Zapomniany drób w "Pascalu po polsku"

Zwiastun 2. odcinka "Pascal po polsku"
Pascal Brodnicki od lat zabiera nas w kulinarne podróże po całym świecie, tym razem odsłoni przed nami smaki Polski!

ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >

Mając do wyboru różne mięsa najchętniej wybieramy drób, w szczególności kurczaki. W tym odcinku "Pascala po polsku" na temat drobiu kurczaków jednak nie będzie. Będą za to kaczki, gęsi, a nawet strusie. Dlaczego? Pascal chce nam pokazać, że warto sięgać również po ich mięso, ponieważ jest niezwykle smaczne a w przypadku gęsi i strusi na dodatek bardzo zdrowe.

Na pierwszy ogień pójdzie kaczka. Pascal zdradzi, jak przyrządzić przepyszną pieczoną kaczkę z sosem z grzybów leśnych i białej rzodkwi. Następnie przygotuje sałatkę z fasoli szparagowej z grillowaną piersią gęsi. A na koniec zaproponuje frittatę, czyli omlet ze szpinakiem i kozim serem podawaną z pyszną sałatą.

W tym odcinku to nie wszystko. Pascal wybierze się na fermę gęsi, by sprawdzić, jak hoduje się ten bardzo zdrowy, choć trochę w Polsce zapomniany i przez to niedoceniany drób. Głodny wrażeń kucharz odwiedza też fermę strusi. Zobaczcie, jak szuka strusich jaj i smaży ogromną jajecznicę!

W sklepie najczęściej kupujemy podzielone części drobiu. Ale co zrobić z całą kaczką czy gęsią? Z pomocą przychodzi Pascal, który poradzi, jak sprawnie porcjować drób.

Razem z Pascalem wybierz się w kulinarną przygodę!

EMISJA drugiego odcinka "Pascala po polsku" w sobotę 12 lipca o godz. 10:20.

Powtórki odcinka:

poniedziałek, 13 lipca, 15:10

czwartek, 17 lipca, 11:30

Drugi odcinek "Pascala po polsku"
Ferma strusi
Ferma strusi
Pascal gotuje na fermie strusi
Pascal gotuje na fermie strusi
+9
Zobacz galerię

Drugi odcinek "Pascala po polsku"

ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >

Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy:

Flaming & Co Restaurant w Warszawie

Fermie Gęsi w Dębogórzu

Farmie Strusi Afrykańskich w Garczynie

Siedlisku Gąsior 2 w Gąsiorze

Peweks-Studio Nowoczesnej Ceramiki

Tomaszowi Jakubiakowi

podziel się:

Pozostałe wiadomości