
Wiem, co jem i wiem, co kupuję
OPIS SEZONU WIOSNA 2017:
Kasia Bosacka wraca na wiosnę z jeszcze większą dawką sensacji i dziennikarskich śledztw! W nowym sezonie „Wiem, co jem i wiem, co kupuje" ujawni całą prawdę o pieczywie! Sprawdzi, co kryje się w supermarketowych chlebach i bułkach, że zawsze są świeże i cieplutkie. Pod lupę weźmie kurczaka! Czy jest coś, czego nie wiemy o najchętniej konsumowanym przez Polaków mięsie? Okazuje się, że czyhają w nim bakterie, o których nie mieliście pojęcia!
W programie obalimy też mity na temat jajek. Ile można ich jeść? Czy rzeczywiście podwyższają cholesterol i czy salmonella to realne zagrożenie dla naszego zdrowia?
Kasia Bosacka wgryzie się także w czekoladę! Jak produkuje się taką słodką tabliczkę? W „Wiem, co jem i wiem, co kupuję" opowiemy o handlu i wykorzystywaniu dzieci do ciężkiej pracy na plantacjach kakao. Prześwietlimy też nabiał, soję i napoje gazowane. Co kryje się w ulubionych produktach Polaków? Jakie fakty ukrywają przed nami producenci żywności? W nowym sezonie będziemy jeszcze bliżej prawdy i pokażemy jeszcze więcej!
A w „Wiem co kupuję" jak zwykle powiemy, co kupić, żeby nie wyrzucić pieniędzy w błoto! Jak być piękną na wiosnę? Doradzimy jakie peelingi, produkty do opalania, do włosów i stóp wybrać, żeby wiosną wyglądać świeżo i atrakcyjnie! Oprócz tego sprawdzimy, czy bielizna wyszczuplająca naprawdę działa, co warto mieć w domowej apteczce i jak inteligentnie i bez wysiłku posprzątać swój dom!
Czy warto kupować tańsze zamienniki markowych produktów? Jak przygotować się do wakacji, żeby nie wydać fortuny? Bez ściemy i owijania w bawełnę! Jak zawsze rzetelnie i wnikliwie! Kasia Bosacka w „Wiem co jem i wiem co kupuję" stoi zawsze po stronie konsumentów!
OPISY ODCINKÓW Z SEZONU WIOSNA 2017:
OPIS SEZONU JESIEŃ 2016:
W jesiennym sezonie programu sensacja goni sensację! Katarzyna Bosacka zacznie od zdemaskowania wiecznie zielonych jabłek. Czym je karmią, żeby były błyszczące, idealne i nigdy się nie psuły? Wgryziemy się też w mięso! Co jedzą i w jakich warunkach żyją kurczaki na wielkich fermach? Czy ich mięso jest zdrowe?Gdy odkryjemy całą prawdę o przetworach owocowych, zastanowicie się dwa razy, sięgając po dżem. Ujawnimy także sensacyjny proceder fałszowania polskich pomidorów. Prześwietlimy popularne jedzenie z budek. Wszystko dzięki ukrytym kamerom, które obnażą kulisy pracy w takim miejscu! Brudne dłonie,kichający na jedzenie sprzedawcy to tylko kropla w morzu łamanych zasad BHP. Oprócz tego będzie wszystko o zabójczych wędlinach, trujących rybach i zdradliwych ciasteczkach. W „Wiem, co kupuję” przyjrzymy się sztuczkom akwizytorów oraz pokażemy całą prawdę o sklepowych przymierzalniach.Pod lupę weźmiemy rozmiary opakowań i ich cenę oraz dowiemy się,ile tak naprawdę kosztują ubrania i dlaczego nie warto przepłacać za kawę w sieciówkach. Zdemaskujemy esemesowe naciągactwo i rozłożymy na czynniki pierwsze rachunki za prąd! Będzie ostro i bez ściemy.
