gdzie trenowali wspólnie w jednym klubie. Agnieszka na co dzień ubiera się na sportowo, rzadko ma okazję aby włożyć sukienkę czy szpilki. Na szpilkach zresztą - przyznaje - nie potrafi chodzić... Agnieszka z racji wykonywanego zawodu ma umięśnioną, trudną sylwetkę i dość szerokie ramiona, co stanowi ogromny problem przy wyborze wymarzonej sukni. W przygotowania do uroczystości Agnieszki i Maćka próbuje ingerować mama Agi, Barbara, która ma swoją wyraźną koncepcję wszystkiego, no może oprócz wizji swojej własnej stylizacji na ślub najmłodszej córki...
  • I nie opuszczę cię aż do ślubu 7

    W kolejnym odcinku programu „I nie opuszczę Cię aż do ślubu” Izabela staje przed wyzwaniem, które na pierwszy rzut oka wydaje się być nie do spełnienia. Panna młoda wymarzyła sobie wesele w kolorze mięty, a pan młody nie zdążył kupić garnituru - miał na to przecież tylko cały rok… Czy jest coś jeszcze, o czym para młoda przypomni sobie na 48h przed uroczystością zaślubin? Dorota na co dzień jest fizjoterapeutką, a Rafał informatykiem. Kilka lat temu, mama Doroty zachorowała na stwardnienie rozsiane, przez co nie jest w stanie aktywnie pomagać córce w przygotowaniach do ślubu. Dorocie jest bardzo ciężko patrzeć na mamę, która z dnia na dzień traci swoją sprawność fizyczną, ale obie kobiety zaakceptowały chorobę i z uśmiechem patrzą w przyszłość. Parze młodej w organizacji wesela pomaga również 16-letnia siostra Doroty. Czy prowadząca Izabela Janachowska poczuje do tej pary ”miętę” i pomoże zorganizować im wesele niczym z bajki?
  • Perfekcyjna Pani Domu 4

    Sprzątanie to niby taka zwykła sprawa. Każdy kiedyś porządkował i pucował. Czy półtora roku temu ktoś przypuszczał, że z tak prostych czynności można stworzyć prawdziwą religię? Małgorzata Rozenek potrafi to jak nikt inny! Polscy widzowie pokochali „Perfekcyjną Panią Domu”, a prowadząca przebiła popularnością swoją brytyjską odpowiedniczkę. Kto by się spodziewał, że Polacy z takim zapałem zabiorą się do sprzątania ze zwykłym octem, proszkiem do pieczenia i cytryną?! Większość widzów zna już zasadę „3 P”, potrafi segregować rzeczy, pokochało pudełka i bez mrugnięcia okiem składa prześcieradło z gumką. Małgorzata Rozenek wielokrotnie udowodniła, że swoim zapałem i energią potrafi zarazić nawet największego leniucha. W kolejnym sezonie „Perfekcyjna Pani Domu” będzie miała dużo pracy. Nadal jest wiele osób, które mają bałagan nie tylko w swoich domach, ale także w życiu i potrzebują jej wsparcia. „Królowa czystości” odwiedzi niezwykłe mieszkania kobiet z pasją, które uwielbiają „artystyczny nieład”. Weźmie udział w międzypokoleniowych starciach i pomoże rozstrzygnąć niejeden spór. Maminsynkowie, córeczki uczepione kurczowo swoich rodziców to już dla Małgorzaty Rozenek chleb powszedni. W tej edycji także ich nie zabraknie. Porządki czas zacząć!
  • Kuchenne rewolucje 2

    Restauracja Tabun (Otomina). Tabun znajduje się na terenie ośródka agroturystycznego z piękną stadniną koni w Otominie, nieopodal Gdańska. Stylowa, kameralna restauracja w malowniczym plenerze, nie przyciąga jednak klientów. Właścicielką Tabunu jest pani Agata. Mimo młodego wieku, wie już, że gastronomia to jej największa pasja życiowa i zrobi wszystko, żeby w jej lokalu ludzie spędzali miło czas. Niestety brak doświadczenia nie pomaga jej w realizacji tych planów. Wszystkiego uczy się na własnych błędach i na własną rękę. Nie do końca ufa swoim pracownikom i wszystko lubi robić sama. Tabun utrzymuje się tylko z imprez zamkniętych, jednak pani Agata wierzy, że klient indywidualny w końcu się tu zjawi. Żeby się tak stało, potrzebuje pomocy Magdy Gessler.
  • TRWA

    Sexy kuchnia Magdy Gessler 3

    Magda Gessler w trzecim odcinku zaproponuje danie bezmięsne - knedle z morelami i marcepanem. Morele to czyste afrodyzjaki, a Magda Gessler ich moc dodatkowo podkręci zalewą z goździkami, cynamonem i wodą z kwiatów pomarańczy w roli głównej. W drugim przepisie Magda przeprowadzi nas przez tajniki kuchni Bliskiego Wschodu. Zajmie się czulentem, który w kulturze żydowskiej uznawany jest za pewnego rodzaju obrzęd. Danie to jest niezwykle aromatyczne, pełne tymianku, czosnku i imbiru. Chociaż wymaga sporej dawki cierpliwości, to efekty po spożyciu takich składników są murowane! Czekanie nie zawsze musi być nudne, a na pewno nie w obecności swojej drugiej połówki…
  • Sztuka mięsa

    Tym razem w kuchni Tomka rozgości się gulasz z drobiowych serc w pomidorowo - śmietanowym sosie z kapustą, do których poda świderki smażone na palonym maśle. Tomek pokaże także jak zrobić delikatną wątróbkę z orzechami laskowymi i miodem gryczanym, którą poda na smażonej chałce.
  • Patenciary

    W tym odcinku nasze Patenciary zdradzą swoje triki na szybki, pyszne i niebanalne śniadania. Daria podzieli się przepisem na francuskie ciasteczka cynamonowe z jeżynami czy śniadaniowe podpłomyki wypełnione chrupiącym boczkiem i salsą z kolorowych pomidorów. Zdradzi nam patent na czerwone, słodkie naleśniki - serca oraz wyczaruje malarską jaglankę z owocami i jadalnymi kwiatami. Na niebiańsko dobre śniadanie zaproponuje lekkie, jajeczne chmurki z parmezanem A Laura i Mania przygotują warstwowe, kolorowe i pyszne koktajle mocy no i prawdziwy hit dla dużych i małych - kapitalne, kremowe śniadaniowe lody! Zapraszamy na śniadanie Patenciar!
  • Pogromcy medycznych mitów

    Ciągle mówią nam, jak zdrowo żyć. Ale które „dobre rady" są naprawdę dobre i mają sens? Co jeść? Jak ćwiczyć? Jak wyglądać młodo? Nie wiemy, co wybrać i komu zaufać. W programie "Pogromcy medycznych mitów" na własnej skórze sprawdzimy, co jest mitem, a co prawdą. Zespół ekspertów przeprowadzi badania i eksperymenty, które dostarczą Wam praktycznej wiedzy. Dotrzemy do sedna sprawy. W pierwszym odcinku dr Łukasz Durajski zbada, jak zapewnić sobie zdrową porcję ruchu nawet nie zbliżając się do siłowni. Czy proste prace domowe, takie jak odkurzanie, mopowanie lub mycie samochodu to wysiłek fizyczny wystarczający by zapewnić nam dobrą kondycję? Przeprowadzimy test na grupie ochotników. Dr Patrycja Szachta sprawdzi, jakie mikroby żyją na naszych dłoniach i czy wszystkie są groźne. Dowiemy się też, czym najlepiej umyć ręce. Dr Tomasz Wasyłyszyn zbada, czy coś spleśniałego można zjeść i się nie rozchorować, czy od każdej pleśni lepiej trzymać się z daleka. Dr Ewa Kempisty-Jeznach zajmie się męskimi problemami i podpowie, co jeść, by zapobiec przerostowi prostaty. Będzie również o tym, czy czerwone wino faktycznie może nam przedłużyć życie.
  • Miłość od kuchni

