Pyszne 25

OPIS SEZONU JESIEŃ 2014
Anna Starmach uwielbia jeść i kocha gotować. Kuchnia to jej żywioł. Gotowanie, mieszanie i smakowanie nigdy jej się nie znudzą.
Ania tradycyjnie już będzie prezentować dania, które można przygotować w 25 minut i które nie kosztują więcej niż 25 złotych. W ciągu jednego odcinka prowadząca przedstawi 3 autorskie przepisy na różne specjalne okazje. Wyjeżdżacie w trasę, chcielibyście wziąć coś do jedzenia, ale znudziły się wam kanapki? Ania podpowie, jak przyrządzić smaczne, ciekawe i inne niż zwykle przekąski na drogę. Organizując urodziny albo babski wieczór, zastanawiacie się, jakie dania zaserwować swoim znajomym? Po obejrzeniu programu nie będziecie mieli więcej tego problemu. W kolejnych odcinkach dowiecie się, jakie dania przygotować na romantyczną kolację przy świecach, poznacie również szybkie i proste w przygotowaniu przepisy na lunch do pracy.
Krótko mówiąc, w trzeciej edycji ,,Pyszne 25" Ania zaprezentuje kuchnię szybką, tanią i smaczną! Prowadząca udowodni wszystkim niedowiarkom, że do wyczarowania cudów w kuchni nie jest potrzebny ani wypchany portfel, ani ogromna ilość czasu. Nie trzeba też posiadać wielkiego talentu kulinarnego, trzeba tylko oglądać i naśladować Anię. Ona z największą przyjemnością zdradzi wam sekrety pysznego gotowania. Smacznego!
PRZEPISY:
OPIS SEZONU JESIEŃ 2013
Kuchnia to jej żywioł. Anna Starmach uwielbia kombinować i eksperymentować. Gotowanie, mieszanie i smakowanie nigdy się jej nie znudzi. Pyszne i tanie danie w dwadzieścia pięć minut? Żaden problem!
Anna Starmach wraca na antenę TVN Style w wyśmienitym towarzystwie. Zielony szpinak, złota dynia, mięsisty bakłażan, soczysty kabaczek, słodziutkie figi, chrupiące orzechy i aromatyczne grzyby, to tylko kilku z jej pysznych towarzyszy. Prowadząca wie, jak najlepiej korzystać z bogactwa polskich ogrodów, pól i sadów.
Anna odsłania przed widzami nowe horyzonty kulinarne. Czy można „odkryć Amerykę” przygotowując dania z porów? Czy zwykła papryka może nas jeszcze czymś zaskoczyć, a marchewka uzależnić od swojego smaku? Oczywiście! Wystarczy spróbować risotta z porem i małymi krewetkami, muffinek czekoladowych z papryczką chilli i niesamowitych placuszków z marchwi. Niebo w gębie.
Prowadząca zna tysiące prostych przepisów, dzięki którym można wyczarować prawdziwe cuda z pomidora, jabłek czy cukinii. Wszystko za dwadzieścia złotych i w dwadzieścia pięć minut. Nie będziemy już dalej zachęcać. „Pyszne 25” trzeba po prostu obejrzeć i wziąć się za gotowanie.
Z Anną Starmach jesień będzie pyszna. Smacznego!
OPISY ODCINKÓW Z SEZONU JESIEŃ 2013:
OPIS SEZONU JESIEŃ 2012
Masz niewiele czasu, prawie pustą lodówkę, a za chwilę wpadają z wizytą znajomi lub teściowa? Anna Starmach przybywa z pomocą. W 25 minut pokaże, jak przygotować niezwykłe dania i to za 25 złotych. Po prostu „Pyszne 25”.
Anna Starmach, jurorka w nowym programie TVN "Masterchef", lubi jeść i kocha gotować. W nowym programie czeka ją nie lada wyzwanie. 25 minut i 25 złotych – tyle ma na wyczarowanie pysznego sezonowego dania. Musi starannie wybrać składniki, które nie przekroczą wyznaczonej sumy.
W ciągu jednego odcinka zaprezentuje trzy autorskie przepisy. Pachnące zupy, świeże sałatki i kuszące desery. Szybko, tanio i smacznie! Prowadząca udowodni wszystkim niedowiarkom, że do wyczarowania cudów w kuchni nie jest potrzebny wypchany portfel i ogromna ilość czasu. Najważniejsze są dobre chęci i kulinarna fantazja. Smacznego.
PRZEPISY Ani Starmach z programu "Pyszne 25":