Smakuj świat z Pascalem

OPIS SEZONU WIOSNA 2014
Odkryjcie z nami, jak bardzo smakowite są podróże. „Smakuj świat z Pascalem” to nie tylko poznawanie egzotycznych miejsc „od kuchni”, ale także oryginalne przepisy na potrawy, które mogą zagościć w każdym polskim domu.
Pascal – spragniony kulinarnych wyzwań – znów wyrusza w świat. Jako utalentowany szef kuchni uwielbia eksperymentować. Jest jedynym kucharzem z Polski, który gotował zarówno w prezydenckich pałacach, jak i w afrykańskich chatach. Podróże są od dawna pasją Pascala – Sri Lanka, Namibia, Meksyk i Gruzja to zaledwie cztery z kilkunastu egzotycznych krajów, które odwiedził w trakcie trzech edycji programu „Smakuj świat z Pascalem”.
W tej serii Pascal raz jeszcze powróci na Czarny Ląd. Tym razem odwiedzi Algierię – tygiel kulinarny zrodzony z połączenia kuchni Berberów, Beduinów i Francuzów. Odkryje lokalne przysmaki, pozna miejscowych amatorów dobrego jedzenia i razem z nimi przygotuje coś naprawdę pysznego. Po raz kolejny kucharz z Polski udowodni, że gotowanie w najdalszych zakątkach świata mu niestraszne i znów zachwyci kulinarnym kunsztem.
OPIS SEZONU WIOSNA 2013
Pascal Brodnicki niczego się nie boi. Gotował wśród gepardów, kroił na masce starego samochodu oraz próbował steku z zebry. Tym razem wybrał się na wielkie smakowanie świata na Zanzibar, Sri Lankę, do Indii oraz Namibii.
Podróżowanie i gotowanie nigdy mu się nie znudzą. Uwielbia przyrządzać rozmaite potrawy na ulicznych straganach, w afrykańskich wioskach czy pośród zanzibarskich skał. Na Sri Lance zaanektował jako kuchnię fragment plaży. Nie było łatwo. Czasem słonie podkradały mu składniki. Pascal uwielbia smakować lokalne przysmaki. W Delhi zatrzymał się na dłużej przy stoisku z plackami „paratha”, w zanzibarskiej wiosce jadł ryż z kokosem, a w Namibii spróbował steku... z zebry.
„Smakuj świat z Pascalem” to nie tylko kulinaria. Prowadzący odwiedził sierociniec słoni na Sri Lance, karmił gepardy w Afryce i wspinał się na plamę kokosową w Indiach. W Bombaju został nauczycielem i uczył dzieci języka polskiego. Na Zanzibarze polował na ośmiornicę na środku oceanu. Wszędzie jego pasja i pozytywna przyciągały tłumy obserwatorów.
„Smakuj świat z Pascalem” podbił serca nie tylko polskich widzów. Program Pascala Brodnickiego obejrzeli już widzowie łotewskiej telewizji publicznej. Program zakupiły też telewizje w Szwecji i Hong Kongu.
SEZON JESIEŃ 2012
Kulinarne reality show „Smakuj świat z Pascalem” to program dla tych, którzy uwielbiają gotować i kochają smakować… świat. Pascal wraca na antenę w wielkim stylu!
Tym razem na gastronomicznej mapie programu „Smakuj świat z Pascalem” znajdą się: Gruzja, Madera, Kreta i Meksyk. Prowadzący z dala od turystycznych szlaków nie zawaha się spróbować lokalnych specjalności. Baranie jądra, naleśniki z mrówkami, jeżowce to tylko początek jego kulinarnych degustacji. Egzotyczna kuchnia zainspiruje Pascala do przygotowania niezwykłych dań, które bez problemu będzie można odtworzyć w każdej polskiej kuchni. Widzowie dowiedzą się, jak zrobić gruziński gulasz, grecką sałatkę choriatiki, portugalską zupę rybną caldeirada i meksykańską enchiladę.
„Smakuj świat z Pascalem” to nie tylko program kulinarny, ale także przygodowy. W nowej serii kucharz nie pójdzie na łatwiznę. Będzie polował na ośmiornice w Morzu Libijskim, łowił ryby szpady u wybrzeży Madery oraz sprzedawał chleb w gruzińskiej piekarni. W trakcie swoich podróży spotka także azerskich wędrowców, którzy dadzą mu schronienie przed burzą i nauczą, jak robić gruzińskie szaszłyki. Odwiedzając meksykańską rodzinę pozna tajny przepis na zupę z kamienia, a w Grecji nauczy się, jak najlepiej przyrządzić... baranią głowę.
Życzymy smacznego świata z Pascalem!
Pozostałe wiadomości