OPISY ODCINKÓW Z SEZONU JESIEŃ 2016:
SEZON WIOSNA 2013
Uwielbiają ją konsumenci. Drżą przed nią producenci. To ona sprawiła, że Polacy zaczęli uważniej czytać etykietki na produktach i staranniej wybierać to co, jedzą i kupują. Przed Państwem: Katarzyna Bosacka!
Uwaga smakosze, wielbiciele dobrej kuchni i udanych zakupów, rusza nowy sezon waszego ulubionego programu „Wiem, co jem i wiem, co kupuję”.
Katarzyna Bosacka tym razem policzy oka w rosole, doradzi, jak nie schrzanić białej kiełbasy i zapewni widzom szczyptę egzotyki. Pomarańcze, grejpfruty i banany. Czy wiecie, co jecie? Czy kasza jest dobra jak matka nasza, a soja to na pewno przyjaciółka twoja? Jak wybrać w sklepie niezłe ziółka? Co będzie zdrowsze, kefir czy maślanka? Dlaczego większość polędwic jest produkowanych ze schabu? Katarzynie Bosackiej nigdy nie zabraknie spożywczych inspiracji.
A co z innymi produktami? Prowadząca sprawdzi, jak nie połamać sobie siekaczy na paście do zębów oraz jak nie naciąć się na nożach kuchennych. I jeszcze coś o jeansach. To jak dopasować te idealne do figury i portfela, wie tylko Katarzyna Bosacka.
Drżyjcie producenci, jednoczcie się konsumenci!
"Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
OPISY ODCINKÓW Z SEZONU WIOSNA 2013:
SEZON JESIEŃ 2012
W kolejnym sezonie "Wiem co jem i wiem co kupuję" Katarzyna Bosacka postanowiła zająć się nie tylko jedzeniem. Z detektywistycznym zacięciem sprawdzi, w jakich butach powinno chodzić nasze dziecko, jakich zabawek lepiej nie kupować oraz czy folia aluminiowa jest lepsza n
iż zwykły papier śniadaniowy. Dowie się, jaka żarówka powinna świecić nad naszym biurkiem. Czy ta sama, co w sypialni?
Prowadząca będzie zaglądała także do sklepów spożywczych. Katarzyna Bosacka po prostu kocha polskie jedzenie. Chleb na prawdziwym zakwasie, soczystą szynkę, kiełbasę, pierogi, chłodnik i najlepsze truskawki na świecie. Skoro nasz kraj to raj dla smakoszy, dlaczego jedzenie sklepowe coraz bardziej schodzi na psy? Chleb kruszy się, szynka smakuje jak tektura, a kiełbasa jest niejadalna. Dlaczego niektórzy producenci żywności psują coś, czego nie trzeba ulepszać? Jak rozpoznać prawdziwe jedzenie? Jak nie nabrać się na podróbki?
W tym sezonie poszerzamy horyzonty, wydłużamy czas antenowy i z uporem osła nie pozwalamy nabić się w butelkę. Spotkajmy się w mięsnym i nabiałowym, na bazarku, w chemicznym i przemysłowym. Razem będzie raźniej.
Komentarze (37)
W jednym z programów były opisane diety. Mocno skrytykowano dietę dr Ewy Dąbrowskiej. Takiej ignorancji jeszcze nigdy nie widziałam. Oceniono tę dietę powierzchownie, że jedzenie samych warzyw to głupota, bo organizm potrzebuje jeszcze wiele innych składników. A odżywianie wewnętrzne, które jest tu kluczem? Czy ktoś z szanownej redakcji... rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Czesto oglądam i sie zastanawiam dlaczego tak głośno o zywieniu i innych produktach i nic sie w tej materi nie robi -ludzi karmią chemią choroby zalewają wszystkich dzieci młodzież i starszych i nic sie nie robi -nie kasę robią -jak można tak ludzi truć podobno to unijne zalecenia -wolałam tamte lata bo do tej pory czuje zapach tamtego... rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
witam, apel do producentów! czy jest szansa poruszenia tematu suplementu na niedoczynność tarczycy: Thyroid-S lub Thiroyd ? Hashimoto, czy inne choroby tarczycy to plaga, zdesperowani ludzie szukają pomocy wszędzie, ale czasem można sobie zaszkodzić :(
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
witam.Pracowałem w firmie produkującej konserwanty do mięs same zło,czytajcie skład ludzie
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Bardzo proszę o namiar na sklep z krzesłami obrotowymi, pokazany w odcinku nr 6 sezonu 9. Właśnie stoję przed dylematem, jakie krzesło kupić, a ten sklep/sprzedawca z tego odcinka byli bardzo przekonujący. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
komentarz ukryty - pokaż
Właśnie oglądam odcinek, gdzie mówią o marży na poszczególnych produktach i o matko!! twierdzą, że np woda mineralna może być sprzedawana z 400% marżą. Bardzo cenię ten program ale trochę dali ciała z przygotowaniem się. Marża = zysk dzielony przez kwotę sprzedaży - jakim sposobem może wyjść%. Totalna kompromitacja.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 1Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Dzien dobry Pani Kasiu,
gratuluje wspanialego programu! Ogladam systematycznie i bardzo wiele sie nauczylam :)
Mowi Pani duzo o dietach, ale czy zechcialaby Pani powiedziec cos do nas - kobiet 60+ ? Ja postanowilam nie jesc kolacji (8 na 16). Nie wiem, czy wytrzymam, bo wlasnie wieczorami dopada mnie apetyt na slodkosci. potrafie wyzrec synowi...
rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Może to już było, ale warto nagłaśniać olej palowy, który jest dodatkiem do wszystkiego. Nie dość, że jest szkodliwy, to jeszcze niszczy się lasy masowo pod jego uprawę. Tak się wszyscy uczepili glutenu, który okazał się bez znaczenia, a pomija się olej palmowy. Co ciekawe produkty, które u nas zawierają olej palmowy, np. w Niemczech... rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Bardzo proszę wiem , że nie na temat ale czy możecie pokazać produkty typu piana , szampony do AUT ale ekologiczne, miliony samochodów a ile jest mytych na własnych podwórkach, co kupić by nie zanieczyszczać środowiska. Tak mi wpadło do głowy po odcinku szamponów do naczyń. Pozdrawiam dobra robota.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Oglądam właśnie odcinek o gratisach i promocjach. Ja chyba jestem jakaś niedzisiejsza, ale raczej nie nabieram się na te różne chwyty marketingowe. Pani robiąca zakupy z kuponami promocyjnymi nakupiła towaru, ale moim zdaniem po co jej tyle np. śmietany i tych innych produktów? Ja w ogóle bardzo mało robię zakupów w dużych sklepach... rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
w związku z odcinkiem o nożach kuchennych prosiłabym bardzo o spojrzenie na ostrzałki do tychże noży. Wiele słyszę iż jedna ostrzałka nie moze być do wszystkiego więc czym ostrzyć te nasze kuchenne noże tak aby zawsze ostre były ? kamieniem szlifierskim? papierem ściernym ? a może zakupić pas skóry świńskiej ?
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Dogra Pani Kasiu,
Redakcjo programu,
Mam ogromną prośbę. Proszę przygotować program o produktach żywnościowych dla najmniejszych dzieci. Jestem mamą 8-miesięcznego Brzdąca i jestem załamana tym, co widzę na półkach sklepowych w działach dla dzieci. Przykład - pierwsze ciasteczka HIPP mają 47%cukru!!! Wiele produktów przeznaczonych...
rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Bardzo lubię oglądać Pani programy... ale... - w odcinku nr 2 dotyczącym mleka - które jest bardzo zachwalane! Natomiast "wchodząc" poprzez Google i wpisując "szkodliwość mleka" otrzymujemy artykuły całkowicie różniące się od tych co Pani przedstawia. I jak to ma się do przedstawionego programu?? Komu tu wierzyć???
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Bardzo lubię oglądać Pani programy. Złości mnie jednak to, że mówiąc o kaloriach na ekranie są napisane kcal, a lektor czyta cal, To tak jak zamiast kilometr mówiło by się metr. Pani mówi poprawnie, ale lektor niestety z prawdą się mija. Pozdrawiam Jadwiga Kulczyk
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Pani Kasiu, jogurt grecki 3,5% jest light! Normalny grecki (i turecki) jogurt ma 10% !!!
Dziekuje za wspanialy program.
- 2Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Tak, masz rację, jogurty greckie są bardzo tłuste! Wiele osób kupując grecki jogurt light sądzi, że będzie on bardzo "lekki", tymczasem jest to dość tłuściutki jogurt ;)
Jesteśmy szczęśliwe, że lubisz nasz program! Pozdrawiamy serdecznie!
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
komentarz ukryty - pokaż
Witam Pani Kasiu!
Proszę przygotować program, w którym pokaże Pani wszystkim Polakom, że nie należy spalć odpadków- papieru, gałęzi liści ponieważ niebezpiecznie zatruwają siebie i swoich sasiadów ,- mam na myśli wydzielajace sie podczas spalania dioksyny, które wnikają
do środowiska zatruwając żywność / np. jaja od kur...
rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 1Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Witam
ostatnio widzialam fragment programu, opowiadala Pani jak wybrac odpowiedni baleron, wspominala tam Pani o soi jako zapychaczu i oczywiscie o tym, ze pod jej uprawe sa wycinane lasy amazonskie itp,. z jednostronnym wskazywaniem na wegetarian jako glownych spozywajacych soje, oczywiscie jest duzo prawdy jesli chodzi o wycinke lasow, jednakze...
rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Transgeniczne cudo lepiej tego nie ruszać a już facetom nawet nie wolno dotykać nawet w oryginalnej formie.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Dzień dobry. Gratuluję pomysłu na program, tej tematyki brakowało w naszych mediach. Podejście z wielkim luzem do tej tematyki nie zwalnia od popełniania błędów. Najbardziej denerwuje mnie ciągłe podawanie kaloryczności w kaloriach zamiast w kilokaloriach, choć na ekranie poprawnie ukazuje się skrót kcal. Pozdrawiam Jacek
- 1Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Witam! Mam taki mały dylemat, który co dzień doprowadza mnie do szału - w mleku potrafi być tak duża ilość sodu, że blokuje ona wchłanianie wapnia przez organizm dziecka.... Dodam, że moje dziewczyny mają "duże wydalanie wapnia" co zmusza nas do ograniczeń spożycia wapnia oraz sodu. Na większości opakowań mleka nie ma zawartości... rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Czy serki homogenizowane są nie zdrowe?
Czy mleko zmiksowane blenderem (np. z bananem) jest równie szkodliwe co homogenizowane?
Jak bardzo rozbijają się cząsteczki tłuszczu w urządzeniach kuchennych?
Czy mikro cząsteczki tłuszczu przenikają do krwiobiegu z pominięciem procesu trawienia?
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Jarosław kułak , fakty i mity o MLEKU .WPISZCIE NA YOU TUBE
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Witam serdecznie, bardzo proszę o informację w którym programie podawała Pani przepis na zupę krem z groszku mrożonego?
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Witam pani Kasiu.