    Patryk to człowiek z pasją do gotowania. Jako szef kuchni podróżuje po całej Polsce i Europie, ale pochodzi z Warszawy, którą kocha tak samo, jak Legię. Do nas przyjechał z Londynu, gdzie otwierał restaurację Magdy Gessler. Jak sam mówi, ma już dość życia na walizkach i chciałby się w końcu ustatkować. Ma w Warszawie mieszkanie, które od dawna stoi puste. Marzy o tym, żeby znaleźć dziewczynę, która pomoże mu je urządzić. Patryk odwiedzi i oceni trzy mieszkania trzech pięknych dziewczyn – wybierze z nich dwa i wróci do nich na kolację, aby bliżej poznać właścicielki. A kim są piękne panie. Patrycja to typowa „cicha woda", na co dzień pracownik biura, po godzinach prawdziwa orkiestra – gra na fortepianie, flecie, uczy się grać na skrzypcach. Muzyka jest z nią od dziecka, a fortepian zajmuje kluczowe miejsce w jej sypialni. Czy romantyczne wnętrze jej mieszkania trafi do serca Patryka? Izabela to kobieta petarda, której życiem rządzą włosy i kolory. Jako fryzjerka z powołania większość czasu spędza w swoim salonie fryzjerskim, czyniąc z farbowania i układania włosów sztukę. Po godzinach jeździ na longboardzie, zbiera jednorożce i... zajada się niezdrowym jedzeniem. Co powie Patryk, jak zajrzy do jej lodówki? Angelika to młoda i piękna bizneswoman. Na co dzień pracuje w branży ubezpieczeń, ale niech was nie zwiedzie jej spokój, ta dziewczyna potrafi dokopać! W wolnych chwilach trenuje boks i jeździ na motocyklu. Czy Patryka nie odstraszą rękawice bokserskie i kurtka motocyklowa, które znajdzie w jej mieszkaniu? Patryk zje kolację z dwiema zupełnie różnymi dziewczynami. Która zawróci mu w głowie? I którą zabierze na finałową randkę – niespodziankę?
  • Wiem, co jem i wiem, co kupuję 6

    Cieplutka, chrupiąca, pachnąca bułeczka prosto z pieca? A może jednak zahibernowana, twarda buła z Krainy Lodu? W szóstym odcinku „Wiem, co jem” Kasia Bosacka sprawdzi, co wypiekają nam dyskonty i supermarkety. Przeciętny Polak zjada 50 kg pieczywa rocznie, niestety coraz rzadziej tego z dobrej piekarni, coraz więcej tego z supermarketów. Lubimy tam kupować, bo jest tanio, różnorodnie i w dodatku pięknie pachnie. No właśnie - kupujemy nosem, a powinniśmy rozumem. Tymczasem okazuje się, że w supermarketach pieczywa się nie piecze, ale „odpieka”. Czyli wrzuca do pieca gotowy chleb czy bułki uprzednio zamrożone. A czy sklepy wystarczająco nas o tym informują? Czym się różni taki chleb od chleba tradycyjnego? Czy jest lepszy i trwalszy, a może ma w sobie morze chemii? I co to właściwie jest to „głębokie mrożenie”? Oj, powieje chłodem! Zobaczcie koniecznie! A w „Wiem co kupuję” o tym jak wybrać najbardziej wyczesaną szczotkę do włosów. To gadżet potrzebny każdej kobiecie (a często też mężczyźnie) - rozczesuje, pielęgnuje, masuje. Tylko jaka będzie idealna? Drewniana z naturalnym włosiem, plastikowa czy metalowa? Okrągła, podłużna, a może płaska? Jak kupić dobrą szczotkę, by włos nam z głowy nie spadł? Zapraszamy!
  • Co nas truje 3

