Sztuka mięsa
Powrót do listy

Sztuka mięsa

Nasze programy: Polskie poprzednie sezony

O mięsie – niebanalnie i do rzeczy. „Sztuka mięsa" to autorski program kulinarny, gdzie w rolach głównych zobaczymy wołowinę, wieprzowinę czy drób. Nikt nie wgryzie się w ten temat lepiej niż Tomek Jakubiak!

W trzecim sezonie prowadzący pokaże w swojej kuchni patenty na ciekawe potrawy mięsne i podpowie jak je gotować, by wydobyć z nich 100% smaku. Co tym razem znajdzie się w jego menu? Smażony schab z sosem z jabłek i francuskiej musztardy, grillowane kotleciki cielęce z plackami i agrestową konfiturą czy duszona cielęcina w białym winie.

Kucharz odwiedzi też lokalnych hodowców i najciekawsze restauracje, karczmy i gospodarstwa, których specjalnością są mięsa z grilla, patelni, pieca czy rożna. Tam wraz z szefami kuchni podzieli się garścią soczystych porad i inspiracji.

W nowych odcinkach zabierzemy widzów między innymi do Poznania na smakowite wieprzowe żeberka. Będzie niczym jak w amerykańskim śnie! W Katowicach dowiemy się więcej o współczesnej kuchni śląskiej, a w Ojcowie spróbujemy pysznego pstrąga.

Jesteście gotowi na prawdziwą ucztę?

Kanał wideo (20)

Przepisy z 3. sezonu programu "Sztuka mięsa"

  • "Sztuka mięsa": pulpety w sosie musztardowym
    "Sztuka mięsa": pulpety w sosie musztardowym(1 z 20)
  • "Sztuka mięsa": pieczeń rzymska ze szparagami
    "Sztuka mięsa": pieczeń rzymska ze szparagami(2 z 20)
  • „Sztuka mięsa”: Tomasz Jakubiak nie sprofanował kuchni włoskiej. Zrobił sos boloński z tagiatelle
    „Sztuka mięsa”: Tomasz Jakubiak nie sprofanował kuchni włoskiej. Zrobił sos boloński z tagiatelle(3 z 20)
  • "Sztuka mięsa": sałatka ze smażonymi szparagami
    "Sztuka mięsa": sałatka ze smażonymi szparagami(4 z 20)
  • "Sztuka mięsa": makaron z serem i tymiankiem
    "Sztuka mięsa": makaron z serem i tymiankiem (5 z 20)
  • "Sztuka mięsa”: Smażone pieczarki w musztardzie i karmelu
    "Sztuka mięsa”: Smażone pieczarki w musztardzie i karmelu(6 z 20)
  • "Sztuka mięsa": sos z dzikiej róży
    "Sztuka mięsa": sos z dzikiej róży(7 z 20)
  • „Sztuka mięsa”: Szynka parmeńska z mozzarellą
    „Sztuka mięsa”: Szynka parmeńska z mozzarellą(8 z 20)
  • "Sztuka mięso": Sos pesto z rukoli i orzeszków
    "Sztuka mięso": Sos pesto z rukoli i orzeszków(9 z 20)
  • "Sztuka mięsa": tradycyjne kopytka z dodatkiem szałwii
    "Sztuka mięsa": tradycyjne kopytka z dodatkiem szałwii(10 z 20)
  • "Sztuka mięsa": chrupiący placek ziemniaczany z serem pleśniowym
    "Sztuka mięsa": chrupiący placek ziemniaczany z serem pleśniowym(11 z 20)
  • "Sztuka mięsa": gulasz cielęcy z warzywami i sosem z ajwaru i koncentratu pomidorowego
    "Sztuka mięsa": gulasz cielęcy z warzywami i sosem z ajwaru i koncentratu pomidorowego(12 z 20)
  • "Sztuka mięsa": delikatne zrazy wieprzowe
    "Sztuka mięsa": delikatne zrazy wieprzowe(13 z 20)
  • "Sztuka mięsa": bardzo pikantne pieczarki z patelni
    "Sztuka mięsa": bardzo pikantne pieczarki z patelni(14 z 20)
  • "Sztuka mięsa": pomidorowy sos do gołąbków
    "Sztuka mięsa": pomidorowy sos do gołąbków(15 z 20)
  • "Sztuka mięsa": domowe knedle z mięsem
    "Sztuka mięsa": domowe knedle z mięsem(16 z 20)
  • "Sztuka mięsa": gołąbki w liściach kapusty włoskiej
    "Sztuka mięsa": gołąbki w liściach kapusty włoskiej(17 z 20)
  • "Sztuka mięsa": placki ziemniaczane z kapustą
    "Sztuka mięsa": placki ziemniaczane z kapustą(18 z 20)
  • "Sztuka mięsa": konfitura agrestowa. S03E04
    "Sztuka mięsa": konfitura agrestowa. S03E04(19 z 20)
  • "Sztuka mięsa": grillowane organki cielęce
    "Sztuka mięsa": grillowane organki cielęce(20 z 20)

OPISY ODCINKÓW:

1. odc. >>>

2. odc. >>>

3. odc. >>>

4. odc. >>>

5. odc. >>>

6. odc. >>>

7. odc. >>>

8. odc. >>>

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix