Aktualności

Wielkie grzybobranie w "Pyszne 25"
Ania Starmach 

ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >>>

W tym odcinku "Pyszne 25" Ania zabiera nas na wielkie grzybobranie. W jej kuchni znajdziemy kurki, prawdziwki, podgrzybki i boczniaki. Jeżeli jesteście amatorami grzybów, ten odcinek Pyszne 25 jest właśnie dla Was.

Lubimy makarony, bo są szybkie i proste w przygotowaniu. Dodatkowo pozwalają na kreatywność w kuchni i co oczywiste wyśmienicie smakują. To właśnie dlatego Ania postanowiła zdradzić Wam przepis na pyszne tagiatelle z kurkami w sosie śmietanowym.

Następnie dowiecie się jak przygotować kaszotto, czyli kaszę z podgrzybkami i prawdziwkami. Kaszotto jest polską wersję włoskiego risotto. Tajemnicą tej potrawy jest to, że zamieniamy ryż na kaszę, dzięki czemu nabiera ona polskiego charakteru, nie tracąc przy tym walorów smakowych.

Na koniec danie bardzo proste, ale jednocześnie oryginalne i wyborne w smaku. Ania nauczy Was jak przygotować kajzerki faszerowane prawdziwkami z dodatkiem typowo polskiego akcentu, czyli oscypka. To jednak nie koniec kulinarnych niespodzianek. W grzankach znajdą się również panierowane boczniaki. Zapraszamy!

EMISJA 10. odcinka "Pyszne 25" w sobotę 8 lutego o godz. 11:40.

Powtórki odcinka:

wtorek, 11 lutego, 13:00

piątek, 14 lutego, 14:20

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
"Pascal po polsku" o wołowinie
Następny artykuł:

"Pascal po polsku" o wołowinie

tvnpix