    81% Polaków deklaruje, że myje się raz dziennie lub nawet częściej – jesteśmy czyści, ale czy przypadkiem nie stajemy się bardziej... chorzy? W pierwszym odcinku nowego sezonu „Co nas truje" zajmiemy się płynami i żelami do mycia, na zakup których wydajemy rocznie aż 700 mln zł! Kolorowe, pachnące i bardzo pieniące, ale czy producenci chcą rzeczywiście wyczyścić naszą skórę, czy może jednak zawartość naszego portfela...? Kasia Bosacka spotka się z ekspertami wielu dziedzin, aby poznać prawdę o chemicznych substancjach, które kryją się w produktach do mycia! Jak bardzo agresywne dla naszej skóry są SLSy i SLESy zawarte w żelach? Aby się tego dowiedzieć Kasia spotka się z doktorem Szymonem Drobniakiem, który udowodni, że substancje przeznaczone do mycia naszego ciała mogłyby równie dobrze wyczyścić... silnik samochodowy! Będziecie zaskoczeni tym eksperymentem! Oprócz tego odkryjemy przed Wami brudną prawdę na temat ogromnej ilości piany produkowanej przez żele i płyny do kąpieli! Kasia spotka się też z doktorem Pawłem Grzesiowskim, który pobierze wymaz bakterii ze skóry pod pachą ochotnika. Ekspert udowodni, że produkty do mycia niszczą naturalną warstwę ochronną na naszym ciele! W tym odcinku poznacie Anię, która jak każda kobieta używa ogromnej ilości kosmetyków do mycia. Kasia zabierze ją na badanie, które pokaże, jak bardzo chemia zniszczyła skórę naszej bohaterki. Dodatkowo dowiecie się jaki związek ma używanie płynów do higieny intymnej z rakiem piersi i jajnika. Doktor Janusz Pałaszewski – ginekolog przedstawi mocne fakty na ten temat! Alergie, podrażnienia, uszkodzenia płaszcza lipidowego skóry to tylko niektóre ze skutków nadmiernego stosowania produktów do mycia. Kasia przeprowadzi rzetelne śledztwo, aby dowiedzieć się, jak bardzo żele i płyny do kąpieli nas trują!
  • Kuchenne rewolucje 15

    Otwierając „Pizzerie Solare”, jej właściciel Radek spełniał swoje marzenie o prawdziwej pizzerii, chociaż szczerze przyznaje, że nigdy nie był we Włoszech. Sam zadbał o wystrój, menu, a co najważniejsze o prawdziwy piec opalany drewnem, który projektował i budował osobiście. W opinii Radka, pizza wyrabiana w jego restauracji jest naprawdę dobra, niestety brakuje pomysłów na promocję lokalu. Na domiar złego w Białej Podlaskiej jest ogromna konkurencja, a miejsc, w których można zjeść pizzę jest naprawdę mnóstwo. Wszystkie oferują również dowóz do klienta. Radek przyznaje, że brak zapału i kreatywności został wywołany bardzo małą liczbą gości. Właściciel stracił ochotę, by wymyślać nowe dania, które mogłyby wyróżnić lokal na tle konkurencji. Pizzeria w menu ma niezmienne - poza samą pizzą, te same potrawy czyli grzanki, makarony. Nic oryginalnego. Magda, która jest kucharką i prawą ręką Radka, widzi, że szef się wypalił i brakuje mu chęci do walki o upadającą pizzerię. Co gorsza, szef często zmienia swoje decyzje, przez co pracownicy mają trudności z odgadnięciem jego intencji. Radek uczciwie przyznaje, że podwładni mogą czuć się zdezorientowani i zdaje sobie sprawę, że nie potrafią czytać w jego myślach. Zespół czuje jednak, że ich szef ma do nich pretensje o brak gości. W tak napiętej atmosferze trudno o zapał do pracy i pomysły na poprawę sytuacji. Co zrobić, by zachęcić gości do jadania w tym miejscu? Czy Magda Gessler będzie potrafiła zdeklasować konkurencję i czy Radek da się przekonać do zmian?
  • wieczór
  • I nie opuszczę Cię aż do ślubu 6