Program jest super ale na jedną rzecz chciałbym zwrócić uwagę otóż jakiś czas temu widziałem w nie jednym programie makaron "MEDITRRANEA" na tzw (tacce styropianowej). W opinii państwa test tego makaronu wypadł pozytywnie otóż sprawa ma się troszkę inaczej jeśli chodzi o jego skład bowiem na etykiecie nie ma żadnej...
rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Pani Kasiu,
Szanuję Panią i podziwiam za to, ile serca wkłada Pani w swój program. Myślę, że takie KSZTAŁCENIE wychodzi na zdrowie nam wszystkim. Tym bardziej ciężko jest mi oglądać błędy ortograficzne pojawiające się na planszach podsumowujących dany etap programu. W Unii Europejskiej jesteśmy już na tyle długo by zauważyć,...
rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
komentarz ukryty - pokaż
Z całym szacunkiem do programu, ale moim zdaniem jest niedopuszczalne aby w kuchni używać dłoni z pomalowanymi paznokciami. Jak spojrzałem gdy Pani Katarzyna kroiła rzodkiewkę opierając nóż miedzy innymi o czerwone paznokcie, rzeczywiście będą zdrowe i pełnowartościowe o chemię z lakieru. Więcej profesjonalizmu ;) Pozdrawiam
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 1Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
komentarz ukryty - pokaż
Szanowna Pani Kasiu. Razem z żoną z przyjemnością oglądamy Pani programy wnoszące dużą dawkę wiedzy około kulinarnej. Ale nie ma miodu, jest jedno ale: - tracimy część programu ponieważ natychmiast przełączamy go w momentach wejść niby śmiesznych filmików w Pani wykonaniu. Tego nie daje się oglądać - razi w nich infantylizm,... rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 1Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
komentarz ukryty - pokaż
Bardzo lubię oglądać program Pani Kasi, żeby tylko nie robiła z siebie idiotki przebierając się i mówiąc jak dziecko. Przecież to program poruszający poważne tematy.
- 2Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 1Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Właśnie obejrzeliśmy program. Było też o deskach do krojenia. Szkoda, że nie było nic o deskach ceramicznych, które są na prawdę dobre, śmiesznie łatwe w utrzymaniu, praktycznie odporne na uszkodzenia. Nie są tanie to fakt, ale wg mnie są najlepsze.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Oczywiście warto sprawdzać skład kupowanych produktów, ale co zrobić gdy kupujemy wędlinę lub mięso. Nie należy kupować gotowych, porcjowanych produktów pakowanych w folię, a na stoisku wędliniarskim nie ma dostępu do opisu składu. Pani Kasia kiedyś powiedziała, że mamy prawo do tego aby sprzedawca udostępnił nam skład do przeczytania... rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
jem właśnie jogurt ;) i zastanawiam się czy wiem co jem :D ma on mleko pasteryzowane, cukier, owoce kiwi 9%, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia modyfikowana kukurydziana, substancje zagęszczające, pektyne?.?, aromat, koncentrat roślinny, z pokrzywy, ze szpinaku, barwnik: E141, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus... rozwiń
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Pani Kasiu ja bym chciał, żeby pani poruszyła w programie temat TŁUSZCZU MLECZNEGO, co to jest za diabeł i czy zdrowy od masła różni się miękkością i mieszanką tłuszczów utwardzonych tyle wiem ale co i jak fajnie by było zobaczyć w Pani programie
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
komentarz ukryty - pokaż
Bardzo żałuję, że Pani Kasia przekazuje tyle nierzetelnych i nie potwierdzonych informacji. Jestem dietetykiem ale to nie ma większego znaczenia, gdyż informacje podawane w programie często wynikają z własnych, wyrobionych i nie potwierdzonych opinii chyba tylko po to aby wzbudzić strach. Przykłady: ryba Panga, fakt nie jest może najzdrowszą... rozwiń
- 2Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 3Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
komentarz ukryty - pokaż
Witam Pani Redaktor,bardzo podoba mi się Wasz program mam tylko jedno ale.... proszę już się nie przebierać za te świnki,chłopów,blondynki itd. Pozdrawiam Kasia
- 1Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 3Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
komentarz ukryty - pokaż
super
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 1Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
komentarz ukryty - pokaż
super
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 1Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie