Wiem, co jem i wiem, co kupuję
powrót do listy

Wiem, co jem i wiem, co kupuję

Nasze programy: Polskie poprzednie sezony

Emisja w TV

Premiera: poniedziałek, 13:00

Najbliższa powtórka: wtorek, 6:50

OPIS SEZONU JESIEŃ 2014

Ona naprawdę wie, co mówi! W najnowszym sezonie będzie gadać i radzić, ile wlezie!

Jak wiadomo, erotyka i jedzenie od zawsze idą w parze. Kasia Bosacka również to wie. I dlatego sprawdzi, co należy jeść w sypialni, by seks smakował również wyśmienicie. Prowadząca pochyli się także nad zepsutym jedzeniem. Czy nadaje się tylko do kosza, czy może na talerz? Kasia, czyli niezmordowana tropicielka konsumenckich piratów, poszuka skarbów z najniższej półki i drogich bubli na najwyższej. Czy miód ekologiczny to zdrowe złoto, czy może dajemy się złapać na ekologiczny lep? Czy certyfikaty na produktach to gwarancja jakości, czy patent na oszustwo? Jaka ilość produktów tak naprawdę znajduje się w gigantycznych opakowaniach?

A w części „Wiem, co kupuję" Kasia Bosacka pomoże w zakupie czajnika i termometru. A kiedy temperatura się już podniesie, to podpowie, jak wybrać idealne majtki i rajstopy. Dla tych, co wtedy zaniemówią z wrażenia, wyszpera najskuteczniejsze tabletki na gardło. Bądźcie czujni, bo spojrzy wam też na ręce i dobierze odpowiedni krem. A właścicielom gęstej czupryny podpowie, jaką wybrać suszarkę i odżywkę do włosów.

OPIS SEZONU JESIEŃ 2013

Katarzyna Bosacka praktycznie mieszka w sklepie i nieustannie walczy o dobro wszystkich konsumentów. Po raz kolejny sprawdzi pod lupą mnóstwo produktów i oceni, co nam może wyjść na zdrowie, a co bokiem.

Prowadząca „Wiem, co jem i wiem, co kupuję” wraca do akcji. Poszuka prawdziwego mięsa w kiełbasie, zakwasu w chlebie i dzika w dziczyźnie. Odkryje, co Polacy jedzą w pracy i bez wahania wyłowi z mięsa wołowego resztki zmielonej folii spożywczej. Podpowie, jak rozpoznać rodzynki smarowane pochodnymi ropy naftowej i tatara wypełnionego zielskiem. Czy wiecie, że płatki śniadaniowe reklamowane jako dietetyczne, prawie w połowie składają się z cukru, a bułka posypana ziarnem tylko udaje pełnoziarnistą? A co ze słodkimi dodatkami w soczkach dla niemowląt? Przecierem jabłkowym w sosach mięsnych i świńską żelatyną w jogurtach?

W jesiennych odcinkach programu Katarzyna Bosacka ujawni jeszcze więcej żywieniowych oszustw i podpowie widzom, jak jeść zdrowo i kupować z głową. Które winogrona nas odmłodzą? Jasne czy ciemne? Czy w szpinaku jest rzeczywiście tak dużo żelaza? Które pierogi mają najmniej kalorii? Jaki kolor powinna mieć świeża wołowina?

Tyle o jedzeniu, a co z innymi produktami? W programie nie zabraknie także części „Wiem, co kupuję”. W nowym sezonie prowadząca rozprawi się z molami, nadmiarem detergentów w płynie do płukania i niebezpiecznymi zabawkami dla dzieci. Katarzyna Bosacka wybierze najlepsze żelazko i najtrwalszy tusz do rzęs. Poszpera wśród wag łazienkowych i kuchennych oraz wysmaży elaborat o najlepszych patelniach.

I jak? Kupujecie to?