    W kolejnym odcinku I NIE OPUSZCZĘ CIĘ AŻ DO ŚLUBU Izabeli na pewno przyda się kwiat lawendy… 25-letnia Patrycja i Daniel poznali się na randce w ciemno i od tamtej chwili wiedzą, że są sobie przeznaczeni. Daniel to zawodowy żołnierz, a Patrycja jest tłumaczką języka angielskiego i włoskiego oraz ma swój zespół weselny. Czy taka kombinacja charakterów ma prawo się udać? Patrycja po długim pobycie w Mediolanie z rodzicami stwierdziła, że chce studiować w Polsce i wróciła do kraju. Od 4 lat mieszka w Warszawie. Rodzice Patrycji rozwiedli się i od tego czasu kontakt Patrycji z matką jest ograniczony. Mamy nie będzie na ślubie córki, z czego bardzo smuci przyszłą pannę młodą. Ciocia Patrycji która zmarła 3 miesiące przed ślubem była bardzo zaangażowana w organizację ceremonii ślubnej. Jej ulubionym kwiatem był kwiat lawendy, dlatego to właśnie on będzie motywem przewodnim uroczystości. Ekspertka Izabela Janachowska wkracza do akcji! Fakt, że zamówiony samochód przez parę młodą niefortunnie ulega zniszczeniu w płomieniach na kilka dni przed ślubem nie zniechęca Izabeli! Organizuje piękne wesele z kwiatami lawendy w tle i w mgnieniu oka spełnia marzenia pary młodej. Młodzi oprócz wszystkich atrakcji weselnych otrzymują od prowadzącej odkurzacz. Na nową drogę życia!
  • Ugotowani 8

    UGOTOWANI NA ŚLĄSKU Pierwszy wieczór na Śląsku spędzimy w domu Mariusza Schulza – kierownika salonu mody męskiej. Jak na skutecznego sprzedawcę przystało, Mariusz jest w stanie przekonać do kupna nawet najbardziej opornego klienta. Dodatkowo lubi handlować uśmiechem. Dlatego założył firmę, której głównym celem jest urozmaicanie czasu podczas imprez i spotkań okolicznościowym. W wolnych chwilach lubi polować… z aparatem fotograficznym w rękach. W trakcie wieczoru zorganizowanego przez Mariusza dowiemy się czemu rybki krążą wokół butelek, kto określił gospodarza mianem „korpo-szczura”, oraz czy spacer po lesie z indykiem to dobry pomysł.
  • Ugotowani 8

    Drugą kolację w ramach śląskiego tygodnia przygotuje Grzegorz Konieczka, który prowadzi przenośne planetarium. Wcześniej przez wiele lat pracował jako spawacz. Stwierdził jednak, że woli sięgać gwiazd. Rodzina jest dla niego najważniejsza, dlatego jest w stanie poświęcić jej naprawdę dużo… nawet wytrwale słuchając skrzypcowych koncertów córki. Podczas spotkania u Grzegorza przekonamy się czy uczestników pochłonie czarna dziura, dlaczego psy są najlepszym środkiem antykoncepcyjnym, a także jaki scenariusz filmowy wymyślił sam gospodarz.
  • W czym do ślubu 4

    Agata ma 25 lat i na co dzień pracuje w branży IT. Jej pasją jest sport, zdrowy styl życia i zdrowe odżywianie. Serce Agaty skradł Maciej – pięć lat starszy od niej adwokat. Młodzi poznali się przez aplikację randkową. Oboje przyznają się do tego, że są zakupoholikami. Jednak sukni na ten wyjątkowy dla nich dzień ślubu nie wybiorą razem – dla Macieja będzie to niespodzianka. Agacie doradzać będzie jej mama, Barbara – nauczycielka WF. Agata ma z mamą szczególną więź, bowiem 15 lat temu jej mama rozwiodła się z tatą i w tamtym czasie mama musiała być dla córki jednocześnie ojcem i matką. Dzisiaj Agata może liczyć też na pomoc Grzegorza – obecnego partnera mamy, który zawsze doradza jej w sprawach ubioru. Agata chciałaby mieć suknię niesztampową pod względem kroju i ozdób, ale… kolor koniecznie musi być klasyczny, tylko i wyłącznie biały. Izabela będzie musiała nieco pomóc odnaleźć przyszłej pannie młodej własny styl bowiem w jej dreambooku panuje totalny miszmasz. Czy Izabeli uda się zadowolić jednocześnie gusta wymagającego Grzegorza, zachowawczej mamy Agaty a przede wszystkim niezdecydowanej panny młodej?
  • Panny młode ponad miarę

    Bohaterkami kolejnego odcinka programu „Panny młode ponad miarę” będą dwie 24-letnie dziewczyny. Ewelina, która na co dzień jest studentką pedagogiki, a także Monika, która pracuje jako dyspozytorka karetek. Ewelina to życiowa optymistka, marzy o wyjątkowej sukni na swój wielki dzień, który już za miesiąc! Do tej pory Ewelina odwiedziła kilka salonów sukien ślubnych, ale udało jej się przymierzyć tylko jeden model. W żadnym miejscu nie było kreacji skrojonych na jej rozmiar. Brak tak ważnego atrybutu na nadchodzący wielkimi krokami dzień ślubu spędza sen z powiek nie tylko przyszłej pannie młodej, ale też jej mamie. Ewelina wybiera dla siebie koronkową suknię, w kształcie literki A. Marzy o takiej, która będzie miała długie rękawki. Izabela przekona jej, że długi rękaw nie jest zawsze dobrym rozwiązaniem, gdyż czasem zamiast optycznie wyszczuplić, nadaje ramionom objętości. Kolejną suknię wybiera dla dziewczyny narzeczony, 27-letni Rafał, pracujący na budowie. Okazuje się, że jego wybór jest o wiele trafniejszy niż samej panny młodej! Pierwsza suknia zaproponowana przez prowadzącą nie przypada do gustu mamie, która marzy o tym, by jej córka miała białą kreację. Czy suknia ostatniej szansy olśni wszystkich? Monika, kolejna bohaterka, na co dzień mieszka w Białymstoku i jest pewną siebie kobietą. Nie zawsze jednak tak było. Monika przez 3 lata zmagała się z bulimią, na którą zachorowała, gdyż nie akceptowała swojej figury, a jej ówczesny partner uzależniał miłość do niej od ilości posiadanych kilogramów. Mimo iż Monika schudła już wtedy 40 kg, to wciąż nie spełniała oczekiwań. Wyniszczająca ją psychicznie i fizycznie choroba trwała około 3 lat, a dzięki determinacji Monice udało się ją pokonać samodzielnie. Dziewczyna poszukuje wyjątkowej sukni na ślub w obrządku prawosławnym w cerkwii. Wybiera dla siebie suknię z długim rękawem i zwiewnym dołem. Jej narzeczony proponuje kolejną kreację i nie trafia zupełnie w jej gust. Czy zatem Izabeli uda się wybrać dla Moniki suknię, która wzbudzi zachwyt teściowej, siostry a nawet obecnego w studio psa bohaterki?
  • Pani Gadżet 17

    „Pani Gadżet” to nowoczesny program dla wszystkich kobiet, zarówno tych robiących karierę w wielkim mieście, jak i tych, które dbają o domowe ognisko. Anna Nowak-Ibisz opowie gadżetach, które każda z nas powinna mieć w swoim domu, biurze lub torebce. Anna Nowak - Ibisz przetestuje każdy z nich na własnej skórze. Dzięki temu z pełną odpowiedzialnością podpowie kobietom, który z nich jest tylko piękną zabawką, a który po prostu trzeba mieć. Sprawdzimy więc, czy pieczenie chleba w domu jest rzeczywiście wygodne oraz czy można zmieścić wszystkie drobiazgi potrzebne do makijażu w jednym futerale. W kolejnych odcinkach prowadząca dowie się, czy istnieje sprzęt do fitnessu, który będzie ćwiczył za nas oraz jak można zrobić pyszne espresso w mini ekspresie ciśnieniowym. Anna Nowak – Ibisz wybada, którą z wielofunkcyjnych suszarek warto kupić oraz jak działają najnowsze zabawki technologiczne sprzedawane z konsolami do gier. Dzięki programowi życie każdej kobiety stanie się prostsze, a nowoczesne gadżety sprawią, że będzie miała więcej czasu dla siebie.
  • Sablewska od stylu. Na okazje

    Tym razem bohaterką odcinka będzie 43-letnia Aneta, która na co dzień mieszka i pracuje w Siemiatyczach. Kobietę do programu zgłosiła córka, gdyż chciałaby, aby Maja pomogła wybrać jej mamie stylizację na 23 rocznicę ślubu. Aneta prowadzi własny butik z odzieżą, gdyż moda to jej pasja i uwielbia stylizować innych. W realizacji własnych pasji wspiera ją mąż Jarosław, który dopinguje żonę. Aneta nie lubi nosić tego, co wszyscy. Chciałaby być oryginalna i wyróżniać się stylem, natomiast bardzo boi się tego, co powiedzą i pomyślą o niej inni. Siemiatycze to małe, 15-tysięczne miasteczko, co jeszcze bardziej determinuje obawy bohaterki. Dużym kompleksem Anety są jej włosy. Całe życie marzyła o długich, pięknych włosach, jednak jej własne nie są w dobrej kondycji. Czy Aneta w programie zdecyduje się na metamorfozę? Maja przygotuje również niespodziankę dla Nikoli – córki Anety. Jak zareaguje Jarosław na widok swoich odmienionych kobiet?
  • Pogromcy medycznych mitów

    Ciągle mówią nam, jak zdrowo żyć. Ale które „dobre rady" są naprawdę dobre i mają sens? Co jeść? Jak ćwiczyć? Jak wyglądać młodo? Nie wiemy, co wybrać i komu zaufać. W programie "Pogromcy medycznych mitów" na własnej skórze sprawdzimy, co jest mitem, a co prawdą. Zespół ekspertów przeprowadzi badania i eksperymenty, które dostarczą Wam praktycznej wiedzy. Dotrzemy do sedna sprawy. W pierwszym odcinku dr Łukasz Durajski zbada, jak zapewnić sobie zdrową porcję ruchu nawet nie zbliżając się do siłowni. Czy proste prace domowe, takie jak odkurzanie, mopowanie lub mycie samochodu to wysiłek fizyczny wystarczający by zapewnić nam dobrą kondycję? Przeprowadzimy test na grupie ochotników. Dr Patrycja Szachta sprawdzi, jakie mikroby żyją na naszych dłoniach i czy wszystkie są groźne. Dowiemy się też, czym najlepiej umyć ręce. Dr Tomasz Wasyłyszyn zbada, czy coś spleśniałego można zjeść i się nie rozchorować, czy od każdej pleśni lepiej trzymać się z daleka. Dr Ewa Kempisty-Jeznach zajmie się męskimi problemami i podpowie, co jeść, by zapobiec przerostowi prostaty. Będzie również o tym, czy czerwone wino faktycznie może nam przedłużyć życie.
  • W roli głównej - Paweł Domagała

    Na karierę aktorską nie może narzekać, ale to piosenka „Weź nie pytaj” sprawiła, że usłyszeli o nim wszyscy. Na swojej stronie internetowej napisał o sobie: „Paweł Domagała, człowiek z podwójnym życiem – aktorskim i muzycznym”. Ale co, jeśli będzie musiał wybrać między koncertem w Madison Square Garden z Johnem Mayerem, a pracą z Clintem Eastwoodem? Co łączy go z Julią Roberts? Czy małżeństwo i rodzina to dla niego najważniejsze wartości w życiu i czy lubi wydawać pieniądze? O tym, co jeszcze wyśpiewał Magdzie Mołek, dowiecie się w programie „W roli głównej”
  • Subiektywny ranking naj…

    NAJPIĘKNIEJSZE WYSPY W szóstym odcinku „Subiektywnego Rankingu Naj” zabierzemy Was na dziesięć najpiękniejszych naszym zdaniem wysp. Zobaczycie słynne zachody słońca na Santorini, malowniczą wyspę, na której trudno o więcej niż jedną plażę oraz niezwykle romantyczne Bali. Nie zabraknie również legendarnych miejsc, rodem z Hollywood! Zapraszamy!
  • Wiem, co jem 4

    Banan, jeden z najchętniej kupowanych przez Polaków owoców. Słodki, pyszny i odżywczy, pełen witamin, minerałów i naturalnego błonnika. Sprawdza się jako przekąska w pracy i szkole oraz składnik wielu deserów. Kiedyś był synonimem luksusu. Dziś, mimo iż powszechnie dostępny, wciąż budzi kontrowersje. Nawet obieranie go przysparza trudności; od której strony zacząć? Czym się różni banan zielony od żółtego i co mają w swoim składzie produkty bananowe? Aby rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczące bananów, Katarzyna Bosacka uda się do prawdziwych ekspertów w tej dziedzinie…
  • Wiem, co jem 6

    Wiejski z boczkiem, wykwintny z koniakiem, turystyczny… a kto by tam sprawdzał z czego. W szóstym odcinku „Wiem, co jem” wszystko czego nie wiecie o pasztecie. Przed wejściem Polski do Unii Europejskiej producentów obowiązywały Polskie Normy, które określały nie tylko skład, smak, konsystencję i kolor pasztetu, a nawet zawartość w nim tłuszczu i soli. Dziś producenci mogą do pasztetu dodać prawie wszystko. Jak go kupować, żeby nie wyszedł nam niezły pasztet? Katarzyna Bosacka zbada, po co producenci dodają do pasztetów tajemniczych homogenatów i z lupą poszuka w pasztetach...mięsa. W pasztecie z kaczkami na pudełku najwięcej jest wody i tłuszczu wieprzowego. Jak firmy mamią nas atrakcyjnymi opakowaniami i sugestywnymi hasłami? Który pasztet ma lepszy skład – ten dla ludzi, czy dla psa? I który wybierze nasz pupil? Serdecznie zapraszamy!
  • Wiem, co jem 6

    Kolorowe, słodkie, same lepią się do palców. Bomba kaloryczna, czy zdrowa przekąska? Cały siódmy odcinek „Wiem, co jem” Kasia Bosacka będzie myśleć o niebieskich migdałach… I innych bakaliach. Statystyczny Polak zjada rocznie prawie 2 kilogramy bakalii. Stają się one symbolem zdrowego życia. Tymczasem Inspekcja Handlowa znalazła w tych produktach prawdziwe cuda: kokony owadów, spleśniałe owoce, zjełczałe orzechy i oszukany skład. Jakich sztuczek używają producenci, żeby ukryć przed nami konserwant - dwutlenek siarki? Co w bakaliach robią pochodne ropy naftowej, których używa się do produkcji smarów silnikowych? Nieustraszona Kasia Bosacka pomoże Wam znaleźć najlepsze bakalie – podpowie, które orzechy są najzdrowsze, znajdzie bakalie na poprawę humoru i sprawdzi, czemu suszone morelki zawdzięczają pomarańczowy. Zapraszamy!
  • Najsztub słucha - Anna Grodzka

    Gościem ostatniego odcinka programu będzie posłanka, Anna Grodzka. Transseksualistka opowie, jak zmieniło się jej życie odkąd stała się osobą publiczną. Prowadzący namówi posłankę na intymne zwierzenia. Widzowie dowiedzą się, jak ważny w życiu Anny Grodzkiej jest seks, czy chciałaby się jeszcze zakochać. Nie zabraknie także szczerych rozmów o adopcji.
  • Najsztub słucha - Magda Gessler

    W pierwszym odcinku drugiego sezonu, prowadzący Piotr Najsztub będzie gościł Magdę Gessler. Najbardziej znana polska restauratorka zdradzi m.in. czy lubi oglądać filmy pornograficzne, a także dlaczego uważa się za polską gejsze !
  • Najsztub słucha - Joanna Krupa

    W kolejnym odcinku Piotr Najsztub spotka się z najgorętszą polską top modelką – Joanną Krupą. „Dżoana” opowie, jak sobie wyobraża siebie samą po 60-tce, a także czy zbiera wszystkie okładki gazet, na których się pojawiła…
dalej
Zobacz program innych kanałów: