"Rozenek cudnie chudnie": przepis na najszybszą szakszukę

"Rozenek cudnie chudnie": przepis na najszybszą szakszukę
W 2. odcinku programu "Rozenek cudnie chudnie" Małgorzata Rozenek-Majdan pokazała przepis na błyskawiczną szakszukę, czyli niskokaloryczne, ale pożywne danie.

Szakszuka to pochodzące z bliskowschodniej kuchni danie z jaj i duszonych pomidorów. Do wersji podstawowej można dodawać inne ulubione składniki - paprykę, cebulę, pieczarki czy cukinię. Ta potrawa idealnie sprawdzi się w roli sycącego, ale niskokalorycznego śniadania czy kolacji, ale także szybkiego obiadu (wtedy zamiast pieczywa możesz podać kaszę).

W 2. odcinku "Rozenek cudnie chudnie" Małgosia Rozenek-Majdan pokazała przepis na szakszukę w wersji błyskawicznej, która na pewno przypadnie do gustu nawet najbardziej zabieganym mamom.

- Zasada jest taka: jedna osoba, dwa jajka, jeden duży pomidor - zaczęła gotowanie Małgosia. Pomidor powinien być sparzony i obrany ze skórki. Możecie też wykorzystać pomidory krojone z puszki. Podduś pomidory na patelni, dodaj jajka i w tym czasie porwij trochę świeżych ulubionych ziół, np. bazylii. Dodaj je do potrawy, podduś jeszcze chwilę i podawaj z ulubionym pieczywem.

Pamiętaj, że jeśli przekroisz kromkę chleba na dwie połowy, to mózg odczyta to jako dwie kromki i szybciej się nasycisz!

Patent z 2
Patent z 2

2. odcinek "Rozenek cudnie chudnie" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:

wtorek, 9 lutego, 15:10

piątek, 12 lutego, 16:25

sobota, 13 lutego, 12:15

niedziela, 14 lutego, 9:30

podziel się:

Pozostałe wiadomości