Nadchodzi nowy sezon "Wiem co jem i wiem co kupuję"
Wideo: TVN Style Nadchodzi nowy sezon "Wiem co jem i wiem co kupuję"

OPISY ODCINKÓW Z SEZONU JESIEŃ 2013:

odc. 1 >>>

odc. 2 >>>

odc. 3 >>>

odc. 4 >>>

odc. 5 >>>

odc. 6 >>>

odc. 7 >>>

odc. 8 >>>

odc. 9 >>>

odc. 10 >>>

odc. 11 >>>

 


SEZON WIOSNA 2013

Uwielbiają ją konsumenci. Drżą przed nią producenci. To ona sprawiła, że Polacy zaczęli uważniej czytać etykietki na produktach i staranniej wybierać to co, jedzą i kupują. Przed Państwem: Katarzyna Bosacka!

Uwaga smakosze, wielbiciele dobrej kuchni i udanych zakupów, rusza nowy sezon waszego ulubionego programu „Wiem, co jem i wiem, co kupuję”.

Katarzyna Bosacka tym razem policzy oka w rosole, doradzi, jak nie schrzanić białej kiełbasy i zapewni widzom szczyptę egzotyki. Pomarańcze, grejpfruty i banany. Czy wiecie, co jecie? Czy kasza jest dobra jak matka nasza, a soja to na pewno przyjaciółka twoja? Jak wybrać w sklepie niezłe ziółka? Co będzie zdrowsze, kefir czy maślanka? Dlaczego większość polędwic jest produkowanych ze schabu? Katarzynie Bosackiej nigdy nie zabraknie spożywczych inspiracji.

Zwiastun "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
Zwiastun "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"

A co z innymi produktami? Prowadząca sprawdzi, jak nie połamać sobie siekaczy na paście do zębów oraz jak nie naciąć się na nożach kuchennych. I jeszcze coś o jeansach. To jak dopasować te idealne do figury i portfela, wie tylko Katarzyna Bosacka.

Drżyjcie producenci, jednoczcie się konsumenci!

Galeria foto (8)

"Wiem, co jem i wiem, co kupuję"

  • "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
    "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" (1 z 8)
  • "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
    "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" (2 z 8)
  • "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
    "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" (3 z 8)
  • "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
    "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" (4 z 8)
  • "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
    "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" (5 z 8)
  • "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
    "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" (6 z 8)
  • "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
    "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" (7 z 8)
  • "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
    "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" (8 z 8)

OPISY ODCINKÓW Z SEZONU WIOSNA 2013:

ODC. 1 >>>

ODC. 2 >>>

ODC. 3 >>>

ODC. 4 >>>

ODC. 5 >>>

ODC. 6 >>>

ODC. 7 >>>

ODC. 8 >>>

ODC. 9 >>>

ODC. 10 >>>

ODC. 11 >>>

ODC. 12 >>>

ODC. 13 >>>


SEZON JESIEŃ 2012

W kolejnym sezonie "Wiem co jem i wiem co kupuję" Katarzyna Bosacka postanowiła zająć się nie tylko jedzeniem.  Z detektywistycznym zacięciem sprawdzi, w jakich butach powinno chodzić nasze dziecko, jakich zabawek lepiej nie kupować oraz czy folia aluminiowa jest lepsza n

iż zwykły papier śniadaniowy. Dowie się, jaka żarówka powinna świecić nad naszym biurkiem. Czy ta sama, co w sypialni?

Prowadząca będzie zaglądała także do sklepów spożywczych. Katarzyna Bosacka po prostu kocha polskie jedzenie. Chleb na prawdziwym zakwasie, soczystą szynkę, kiełbasę, pierogi, chłodnik i najlepsze truskawki na świecie. Skoro nasz kraj to raj dla smakoszy, dlaczego jedzenie sklepowe coraz bardziej schodzi na psy? Chleb kruszy się, szynka smakuje jak tektura, a kiełbasa jest niejadalna. Dlaczego niektórzy producenci żywności psują coś, czego nie trzeba ulepszać? Jak rozpoznać prawdziwe jedzenie? Jak nie nabrać się na podróbki?

W tym sezonie poszerzamy horyzonty, wydłużamy czas antenowy i z uporem osła nie pozwalamy nabić się w butelkę. Spotkajmy się w mięsnym i nabiałowym, na bazarku, w chemicznym i przemysłowym. Razem będzie raźniej.

Kasia Bosacka o swoim programie
Wideo: P.Lipka/R.Wiącek/A. Ołtarzewska Kasia Bosacka o swoim programie

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
Zaloguj się, aby dodać komentarz
Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix