Szokujące potrawy. Boliwia
Powrót do listy

Szokujące potrawy. Boliwia

Nasze programy: polskie - jesień 2020

Gulasz z nerek moczony w winie, a może grillowana świnka morska? Antropolog i miłośnik egzotycznych wypraw, Jarek Nowak, zabierze widzów w kulinarną podróż po najdziwniejszych kuchniach świata!

Tym razem pojedzie do Boliwii, najwyżej położonego kraju Ameryki Południowej. Prowadzący spróbuje poznać tamtejszą kulturę, wierzenia i tradycje kulinarne. Zapraszamy na „Szokujące potrawy”!

W premierowym odcinku Jarek Nowak odwiedzi lokalny targ i przyrządzi tradycyjny posiłek. Spotka indiańską szamankę, z którą przygotuje ofiarę dla Matki Ziemi i złoży ją na brzegu jeziora Titicaca. To nie wszystko! Prowadzący pokaże widzom bogatą kulturę tego kraju oraz pozna niesamowite kobiety, które są siłą napędową Boliwii.

Jakie smakołyki można znaleźć w menu mieszkańców? Czy odważy się spróbować wszystkiego? Tego dowiecie się już jesienią!

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix